Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset

Jaa

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan 13.6. kaksi huomattavaa kaavamuutosta. Kruunuvuoren etelärinteeseen vanhan öljysataman alueelle on kaavoitettu asuinalue 70 000 kerrosneliölle ja noin 1600 asukkaalle. Vuosaaren Aromikujalle hyväksytyn kaavamuutoksen myötä alueelle saadaan asuntoja 75 000 kerrosneliön verran 1700 asukkaalle.

Kruunuvuoren pohjoisosa on varattu laajaksi virkistysalueeksi, jolle rakennetaan ympäristön ehdoilla riittävät jalankulun reitit. Vanha huvila-alue säilyy virkistysalueena. Alueelta tulee yhteys keskustaan Kruunusiltojen valmistumisen myötä.

Vuosaaren Aromikujalle asumisen huoneistoalasta 50 prosenttia on määritelty perheasumiseen sopivaksi ja osa asumismuodoista on vanhusten palveluasumista. Kaava mahdollistaa korkeaa rakentamista ja 10-kerroksisten asuintalojen lisäksi alueelle on mahdollista rakentaa jopa 31-kerroksinen rakennus.

Helsingin tavoite asuntorakentamisessa on kuluvana vuonna 600 000 kerrosneliömetriä ja kevätkauden aikana valtuusto on hyväksynyt kaavoja yhteensä jo yli puolet tavoitteesta.  

Raitiotie Nihdistä Pasilaan

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kalasataman raitioteiden yleissuunnitelman, joka käsittää noin 4,5 kilometrin pituisen raitiotien välillä Nihti – Kalasataman keskus – Vallilanlaakso – Pasila. Raitiotie on Helsingin nykyisen raitioverkon laajennus. Se liittyy eteläpäässä suunnitteilla olevaan Kruunusillat-hankkeen raitiotiehen ja pohjoispäässä Pasilan raitioteihin. Linja toimii poikittaisyhteytenä Laajasalon pikaraitiotien, Kalasataman keskuksen metrolinjan sekä Pasilan aseman junalinjojen välillä. Mitoitukseltaan se on suunniteltu yhteensopivaksi pikaraitiotieverkon kanssa. Kartta suunnitelmasta esittelee raitiolinjan kokonaisuudessaan.

Hankkeen infrastruktuurin kokonaiskustannusarvio on noin 80 miljoonaa euroa.

Raitiotien toteuttaminen alkaa arvion mukaan vuonna 2020 ja ratikat kulkevat Nihdin ja Pasilan välillä vuonna 2024. Toteuttamisaikataulu on alustava ja tarkentuu hankesuunnittelun yhteydessä. Raitiotien toteuttaminen edellyttää Vallilanlaakson asemakaavan muuttamista.

Valtuusto keskusteli ympäristöraportista

Kaupunkistrategian 2017–2021 mukaan Helsingissä toteutetaan modernia ilmastovastuuta. Tavoitteena on vähentää päästöjä 60 prosenttia vuoteen 2030 ja olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelman laatiminen käynnistyi lokakuussa ja sen valmistelua ohjasi syksyllä perustettu kaupunkitasoinen päästövähennystyöryhmä. Ohjelmaluonnos valmistui helmikuussa.

Helsingin kaupungin ympäristöraportti on kaupunkikonsernin yhteinen asiakirja, jossa kuvataan kaupungin ympäristötavoitteiden toteutumista ja toiminnan vaikutuksia ympäristöön sekä kaupungin ympäristöpolitiikan toteutumista. Kaupunginvaltuustolle vuosittain esiteltävään raporttiin on koottu selvitystä muun muassa ympäristöjohtamisesta, talousarvion sitovista ympäristötavoitteista, ilmaston- ja ilmansuojelusta, meluntorjunnasta, vesien- ja luonnonsuojelusta sekä jätteistä ja kiertotaloudesta. 

Jatkossa ympäristöraportissa raportoidaan myös päästövähennysohjelman edistymistä. Toimialojen ja liikelaitosten vastaukset ja ympäristötilinpitotiedot julkaistaan avoimena datana ja koko raportti julkaistaan osoitteessa www.hel.fi/ymparistoraportti

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme