Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki on perustanut väliaikaiset pysäköintialueet Hietalahdentorille ja Kampintorille

Jaa

Helsingin kaupunki on ottanut erikoistoimia käyttöön viime viikon runsaiden lumisateiden puhdistustöitä nopeuttamaan. Hietalahdentorille ja Kampintorille on perustettu väliaikaiset pysäköintialueet.

Lumitöitä Kalliossa vuonna 2019. Kuva Helsingin kaupunki / Veikko Somerpuro
Lumitöitä Kalliossa vuonna 2019. Kuva Helsingin kaupunki / Veikko Somerpuro

Väliaikaiset pysäköintialueet on tarkoitettu alueen asukaspysäköintitunnuksella varustetuille autoille.

Hietalahdentorilla on noin 80 paikkaa ja Kampintorilla noin 15 paikkaa.

Kaupunki selvittää, onko muita alueita mahdollista avata väliaikaisiksi pysäköintialueiksi. Aiempina lumitalvina käytössä olleita paikkoja on varattu muuhun käyttöön muun muassa koronan vuoksi.

Kadunhoitotietoa siirtokehotuksilla ja tekstiviestillä

Katujen putsaaminen on sitä nopeampaa, mitä vähemmän niiden varsille on pysäköity autoja. Helsinki pyytää kaupunkilaisia seuraamaan siirtokehotuksia.

Asukkaiden on nyt hyvä seurata aktiivisesti ajoneuvojen siirtokehotuksia ja siirtää autonsa, jotta auraaminen onnistuu. Siirtokehotuksia voi seurata myös verkossa tai ne voi tilata tekstiviesteinä osoitteesta http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/helsinki/

Pysäköintihalliin alennusta asukaspysäköintitunnuksella

Monet kantakaupungin pysäköintihallit myöntävät alennusta asukaspysäköintitunnuksella.

Alennusta myöntävissä halleissa voi pysäköidä 90 eurolla kuukaudessa arkisin kello 16–09 ja viikonloppuisin ilman aikarajoitusta. Arkisin kello 9–16 voimassa on normaali tuntiveloitushinta, mutta kokonaishinta tältä seitsemältä tunnilta nousee enintään 18 euroon. Asukaspysäköintitunnus oikeuttaa alennukseen yhdelle autolle yhdessä pysäköintihallissa.

Miten saat alennuksen pysäköintihalliin?

Jos haluat alennuksen pysäköintihalliin, ota yhteyttä kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu tarkistaa, että olet oikeutettu alennukseen ja välittää tietosi 1–2 vuorokauden sisällä pysäköintihalliyritykselle.

Tämän jälkeen voit tehdä sopimuksen pysäköintihalliyrityksen kanssa alennuksen saamiseksi. Sopimus tehdään vähintään kolmeksi kuukaudeksi ja enintään vuodeksi.

Tällä hetkellä seuraavat Aimo Parkin hallit myöntävät alennusta: Finlandia, Iso Erottaja, Pikku Erottaja, Kasarmitori, Tilkka ja kaksi hallia Vallilassa. Alennusta myöntää myös EuroParkin P-CityForum.

Kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelu
Puh. 09 310 22111 (ma–to 8.15–16 ja pe 12–15)
Palvelupiste: Työpajankatu 8 (suljettu 31.1.2021 asti)
Normaalisti avoinna: ma-ti 8.15–12 ja ke–pe 12–15

Lue lisää Helsingin kaupungin katujen talvikunnossapidosta hel.fi/lumi

Palautteiden käsittelyssä ruuhkaa

Katujen ja muiden väylien talvikunnossapidosta voit jättää palautetta Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta (hel.fi/palaute). Runsas lumentulo on ruuhkauttanut tällä hetkellä kaupunkiympäristön asiakaspalvelun.  Asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä kaikki kadut puhdistetaan säätilanteen mukaan mahdollisimman pian.

Lisätietoja katujen talvikunnossapidosta: hel.fi/lumi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiympäristön toimiala
Yksikön päällikkö Pekka Isoniemi
puh. 09 310 38414

Tiimipäällikkö Tarja Myller
puh. 09 310 38538

Projektinjohtaja Tuomas Lautaniemi
puh. 09 310 39463

Kävely- ja pyöräteiden talvihoito:
projektipäällikkö Antti Takkunen
puh. 09 310 26554

Pysäköintiin liittyvät asiat
Rauno Lipsanen
tiimipäällikkö
Palvelut ja luvat
Puh. 040 671 4004

etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Lumitöitä Kalliossa vuonna 2019. Kuva Helsingin kaupunki / Veikko Somerpuro
Lumitöitä Kalliossa vuonna 2019. Kuva Helsingin kaupunki / Veikko Somerpuro
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 2.3.20212.3.2021 18:12:23 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 2.3.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Vähäpäästöisten autojen houkuttelevuuden lisäämiseksi Helsingissä tarvitaan monipuolisia kannustimia2.3.2021 16:06:04 EETTiedote

Helsinki selvitti, miten kaupunki voisi kannustaa asukkaita vähäpäästöisten ajoneuvojen hankintaan ja käyttöön. Liikenteen vähäpäästöisyys on tärkeä tavoite Helsingille, sillä liikenne aiheuttaa noin viidenneksen kaupungin hiilidioksidipäästöistä. Liikenteen päästöt heikentävät myös ilmanlaatua merkittävästi ja aiheuttavat meluhaittoja. Vähäpäästöisten ajoneuvojen osuuden kasvattaminen on yksi tärkeistä toimenpiteistä liikenteen päästötavoitteiden saavuttamisessa.

Helsingfors har anställt ett team av ingenjörer för att hjälpa bostadsaktiebolag med energirenoveringar – målet är 350 renoveringar per år1.3.2021 14:40:18 EETTiedote

I nästan alla höghus i Helsingfors kan energieffektiviteten förbättras på ett för bostadsägarna ekonomiskt lönsamt sätt. Det är dock inte alltid så lätt för husbolagen att identifiera nyttan med en energirenovering, och det kan verka besvärligt att göra en renovering. Helsingfors stad börjar erbjuda gratis experthjälp för privata husbolag, för att fler bostadsaktiebolag ska inspireras att börja planera en energirenovering.

Helsinki palkkasi insinööritiimin auttamaan taloyhtiöitä energiaremonteissa – tavoitteena 350 remonttia vuodessa1.3.2021 14:38:20 EETTiedote

Lähes kaikissa Helsingin asuinkerrostaloissa voidaan parantaa energiatehokkuutta niin, että se on asunnonomistajille taloudellisesti kannattavaa. Taloyhtiöiden ei kuitenkaan ole aina helppoa tunnistaa energiaremonttien hyötyjä, ja remontointi voi vaikuttaa hankalalta. Helsingin kaupunki ryhtyy tarjoamaan yksityisille taloyhtiöille ilmaista asiantuntija-apua, jotta yhä useampi taloyhtiö innostuisi aloittamaan energiaremontin suunnittelun.

Siltamäen ja Suutarilan kouluja, päiväkoteja ja muita kaupungin lähipalveluja uudistetaan – nyt suunnitellaan mitä korjataan ja mitä rakennetaan uusiksi1.3.2021 12:53:11 EETTiedote

Suutarilan peruspiirin eli Siltamäen ja Töyrynummen osa-alueiden koulujen, päiväkotien ja muiden kaupungin rakennuksien korjaus- ja uudisrakentamistarpeita on ryhdytty tarkastelemaan kokonaisuutena. Tilat on rakennettu pääosin 1980-luvulla, ja vaatisivat lähivuosina perusteellisen korjauksen. Lisäksi on tarve päivittää oppimisympäristöt vastaamaan nykyisiä opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien vaatimuksia, joten nyt on oikea aika päättää mitä rakennuksia tullaan korjaamaan ja mitä rakentamaan uudelleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme