Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kesän kruununjalokivet Uimastadion ja Kumpulan maauimala avataan toukokuussa

Jaa

Maauimalat ovat oleellinen osa Helsingin kesää, ja Uimastadionin avautuminen on merkki kesän alkamisesta. Maauimalakausi alkaa toukokuussa ja jatkuu syyskuuhun asti, sillä Uimastadion on avoinna 15.5.–11.9.2022, ja Kumpulan maauimala 22.5.–21.8.2022. Uimastadionin avajaispäivää tahdittaa dj sopivin menomusiikein.

Uimastadionin maauimala on tänä vuonna avoinna 15.5.–11.9.2022. Kuva: Helsingin kaupunki
Uimastadionin maauimala on tänä vuonna avoinna 15.5.–11.9.2022. Kuva: Helsingin kaupunki

Perinteisesti Uimastadion on avattu äitienpäivänä, mutta tänä vuonna kunta-alan lakko siirsi avajaisia viikolla. Uimastadikan altaita päästään täyttämään tiistaina 10.5. Altaiden täyttäminen kestää noin 4–5 päivää, ja niissä olevan veden lämmittäminen 27-asteiseksi noin 5–7 päivää. Näin ollen on mahdollista, että avajaispäivänä 15.5. uintivesi ei heti aamusta välttämättä ole ihan 27-asteista.

Uimastadionia on valmisteltu prameaan kesäkuntoon, sillä siellä on tehty mittavia kunnostustöitä. Esimerkiksi Stadikan julki- ja sisätiloja on maalattu kunnioittaen alkuperäisiä instituutiomaisia olympia-ajan värisävyjä, katsomon istuinpenkit on uusittu, pukuhuoneita ja suihkutiloja remontoitu sekä saunat kunnostettu. Lisäksi Uimastadionin eteläpäähän on pystytetty täysin uusi ulkosählykaukalo, jossa pelaamiseen löytyy panttia vastaan lainamailoja ja -palloja. Lisäksi alueelta löytyvät jo aiemmilta kesiltä tutut Davidin laitteistolla varustettu monipuolinen ulkokuntosali, koripallo- ja rantalentiskentät, pingispöydät, sisäkuntosali, jättishakkialue ja lasten leikkialueet. Nälkä ei myöskään Uimastadionilla pääse yllättämään, sillä uusi kahvilaravintolayrittäjä tuo tullessaan uudet makumaailmat.

Myös Kumpulan maauimala viimeistelty viimeisen päälle

Kumpulan sympaattinen maauimala sisä- ja ulkotiloineen on Uimastadionin tapaan valmisteltu viimeisen päälle kesää varten. Maauimalan koriskenttä on remontoitu, ja se on saanut uudet korit, joiden korkeutta voi säätää. Kumpulastakin löytyy Davidin laitteistolla varustettu laadukas ulkokuntosali, pingispöytä, piknik- ja lasten leikkialueet. Kumpulassa on myös nyrkkeilypiste, johon pääsee treenaamaan panttia vastaan. Lisäksi maauimalan opasteita on uudistettu ja avattu uusi roskien lajittelupiste asiakkaiden käyttöön. Myös Kumpulassa on uuden kahvilaravintolayrittäjän päivittämä tarjonta.

Maauimaloihin myydään myös 120 päivää voimassa olevia kausikortteja, jotka käyvät molempien maauimaloiden lisäksi myös kaikissa muissa Helsingin kaupungin liikuntapaikoissa. 120 päivän ja muita sarja- ja kuukausikortteja myydään ennen maauimaloiden avaamista Töölön kisahallissa, Liikuntamyllyssä Itäkeskuksen, Jakomäen, Pirkkolan ja Yrjönkadun uimahalleissa.

Maauimaloiden hinnat:

Aikuiset
- kertamaksu 5,50 e
- 10 krt 44 e
- 1 kuukausi (30 päivää) 44 e
- kausikortti (120 pv) 132 e

Lapset (7-17 v.) ja muut
- kertamaksu 3 e
- 10 krt 24 e
- 1 kuukausi (30 päivää) 24 e
- kausikortti (120 pv) 72 e

Sotaveteraanit, lapset alle 7v.
- maksuton sisäänpääsy

Maauimaloiden aukioloajat:
ma–la 6.30–20.00
su 9.00–20.00
Kassa suljetaan ja sisäänpääsyaika päättyy klo 20, uintiaika päättyy klo 20.30 ja peseytymisaika klo 20.45. Alueelta on poistuttava klo 21.00 mennessä.

Uimastadion (linkki)
Kumpulan maauimala (linkki)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Kara Koskinen
puh. 040 1833676, kara.koskinen@hel.fi
tiimiesihenkilö
Helsingin kaupunki, liikuntapalvelut

Kuvat

Uimastadionin maauimala on tänä vuonna avoinna 15.5.–11.9.2022. Kuva: Helsingin kaupunki
Uimastadionin maauimala on tänä vuonna avoinna 15.5.–11.9.2022. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 21.6.202221.6.2022 18:52:24 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 21.6. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta hyväksyi mm. Oulunkylän jäähallin peruskorjauksen ja huoltorakennuksen perusparantamisen hankesuunnitelman, ja kannattaa lainan myöntämistä KOY Namika Areenalle liikuntahallin rakentamiseksi Pakilaan. Lautakunta hyväksyi myös HAM taidemuseon säätiöittämiseen liittyvän esityksen, jos säätiöittämiseen tarvittava lisärahoitus osoitetaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nykyisen talousarvion ulkopuolelta.

Koronapalautumisraha mahdollistaa ennätyksellisen runsaan kulttuuritarjonnan kesällä Helsingissä15.6.2022 15:51:49 EEST | Tiedote

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan saaman koronapalautumisrahan myötä Helsingistä löytyy tänä kesänä ennätyksellinen määrä upeita tapahtumia kaupunkilaisten ja vierailijoiden iloksi. Espan lavalla nautitaan mm. monimuotoisista musiikkiesityksistä, ja Helsingin elävät kadut -tapahtuma tuo stand up -komiikan, performanssit ja katuteatterin keskustan kaduille. Kulttuurikeskukset tarjoavat mm. nuorten Pride-tapahtumia, musiikkikeikkoja ja kaupunkiviljelyä. Uudenlaisilla mikroavustuksilla pyritään puolestaan edistämään kulttuurikentän nopeaa palautumista pandemia-ajasta.

Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) will take culture to the streets and invite city residents to enjoy encounters and spending time together in the city centre13.6.2022 10:00:00 EEST | Press release

The City of Helsinki wants to offer residents and performers the opportunity to meet each other after the pandemic and enliven the city centre with summer programme. Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) offers cultural programme in five different places in the city centre. The streets will be taken over by music, dance, circus and other performing arts as well as participatory workshops from 16 June to 25 August.

Helsingfors levande gator tar kulturen till gatorna och bjuder in stadsborna till stadskärnan för att njuta av möten och samvaro.13.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingfors stad vill erbjuda invånarna och artisterna möjlighet att träffas i stadskärnan efter coronaviruset och återuppliva stadskärnan med ett sommarprogram. Helsingfors levande gator sprider med sitt kulturprogram ut sig i fem olika områden i stadskärnan. Musik, dans, cirkus och annan scenkonst samt verkstäder tar över gatorna 16.6–25.8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme