Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki yhtiöittää sisäiset digitaaliset peruspalvelunsa

Jaa

Helsingin kaupunki perustaa sisäisiä digitaalisia peruspalveluita tarjoavan in-house-yhtiön. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta keskiviikkona 1. kesäkuuta.

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio

In-house -yhtiön perustamisesta linjattiin kaupungin tätä vuotta koskevassa talousarviossa. Yhtiön perustaminen on jatkoa viime vuonna toteutetulle kaupungin digitaalisten peruspalveluiden keskittämiselle. Uusi yhtiö toimii kaupungin strategisena kumppanina, joka myy, tuottaa ja kehittää digitaalisia infra- ja peruspalveluja, jotka ovat kriittisiä koko kaupungille. Digitaalisia peruspalveluja ovat mm. kaupunkiyhteiset tietoliikenne-, kapasiteetti-, elinkaari- ja tukipalvelut.

Yhtiö aloittaa toimintansa vuoden 2023 alusta. Perustettava yhtiö on Helsingin kaupungin omistama sidosyksikkö, jonka asiakkaina ovat kaupungin virastot, toimialat, liikelaitokset sekä soveltuvin osin tytäryhteisöt. Yhtiömuotoisen toiminnan kautta vauhditetaan kaupungin digitaalisen perustan palveluiden ja hinnoittelun sekä investointien läpinäkyvää kohdentamista sekä joustavuutta vastata asiakkaiden palvelutarpeeseen ja kysyntään. Muutoksella tuetaan myös 1.1.2023 voimaan astuvan sote-uudistuksen tuomia vaatimuksia Helsingin digitaalisten palveluiden tuottamiseen.

Yhtiön toimintamenot ovat ensimmäisenä vuonna (2023) n. 55 miljoonaa euroa. Palveluita tuotetaan yhdessä kumppanien kanssa ja toimintamenoista ostopalveluja on n. 38 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 150 alan ammattilaista, jotka siirtyvät uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä liikkeen luovutuksella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
ICT-palvelujohtaja Katja Artimo, p. 040 833 0531, katja.artimo(at)hel.fi
strategiajohtaja Markus Kühn, p. 040 821 1781, markus.kuhn(at)hel.fi

Kuvat

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme