Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki osallistuu Helsinki Prideen

Jaa

Suomen suurinta sateenkaaren kaikissa väreissä loistavaa kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtumaa, Helsinki Pridea, vietetään Helsingissä juhannuksen jälkeisellä viikolla 25.6.-1.7.2018. Helsingin kaupunki osallistuu Helsinki Pride -kulkueeseen toista kertaa.

Helsinki Pride 2017. Kuva: Sofie Jokinen, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Helsinki Pride 2017. Kuva: Sofie Jokinen, Helsingin kaupungin aineistopankki.

Helsinki Pride -tapahtuman tarkoituksena on edistää ja nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Tänä vuonna Pride-viikon teemana on ääni. Teemalla halutaan tuoda esille yhteisöjen moninaisuus ja tehdä tilaa äänille, jotka usein jäävät kuulematta. Teema tukee myös Helsingin kaupungin tavoitteita: tarkoitus on tuottaa sellaisia palveluita, joita kaikilla kaupunkilaisilla on turvallinen ja yhdenvertainen mahdollisuus käyttää sekä tarjota työyhteisö, jossa jokainen saa olla oma itsensä.

“Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin kaupunki ja hyvä koti jokaiselle. Helsinki Pride -tapahtuma nostaa esille tähän liittyviä tärkeitä teemoja, tarjoaa merkityksellisiä kohtaamisia, pitää meteliä keskeisistä epäkohdista, luo elävää kaupunkikulttuuria ja kaiken tämän lisäksi onnistuu vielä pitämään hauskaa – kunpa kaupunkiorganisaatiokin osaisi aina olla näin monipuolisesti aikaansaava”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Helsingin kaupunki osallistuu kulkueeseen kuorma-autolla
 
”Helsinki Pride juhlistaa ja alleviivaa, että hyvä kaupunki on sellainen, jossa jokainen meistä voi elää täyttä elämää. Valitettavasti syrjintä ja jopa väkivallan uhka on yhä osa monen vähemmistöön kuuluvan elämää. Osallistumalla Prideen me viestimme, että kaikki helsinkiläiset ovat tervetulleita meidän palveluidemme pariin ja kaupungille töihin. Yhdenvertainen Helsinki on samanaikaisesti toimivampi, hauskempi, houkuttelevampi ja fiksumpi”, kommentoi kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Helsingin kaupunki osallistuu kulkueeseen kuorma-autolla, joka on kulkueen viimeinen. Pormestarikunta ja muu kaupungin edustus matkaa kaupungin liikelaitos Staran ympäristöystävällisellä kuorma-autolla, joka kulkee jätteistä ja tähteistä valmistetulla biopolttoaineella.

Helsingin kaupungintalon lisäksi esimerkiksi HAM, Töölön kisahalli, Uimastadion, kulttuuritalot ja monet kirjastot liputtavat Priden kunniaksi tapahtumaviikon ajan.

 
Helsinki Pride-viikon ohjelmaa:

-HAM, ke 27.6. Pride-viikko, Tove Jansson -opastus klo 17, pääsylipun hinnalla.
-HAM, pe 29.6. Pride-viikko, Tove Jansson -opastus klo 14 ja 17, maksuton #freeHAM
-Ungdomsgården Happi: Happi Pride öppen verksamhet 4.–21.6., (Lue lisää ohjelmasta Ung Priden Fb-sivulta. Hapen osoite: Sörnäisten rantatie 31, 2krs.).
-Ungdomsgården Happi: Pridefestival 26.–30.6., (Lue lisää ohjelmasta Ung Priden Fb-sivulta, Sörnäisten rantatie 31, 2krs.).
-Helsinkiä queeristi -opastukset ti 26.6. ja to 28.6., klo 17–18, oppaana Iisa Aaltonen, Helsingin kaupunginmuseon Valitut palat -näyttelyyn tutustutaan Pride-viikon hengessä. Opastukset ovat maksuttomia.
-Nuorten ekokahvila 27.–28.6 Nuori Espa -tapahtumassa, klo 15.–19, Espan lavan läheisyydessä.
-Nuorten ekokahvila la 30.6. Pride-kulkueen aikana Espalla klo 13.–17, lavan läheisyydessä. Kahvilasta voi ostaa kahvia ja pientä purtavaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti, kaupunginkanslia, 0400 536581,
sanna-mari.jantti@hel.fi

Asiantuntija Päivi Munther, kaupunginkanslian elinkeino-osasto, 040 3342045, paivi.munther@hel.fi

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Essi Eranka, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Kuvat

Helsinki Pride 2017. Kuva: Sofie Jokinen, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Helsinki Pride 2017. Kuva: Sofie Jokinen, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme