Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki kuulee järjestöjä sote-uudistuksen järjestöyhteistyön valmistelussa

Jaa

Helsinki valmistelee parhaillaan järjestöyhteistyön ja järjestöavustusten kaupunkiyhteistä mallia osana sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusta Helsingissä. Kaupunki kutsuu helsinkiläisiä järjestöjä keskustelutilaisuuteen 10. toukokuuta. Tilaisuuteen toivotaan mukaan laajasti eri alojen järjestöjä.

Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki
Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungin kansliapäällikkö on asettanut työryhmän, joka laatii ehdotuksen kaupunkiyhteisestä järjestöyhteistyön ja järjestöavustusten jakamisen mallista sekä avustustoiminnan organisoinnista kaupungilla. Tarkasteluun tulee myös asukasosallisuuden ja asukasyhteistyön mallit sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen uusi neuvotteluvelvoite sekä järjestöjen toimintaedellytysten ja vaikutusmahdollisuuksien tukeminen. 

Työskentely liittyy käynnissä olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistukseen Helsingissä.

Kaupunki kutsuu helsinkiläisiä järjestöjä yhteiseen keskustelutilaisuuteen kaupungintalolle 10.5.2022 kello 17.30-21. Aiheesta kiinnostuneita järjestöjä pyydetään ilmoittautumaan tästä linkistä. Paikalle toivotaan mukaan laajasti eri alojen järjestöjä. Tilaisuuteen mahtuu 300 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Järjestöyhteistyöstä, avustustoiminnan organisoinnista kaupungilla, asukasosallisuudesta sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen järjestöyhteistyöstä avataan myös verkkokysely kerrokantasi.hel.fi -palvelussa. Kysely on avoinna 4.-11.5.2022.

Tilaisuuden ohjelma

  • 17.30 Kahvitarjoilu
  • 18.00 Tilaisuuden aloitus ja työryhmien alustukset
  • 18.45 Työryhmien työskentely
  • 20.30 Ryhmätyöskentelyn purku ja valmistelun info
  • 21.00 Tilaisuus päättyy

​Sote-järjestöavustusten hakijoille järjestetään webinaari samana päivänä ennen yhteistilaisuutta. Lisätietoa webinaarista löytyy sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilta.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osallisuus- ja neuvontayksikön päällikkö Seppälä Johanna, Helsingin kaupunginkanslia p. 040 3345974, johanna.m.seppala@hel.fi

Projektiasiantuntija Outi Sivonen, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, p. 040-626 4962, outi.sivonen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö: viestintäasiantuntija Maisa Hopeakunnas, Helsingin kaupunginkanslia, p. 050 509 6410, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki
Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinkiläiset kokevat kotikaupunkinsa edelleen turvalliseksi12.5.2022 09:56:47 EEST | Tiedote

Vuoden 2021 lopussa toteutetussa laajassa turvallisuuskyselyssä Helsinki koettiin yhä pääosin turvalliseksi kaupungiksi. Lähes yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli kyselyssä sitä mieltä, että kaupunki on yleisesti turvallinen tai vähintään melko turvallinen. Omalla asuinalueellaan 92 prosenttia vastaajista kokee olonsa yleisesti ottaen turvalliseksi, ja 76 prosentin mukaan oma asuinalue on turvallinen myös myöhään viikonloppuiltaisin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme