Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kielilukiolle rakennetaan uudet tilat Myllypuroon

Jaa

Myllypuroon suunnitellaan uutta rakennusta Helsingin kielilukiolle. Oppilaspaikkoja uudessa lukiossa tulee olemaan 900, ja se korvaa nykyisen Itäkeskuksessa sijaitsevan kielilukion. Hanke toteutetaan elinkaarimallilla.

Helsingin kielilukiolle suunnitellaan uutta rakennusta Myllypuroon osoitteeseen Kiviparintie 1. Tavoitteena on, että lukio aloittaisi toimintansa uudessa sijainnissa elokuussa 2023. Valittu rakennuspaikka sijaitsee hyvien julkisten liikenneyhteyksien päässä ja on myös lähellä Metropolian ja Stadin ammattiopiston tiloja.

Kielilukio toimii tällä hetkellä Itäkeskuksessa. Uusi rakennus on tarpeen, sillä nykyinen on huonokuntoinen ja liian pieni kasvavalle opiskelijamäärälle. Uudet tilat suunnitellaan 900:lle opiskelijalle, jolloin oppilaspaikat lisääntyvät nykyisestä noin 300:lla.

Kielilukiolla on kielten ja kansainvälisyyden painotus ja koulussa alkaa myös englannin- ja suomenkielinen linja elokuusta 2020 alkaen. Samassa rakennuksessa lukion kanssa toimii iltaisin Helsingin aikuislukion Itä-Helsingin toimipiste.

Elinkaarimallissa toteuttaja vastaa myös rakennuksen ylläpidosta

Uusi kielilukio toteutetaan elinkaarimallilla. Mallissa hankkeen toteuttaja vastaa sekä koulun suunnittelusta, rakentamisesta että ylläpidosta seuraavan 20 vuoden ajan. Elinkaarimallia on käytetty Helsingissä aiemmin Vuosaaren uuden lukion rakennushankkeessa.

Tällä hetkellä kaupunki neuvottelee elinkaarihankkeesta mahdollisten toteuttajien kanssa. Lopulliset tarjoukset saadaan loppuvuodesta 2020, ja rakentamaan on tarkoitus päästä vuonna 2021. Rakennushankkeen aikana Helsingin kielilukio toimii nykyisissä tiloissa eikä väistötiloja tarvita.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto hyväksyi 2.4.2020 esityksen Helsingin kielilukion elinkaarihankkeen hankesuunnitelmasta. Seuraavaksi esitys etenee kaupunginhallitukseen.

Linkki uuden kielilukion hankesuunnitelmaan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arja Törmä
Projektinjohtaja
Kaupunkiympäristön toimiala
Rakennetun omaisuuden hallinta
puh. 040 485 3014
arja.torma@hel.fi

Sanna Manner
Helsingin kielilukion rehtori
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
p. 040 5468 666
sanna.manner@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 14.1.202114.1.2021 18:25:51 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 14.1.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 28.1.2021.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 12.1.202112.1.2021 16:13:45 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 12.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme