Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset

Jaa

Helsingin keskushallinto uudistaa organisaatiotaan, jotta se pystyisi paremmin vastaamaan kaupunkistrategian tavoitteisiin. Kaupunginkanslian toimintoja ajatellen näitä yleisiä strategian tavoitteita ovat esimerkiksi päätöksentekomallien ja palveluprosessien tehostaminen sekä byrokratian keventäminen. Strategian painotusten ja tavoitteiden pohjalta kansliassa on erityisen perusteltua arvioida muun muassa viestinnän organisointia ja tietohallinnon roolia digitalisaatiokehityksessä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 14.2.2018 hallintosäännön muutoksen, jonka pohjalta kaupunginkanslian uudistusta valmistellaan. Kanslian osastojen määrää vähennetään kuudesta viiteen. Nykyisen tietotekniikka- ja viestintäosaston tietohallinnon yksikkö yhdistetään talous- ja suunnitteluosastoon. Uusi viestintäosasto muodostetaan viestinnän ja osallisuuden sekä brändityön ja  kaupunkimarkkinoinnin toiminnoista. Omana osastonaan toiminut oikeuspalvelut yhdistetään hallinto-osastoon, joka edelleen huolehtii myös keskushallinnon päätöksentekoelinten sekä pormestarikunnan toimintaedellytyksistä. Elinkeino-osasto huolehtii kaupungin elinkeino-, innovaatio- ja kilpailukykypolitiikasta. Henkilöstöosasto vastaa edelleen henkilöstöpolitiikasta ja henkilöstön kehittämispalveluista. Uuden organisaation on tarkoitus astua voimaan 1.6.2018.

Pohjois-Haagan ala-asteen laajennus toteutuu

Valtuusto hyväksyi Pohjois-Haagan ala-asteen laajennuksen ja perusparannuksen. Koulun tilojen järjestelyä tehostetaan ja liikunnan tiloja ajanmukaistetaan. Pienryhmätiloja lisätään ja niiden muunneltavuutta parannetaan. Koulun tiloista tulee esteettömät ja suunnittelussa on huomioitu myös mahdollinen iltakäyttö.

Pohjois-Haagan alueen lapsimäärän on ennustettu kasvavan tulevien kymmenen vuoden aikana noin 24 prosenttia. Perusparannuksen ja laajennuksen on suunniteltu valmistuvan syksyllä 2020. Hankkeelle on varattu 19,4 miljoonan euron määräraha.

Helsinki ei osallistu alueelliseen kielikokeiluun

Sinisen valtuustoryhmän aloite Helsingin koulujen osallistumisesta kielikokeiluun ei saavuttanut kannatusta. Aloitteessa esitetään, että Helsinki osallistuisi alueelliseen kielikokeiluun, jossa oppilaiden kielivalikoimaa laajennetaan ilman velvoittavaa ruotsin kielen opiskelua. Aloitevastauksessa todetaan muun muassa, että ehdotettu kielikokeilu voisi johtaa toisen kotimaisen kielen, eli suomen tai ruotsin kielen opiskelusta luopumiseen ja se asettaisi oppilaat eriarvoiseen asemaan, koska toinen kotimainen kieli kuuluu pakollisena toisen asteen opintoihin. Kyseiseen kielikokeiluun lähtemistä ei pidetä tarkoituksenmukaisena, sillä  Helsingissä nykyiselläänkin toteutuu laaja kielivalikoima.

Muista valtuuston käsittelemistä valtuutettujen aloitteista ja kokouspäätöksistä tiedot päätöstiedotteessa.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran 28.2.2018.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme