Helsingin tapahtumasäätiö

Helsingin kiinalaista uuttavuotta juhlitaan Keskuskadulla ja kulttuurikeskuksissa

Jaa
Kiinalaisen uudenvuoden tapahtuma toteutuu lauantaina 21. tammikuuta Helsingin keskustassa ja kulttuurikeskuksissa eri puolilla kaupunkia. Tiikerin vuosi vaihtuu jäniksen vuodeksi lohikäärme- ja leijonatanssien sekä jäänveistonäytösten myötä. Jääveistokset ilahduttavat Keskuskadulla ja kulttuurikeskusten pihoissa pidempäänkin.
Kiinalaista uuttavuotta juhlittiin Keskuskadulla myös viime vuoden tammikuussa. Kuva: Petri Anttila
Kiinalaista uuttavuotta juhlittiin Keskuskadulla myös viime vuoden tammikuussa. Kuva: Petri Anttila

Kaupunkilaisia alkuvuonna piristävä tapahtuma Helsingin kiinalainen uusivuosi kutsuu nauttimaan päivään kuuluvasta perinteikkäästä ohjelmasta. Keskuskadulla, Kaivokadun ja Aleksanterinkadun välissä, pääsee seuraamaan lohikäärme- ja leijonatansseja sekä jäänveistoa klo 16–19.30. Jänisaiheiset jääveistokset ilahduttavat sääolosuhteista riippuen Keskuskadulla ja Helsingin kaupungin kulttuurikeskusten pihoilla (Caisa Kalliossa, Kanneltalo Kannelmäessä, Maunula-talo Maunulassa, Stoa Itäkeskuksessa ja Vuotalo Vuosaaressa) pidempäänkin, mahdollisesti jopa keskiviikkoon 25. tammikuuta asti. Jäänveistoa voi ihastella Keskuskadulla ja kulttuurikeskuksissa jo perjantaina 20. tammikuuta sekä lauantaina 21. tammikuuta klo 10–15.

Juhlapäivän kunniaksi Helsingin kulttuurikeskukset järjestävät myös omaa erityisohjelmaa kuten Maunula-talossa toteutuvan origamityöpajan, Kanneltalon Jäniksen vuosi -elokuvanäytöksen sekä itäaasialaisia ja länsimaisia elementtejä yhdistelevän taiteilijan Oi Ling Ng:n työpajan ja Breath in & Breath out -kuvataidenäyttelyn, joka on koettavissa Caisassa 13.–28.1.

“Kulttuurikeskus Caisassa kiinalainen uusivuosi on aina yksi vuoden merkkipäivistä. Tänä vuonna sitä juhlitaan koko perheen työpajalla, jossa taiteilija Oi-Ling Ng opastaa kiinalaisten horoskooppieläinhahmojen luomisessa mustemaalauksen keinoin”, kertoo Caisan kulttuurituottaja Johanna Rissanen.

Kiinalaisen uudenvuoden ohjelma on luettavissa tapahtuman verkkosivuilla. Kulttuurikeskusten oma ohjelma löytyy kunkin kulttuurikeskuksen verkkosivuilta. 

Kiinalaisessa horoskooppiperinteessä jänis on toivon symboli. “Jäniksen vuonna 2023 nousee esiin toivon teema. Toivoa varmasti tarvitsevat niin kiinalaiset kuin me kaikki muutkin, joten loikatkaamme uuteen vuoteen optimistisin mielin ja toiveikkain odotuksin”, Suomi–Kiina-seuran puheenjohtaja Mikko Puustinen kehottaa. 

Uudenvuoden juhla on Kiinassa vuoden tärkein tapahtuma. Pekingin juhlatunnelmia jaetaan Helsinki-kanavalla ja tapahtuman verkkosivuilla julkaistavan videotallenteen kautta. Luvassa on muun muassa musiikkiesityksiä, tanssia ja kungfua, joiden lisäksi päästään tutustumaan Pekingin nähtävyyksiin ja uudenvuoden juhlatapoihin kaupungissa asuvien ulkomaalaisten, myös suomalaisen silmin.

Helsingin kiinalainen uusivuosi on Helsingin ja Pekingin kaupunkien isännöimä tapahtuma, jota on vietetty Helsingissä vuodesta 2007. Tuotannosta vastaa Helsingin tapahtumasäätiö yhdessä Kulttuurikeskus Caisan ja Suomi–Kiina-seuran kanssa. Pekingin juhlatunnelmia verkossa Helsinki-kanavalla ja osoitteessa kiinalainenuusivuosi.fi la 21.1. klo 17–17.40.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Anna Mäkelä, Helsingin tapahtumasäätiö, anna.makela@eventshelsinki.fi, puh. 050 581 4153

Kuvat

Kiinalaista uuttavuotta juhlittiin Keskuskadulla myös viime vuoden tammikuussa. Kuva: Petri Anttila
Kiinalaista uuttavuotta juhlittiin Keskuskadulla myös viime vuoden tammikuussa. Kuva: Petri Anttila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivä täyttää kaupungin maksuttomalla tapahtuma- ja kulttuuritarjonnalla5.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin syntymäpäivää juhlitaan ympäri kaupunkia monipuolisella maksuttomalla ohjelmalla 12. kesäkuuta. Kulttuurikeskuksissa on koettavissa live-keikkoja, sirkusesityksiä, lavatanssit ja paljon muita elämyksiä. Espan lavalla esiintyy outsider-taiteen tekijöitä ja Stadin kundi ja friidu saavat tunnustuksensa. Lisäksi kaupungintalolla nautitaan yhteiset aamukahvit sekä jaetaan palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme