Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin kaupunki aloittaa koronarokotukset tänään

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisten rokotukset alkavat tänään maanantaina. Rokotukset aloitetaan kansallisten linjausten mukaisesti koronapotilaita hoitavasta henkilökunnasta, kuten Laakson ja Malmin koronaterveysasemien ja Helsingin sairaalan koronaosastojen sekä Helsingin pelastuslaitoksen ensihoidon henkilökunnasta.

Rokotukset jatkuvat koko viikon ja siitä eteenpäin sitä mukaan kun rokotetta saadaan. Maanantaina rokotuksen saa reilu 200 terveydenhuollon ammattilaista.

”Olemme halunneet aloittaa henkilöstön rokotukset heti kun se on mahdollista. Tämä on tärkeä askel koronaepidemian nujertamisessa. Toistaiseksi tämä ei vielä terveydenhuollon arjessa kuitenkaan näy. Ammattilaiset käyttävät edelleen suojavarusteita työssään kuten tähänkin asti”, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Helsinkiläisten rokotukset alkavat joukkorokotuspisteissä tämän hetken arvion mukaan helmikuussa heti koronatyötä tekevien ja hoivapalvelujen henkilöstön ja asukkaiden jälkeen. Ensimmäisenä ovat vuorossa ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronataudille altistavia sairauksia.

Rokotuksiin varataan aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä tai soittamalla ajanvarausnumeroon. Näistä tiedotetaan erikseen.

”Rokotuksia jo odotetaan. Tällä hetkellä rokotusaikaa ei voi vielä varata, mutta tiedotamme ajanvarauksista, kun aikataulut selviävät rokotteiden saamisen myötä”, Turpeinen kertoo.

”Vaikka rokotukset ovat nyt alkaneet, koronaepidemia ei vielä ole ohi. On todella tärkeä noudattaa edelleen koronaviruksen leviämistä estäviä toimenpiteitä, kuten käsien pesua, turvavälejä, maskin käyttöä sekä oireisena koronatestiin hakeutumista ja kotona pysymistä”, Turpeinen jatkaa.

Lisätietoja:
terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 050 325 6917

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ole tukena kuin Jarkko – sinäkin voit auttaa lapsia, nuoria ja perheitä11.1.2021 12:24:46 EETTiedote

Tällä viikolla (11. –17.1.) tuodaan sosiaalisessa mediassa näkyväksi lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtävää vapaaehtoistyötä aihetunnisteilla #olentukena #jagstöder. Kampanjan ovat ideoineet Ehjä ry, Helsingin Diakonissalaitos, Helsingin kaupunki, Oma Kamu ry, Pelastakaa Lapset ry, Perhehoitoliitto ry, Pienperheyhdistys ry, Vantaan kaupunki sekä Yhteiset lapsemme ry. Vapaaehtoinen on luotettava ja turvallinen aikuinen ystävä, joka tarjoaa tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Vapaaehtoistoiminnassa mukana oleva Jarkko halusi jakaa tarinansa kaikille, jotka miettivät, miten voisivat auttaa lapsia, nuoria ja perheitä. ”Istun ratikassa ja mietin, että asiani ovat melko kivasti. Minulla on perhe ja työ sekä mieleisiä harrastuksia ja kavereita. Pohdin, olisiko jotain, mitä voisin tehdä, jotta joku toinenkin voisi joskus ajatella, että hänen asiansa ovat melko hyvin. Tästä ajatuksesta inspiroituneena tutkin mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä. Päätän, että haluaisin olla tukena lap

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme