Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki kuulee järjestöjä sote-uudistuksen järjestöyhteistyön valmistelussa

Jaa

Helsinki valmistelee parhaillaan järjestöyhteistyön ja järjestöavustusten kaupunkiyhteistä mallia osana sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusta Helsingissä. Kaupunki kutsuu helsinkiläisiä järjestöjä keskustelutilaisuuteen 10. toukokuuta. Tilaisuuteen toivotaan mukaan laajasti eri alojen järjestöjä.

Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki
Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungin kansliapäällikkö on asettanut työryhmän, joka laatii ehdotuksen kaupunkiyhteisestä järjestöyhteistyön ja järjestöavustusten jakamisen mallista sekä avustustoiminnan organisoinnista kaupungilla. Tarkasteluun tulee myös asukasosallisuuden ja asukasyhteistyön mallit sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen uusi neuvotteluvelvoite sekä järjestöjen toimintaedellytysten ja vaikutusmahdollisuuksien tukeminen. 

Työskentely liittyy käynnissä olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistukseen Helsingissä.

Kaupunki kutsuu helsinkiläisiä järjestöjä yhteiseen keskustelutilaisuuteen kaupungintalolle 10.5.2022 kello 17.30-21. Aiheesta kiinnostuneita järjestöjä pyydetään ilmoittautumaan tästä linkistä. Paikalle toivotaan mukaan laajasti eri alojen järjestöjä. Tilaisuuteen mahtuu 300 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Järjestöyhteistyöstä, avustustoiminnan organisoinnista kaupungilla, asukasosallisuudesta sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen järjestöyhteistyöstä avataan myös verkkokysely kerrokantasi.hel.fi -palvelussa. Kysely on avoinna 4.-11.5.2022.

Tilaisuuden ohjelma

  • 17.30 Kahvitarjoilu
  • 18.00 Tilaisuuden aloitus ja työryhmien alustukset
  • 18.45 Työryhmien työskentely
  • 20.30 Ryhmätyöskentelyn purku ja valmistelun info
  • 21.00 Tilaisuus päättyy

​Sote-järjestöavustusten hakijoille järjestetään webinaari samana päivänä ennen yhteistilaisuutta. Lisätietoa webinaarista löytyy sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilta.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osallisuus- ja neuvontayksikön päällikkö Seppälä Johanna, Helsingin kaupunginkanslia p. 040 3345974, johanna.m.seppala@hel.fi

Projektiasiantuntija Outi Sivonen, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, p. 040-626 4962, outi.sivonen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö: viestintäasiantuntija Maisa Hopeakunnas, Helsingin kaupunginkanslia, p. 050 509 6410, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki
Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme