Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki tarjoaa alle 35-vuotiaille korkeakoulutetuille työnhakijoille mahdollisuuden mentoriin

Jaa

Helsingissä alle 35-vuotiaiden korkeakoulutettujen työttömien osuus on kasvanut lähes kaksinkertaiseksi koronaepidemian aikana. Heidän työllistymistään tuetaan nyt yhteistyössä Suomen Mentorit ry:n kanssa toteutettavalla mentorointiohjelmalla. Jokainen ohjelmaan valittava henkilö saa rinnalleen pidempään työelämässä toimineen mentorin.

Mentorointiohjelman tavoitteena on tukea korkeakoulutettuja nuoria työelämään. Kuva: Pauli Purtilo
Mentorointiohjelman tavoitteena on tukea korkeakoulutettuja nuoria työelämään. Kuva: Pauli Purtilo

”Koronapandemian aikana olemme huomanneet työllistymisen hidastuneen. Helsingissä asuu paljon korkeakoulutettuja nuoria huippuammattilaisia, joiden työllistymistä haluamme tukea tämän yhteistyön avulla. Haluamme tukea myös korkeakoulutettuja maahanmuuttajia löytämään reittinsä työelämään”, kertoo Helsingin kaupungin työvoima ja maahanmuutto -yksikön päällikkö Ilkka Haahtela.

Suomen Mentorit ry on ylläpitänyt valtakunnallisia mentorointiohjelmia koulutettujen nuorten työllistämiseksi vuodesta 2012 alkaen. Ohjelmien avulla on tarjottu mentori yli 3000 nuorelle ja välitetty yli 500 palkallista harjoittelupaikkaa työuraansa aloittaville asiantuntijoille.

”Suomen Mentorien tavoitteena on tukea korkeakoulutettuja nuoria työelämään. On hienoa, että voimme aloittaa yhteistyön Helsingin kaupungin kanssa, jotta yhä useamman korkeakoulusta valmistuneen nuoren ura saadaan käynnistettyä korona-ajan jälkeen”, toteaa Suomen Mentorit ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä.

Haku mentorointiohjelmaan alkaa 6. syyskuuta

Haku mentorointiohjelmaan on auki 6.-26.9.2021. Alle 35-vuotiaat korkeakoulutetut helsinkiläiset työnhakijat voivat selvittää soveltuvuutensa ohjelmaan omalta vastuuasiantuntijaltaan Helsingin työllisyyspalveluista. Ohjelman kautta työnhakijoiden on mahdollista saada itselleen maksutta henkilökohtainen mentori, joka kannustaa ja auttaa löytämään oman paikan työelämässä.

Yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa järjestettävä mentorointiohjelma on noin puolen vuoden mittainen prosessi, jonka aikana mentori ja työnhakija tapaavat toisiaan 6-10 kertaa. Lisäksi ohjelmaan osallistuvat tapaavat muita ohjelmissa mukana olevia mentoreita ja aktoreita vuoden aikana järjestettävissä koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksissa.

Lisätiedot:

Mukaan ohjelmaan pääsee ottamalla yhteyttä omaan asiantuntijaan asiointipalvelun kautta https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/. Hakijan on oltava Helsingin työllisyyspalveluiden piirissä.

Lisätietoja Suomen Mentoreista: www.suomenmentorit.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt:
palvelupäällikkö Annukka Sorjonen (Helsingin kaupunki), puh. 050 401 3656, e-mail: annukka.sorjonen@hel.fi

palveluesihenkilö Marjukka Aaltonen (Helsingin kaupunki), e-mail: marjukka.aaltonen@hel.fi

puheenjohtaja Marianne Heikkilä (Suomen Mentorit ry), puh. 050 375 1195

projektipäällikkö Niina Pitkänen (Suomen Mentorit ry), e-mail: niina.pitkanen@suomenmentorit.fi

Viestin välitti:
viestintäasiantuntija Tero Lahti (Helsingin kaupunki), puh. 040 334 4801, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Mentorointiohjelman tavoitteena on tukea korkeakoulutettuja nuoria työelämään. Kuva: Pauli Purtilo
Mentorointiohjelman tavoitteena on tukea korkeakoulutettuja nuoria työelämään. Kuva: Pauli Purtilo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusi Helsinki Education Hub tekee oppimisen ja koulutuksen ideoista innovaatioita20.9.2021 11:10:00 EEST | Tiedote

Helsinki avaa 23. syyskuuta uuden Helsinki Education Hubin. Oppimis- ja koulutusala on kasvussa maailmanlaajuisesti ja Helsinki Education Hub haluaa edistää oppimis- ja koulutusteknologian kasvuyrittäjyyttä. Tavoitteena on yhdistää oppimisen ja koulutuksen start up -yritykset, suomalainen pedagoginen osaaminen ja akateeminen tutkimus, jotta voidaan synnyttää uusia innovaatiota, edistää opetusteknologia-alan yrittäjyyttä ja luoda uutta liiketoimintaa. Samalla Helsingistä halutaan tehdä oppimisen pääkaupunki.

Helsingin väestö korkeasti koulutettua niin muuhun Suomeen kuin Eurooppaankin verrattuna – 40–49-vuotiaat korkeakoulutetuin ikäryhmä14.9.2021 08:47:08 EEST | Tiedote

Helsingin työikäinen väestö on Suomen ja Euroopankin mittakaavassa korkeasti koulutettua. Etenkin nuoret helsinkiläisnaiset ovat muuta väestöä koulutetumpia. Viime vuosikymmeninä korkeakoulutettujen osuus on kasvanut varsinkin vanhemmissa ikäryhmissä. Helsingissä koulutustaustojen erot näkyvät myös alueellisesti: erityisesti korkeakoulutettu väestö on vahvasti keskittynyt tiettyihin kaupunginosiin. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Väestön koulutusrakenne Helsingissä vuonna 2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme