Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunki jakaa yli kaksi miljoonaa euroa taide- ja kulttuuritoimijoille koronasta palautumiseen

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto myönsi kokouksessaan 23.11. avustuksia 2 270 000 euroa taide- ja kulttuurialan toimijoille osana koronasta toipumista.

Avustuskokonaisuuden tavoitteena on palauttaa toiminnan volyymit koronapandemiaa edeltävälle tasolle ja vähentää pandemian aiheuttamia suoria ja välillisiä haittoja.

Avustukset on kohdennettu kulttuuri- ja taidealan ja tapahtumien toipumisen tukemiseen sekä lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen osana koronasta palautumista. Avustukset ovat osa laajempaa koko kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan avustuskokonaisuutta.

Avustusta haki 280 toimijaa

Avustusta myönnetään 144 taide- ja kulttuurialan yhteisölle 1 880 000 eurolla ja kolmellekymmenelle taiteen perusopetuksen yhteisölle 390 000 eurolla. Kokonaisuus koostuu vuoden 2021 korona-avustuksen lisämäärärahasta 2 120 000 euron osalta sekä vuoden 2021 taide- ja kulttuuriavustusten määrärahasta 150 000 euron osalta. Hakemuksia vastaanotettiin yhteensä 280 kappaletta.

Avustussumma jakautui seuraavasti: musiikki 20 %, taiteen perusopetus 17 %, teatteri- esitys- ja performanssitaide 15 %, tanssi 13 %, tapahtumat tai festivaalit 7 %, monitaide ja soveltava taide 7 %, sirkus 6 %, muu 6 %, elokuva- ja AV-ala 6 %, visuaaliset taiteet, käsityö ja muotoilu 2 %.

Kulttuuri- ja taidealan sekä tapahtumien toipumisen tukemisessa kiinnitettiin erityisesti huomiota työllistäviin ja hyvinvointia lisääviin hankkeisiin. Näin pyrittiin tukemaan alan elpymistä ja käynnistymistä sekä tukemaan välillisesti myös freelancereita. Poikkeuksellisesti avustusta oli mahdollista hakea ja saada toimintaan, jonka keskiössä oli tekijöiden työhyvinvoinnin parantaminen. 

”Koronan vaikutukset helsinkiläisiin taide- ja kulttuuritoimijoihin ovat olleet raskaat. Hakemuksissa näkyy kuitenkin voimakas halu päästä toteuttamaan peruuntunutta, keskeytynyttä tai täysin uutta toimintaa. Avustuksilla pystymme tukemaan kentän elpymistä ja käynnistymistä”, totesi kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Sirpa Asko-Seljavaara.

Avustuksia erityisesti lasten ja nuorten harrastamisen tueksi

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen toteutettiin kohdentamalla avustuksia taiteen perusopetuksen toimijoille. Tukea on myönnetty erityisesti niille toimijoille, jotka ovat kärsineet koronasta eniten, minkä lisäksi taiteen perusopetuksen toimintaa on vahvistettu erityisesti alueilla, joissa lasten ja nuorten harrastaminen on heikentynyt eniten. 

Erityisavustus tanssin vapaan kentän toimijoille esityshankkeisiin Tanssin talossa

Kulttuuri- ja kirjastojaosto päätti myös tanssin vapaan kentän erityisavustuksesta esityshankkeisiin Tanssin talossa. Helsingin kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus tukevat tanssin vapaan kentän toimijoiden esitystoimintaa Tanssin talossa yhteensä 240 000 eurolla, tästä Helsingin kaupungin osuus on 100 000 euroa. Yhdeksälle tanssin vapaan kentän ryhmälle jaetaan erityisavustusta hankkeisiin, jotka sisältävät esitystoimintaa Tanssin talossa sekä oman toiminnan kehittämistä. Taideyliopisto on mukana kehittämisen yhteistyökumppanina. Tanssin talo avautuu 22.2.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikko Kunnas
kulttuurin edistämisen päällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika
veikko.kunnas@hel.fi
Puh. 040 3341204

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Den anrika Georgsgatans simhall renoveras för att bli ännu mer kundorienterad30.11.2021 10:54:09 EET | Tiedote

Den nyklassiska och stämningsfulla Georgsgatans simhall som byggdes på 1920-talet kommer att undergå en grundrenovering och servicereform under de närmaste åren. Reformen syftar till att utveckla simhallens tjänster så att de blir ännu mer kundorienterade och miljövänligare. Stadsbor och kunder erbjuds möjlighet att påverka framtida reformer redan under slutet av året och våren 2022.

Historiallinen Yrjönkadun uimahalli uudistuu entistä asiakaslähtöisemmäksi30.11.2021 09:20:55 EET | Tiedote

1920-luvulla rakennettu uusklassinen ja tunnelmallinen Yrjönkadun uimahalli tulee kokemaan peruskorjauksen ja palveluiden uudistuksen lähivuosina. Uudistuksella tullaan kehittämään uimahallin palveluita entistä asiakaslähtöisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Kaupunkilaisille ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta vaikuttaa tuleviin uudistuksiin jo loppuvuoden ja kevätkauden 2022 aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme