MessukeskusMessukeskus

Helsingin Kirjamessuilla kirjailijat osallistuvat yhteiskunnalliseen keskusteluun - mukana 30 kansainvälistä vierasta

Jaa

Helsingin Kirjamessujen ohjelma on julkaistu ja se tarjoaa 900 ohjelmaa. Lavoilla esiintyy laajasti uutuusteoksen julkaisseita kotimaisia kirjailijoita ja yli 30 kirjailijaa ulkomailta. Esiintyjiä on yli 1000. Tänä vuonna kirjamessuilla on esillä entistä enemmän yhteiskunnallisia aiheita. Tapahtumassa järjestetään kahdeksan debattia, joissa kirjailija osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun. ”Toiveeni on, että lavoilla nähdään avoimia, tasa-arvoisia ja reippaita yhteenottoja”, toteaa kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja Ville Blåfield.

Helsingin Kirjamessujen Senaatintori-lava. Kuva: Emmi Kähkönen.
Helsingin Kirjamessujen Senaatintori-lava. Kuva: Emmi Kähkönen.

Kirjamessujen ohjelmaa järjestetään 15 lavalla, joista kaksi on ruotsinkielistä. Ohjelmassa esiintyvät syksyn kotimaiset kirjailijasuosikit Satu Rämöstä Raija Oraseen, Kati ja Jari Tervosta Olli ja Riitta Jaloseen. Kirjamessuilla esiintyvät myös muun muassa  Kari Hotakainen, Tommi Kinnunen, Riikka Pulkkinen sekä  Kjell ja Mårten Westö.

Kansainväliset kirjailijavieraista valtaosa tulee Messukeskukseen, mutta osa esiintyy messuilla etäyhteyden kautta. Kirjailijavieraita ovat muun muassa Aleksei Navalnyin lehdistösihteeri Kira Jarmysh, Mohamed Mbougar Sarr Senegalista, Heather Morris Australiasta, ruotsalainen Erik Engelv sekä pohjoismaiset dekkaristit Anna Jansson, Lars Kepler, Denise Rudberg ja Viveca Sten. Kirjamessuilla nähdään sunnuntaina lähes kaikki Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaat. Kirjamessuille saapuu myös useita virolaisia kirjailijoita.  Kirjailijoiden lisäksi messuilla esiintyvät poliitikot, taiteilijat ja vaikuttajat.

Kirjallisuus on esillä kirjamessuilla laidasta laitaan. Ohjelmaa ovat olleet mukana rakentamassa tänäkin vuonna Tiedetorin tiedetoimijat, Suomen kirjailijaliitto ja Nuoren Voiman liitto.  Ruotsinkielisten lavojen ohjelman on koonnut Svenska Litteratur Sällskapet. Nuorten aikuisten Kallio-lavan ohjelmasta vastaa KirjaKallio eli Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaat.  Messuilla on sarjakuvaputki perjantaina, dekkarilauantai, runokokonaisuus sunnuntaina ja lukupiirejä päivittäin. Lasten ohjelmaan panostetaan kahdella lavalla, Kumpulassa ja Toukolassa. Lasten alueen teemana on Retki ja teema laajenee retkireitille Messukeskuksen halliin.  

Kiistakirjoitukset rakentavien debattien taustana 

”Messuohjelman kokoaminen on ollut runsaudenpulan kanssa taistelua, mistä kiitos kustantajille ja kirjailijoille. Aiheissa nousee esiin tänä vuonna muun muassa Venäjä ja sota Ukrainassa. Kahdeksan ainutlaatuista debattia omalta osaltaan lisäävät keskustelua kirjamessuilla”, kertoo Blåfield.

Helsingin Kirjamessut järjestää rakentavat debatit yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Debatit juontaa Blåfieldin kanssa Helsingin Sanomien toimittaja Veera Luoma-aho.  Kirjailija Sofi Oksanen keskustelee aiheesta Olemmeko liian sinisilmäisiä Venäjän suhteen? ulkoministeri Pekka Haaviston kanssa. Kirjailija Jenni Räinä debatoi aiheesta Tarvitsemmeko lisää syyllistämistä ilmastokriisissä? Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalaksen kanssa. Näiden lisäksi keskustellaan Ukrainan sodasta ja vaihtoehdottomasta ulkopolitiikasta, suomalaisesta arkkitehtuurista, aikamme naisvihasta, päihdepolitiikasta, eri sukupolvien päättäjistä sekä ihmisen suhteesta muihin lajeihin. Debatteihin liittyvät myös Helsingin Sanomissa julkaistavat kiistakirjoitukset.

Lähes 300 yritystä mukana kirjamessuilla

Helsingin Kirjamessuilla kohdataan kirjailijoita ja muita kirjallisuuden ystäviä, tehdään ostoksia ja seurataan ohjelmaa. ”Tunnelma Helsingin Kirjamessuilla on ainutlaatuinen. Nyt tänä vuonna palataan normaaliin sikälikin, että kirjamessujen yhteydessä järjestetään taas Ruoka & Viini -messut. Uusien kirjojen lisäksi Messukeskuksen halleihin levittäytyvät Antikvaariset Kirjamessut ja Postimerkkimessut. Senaatintori- ja Hakaniemi-lavojen ohjelmaa voi seurata myös verkossa striimeinä”, kertoo Blåfield.

Valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi ja kirjallisuustapahtuma

Helsingin Kirjamessut edistää lukuharrastusta, kirjallisuuden arvostusta ja kirjojen myyntiä Suomessa. Tapahtuma on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi; ajankohtainen edelläkävijä, haastava keskustelija, tarinankertoja ja sydämen sivistäjä. Kirjamessujen tärkeimmät arvot ovat sananvapaus, yhdenvertaisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen.

Helsingin Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 27. – 30.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Samaan aikaan on myös Viini & Ruoka -tapahtuma sekä Levymessut ja Postimerkkimessut.

Tapahtuma on avoinna to-la 27. – 29.10. klo 10-20 ja su 30.10. klo 10-18. Liput kannattaa ostaa ennakkoon edullisemmin:
www.shop.messukeskus.com

Lisätietoja:
tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, 
teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ville Blåfield, puh. 050 310 3017, 
ville.blafield@messukeskus.com


www.helsinginkirjamessut.fi #kirjamessut

fb 
https://www.facebook.com/HelsinginKirjamessut
insta @helsinginkirjamessut
twitter @kirjamessutHKI

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Helsingin Kirjamessujen Senaatintori-lava. Kuva: Emmi Kähkönen.
Helsingin Kirjamessujen Senaatintori-lava. Kuva: Emmi Kähkönen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee upeat rakennetut moottoripyörät25.11.2022 14:13:47 EET | Tiedote

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee kolmen vuoden tauon jälkeen MP 23 moottoripyörämessujen yhteydessä rakennettuja moottoripyöriä, jotka kisaavat neljässä sarjassa. Näyttelyyn voi ilmoittaa moottoripyöriä ja mopoja vuoden loppuun asti. Tapahtuma on ainutlaatuinen ja ainoa rakennettujen moottoripyörien tapahtuma, joka järjestetään tässä mittakaavassa kaupallisen tapahtuman yhteydessä Euroopassa. MP 23 -messut järjestetään 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Resemässan 2023 öppnar i januari efter tre års uppehåll24.11.2022 14:58:35 EET | Tiedote

På Helsingfors Mässcentrum i januari kan man återigen, efter ett långt uppehåll, känna av den internationella reseatmosfären och smaka på olika reseupplevelser, dra nytta av konkreta förmåner och få tips samt intervjua experter från mer än 60 länder ansikte mot ansikte. Efter år av väntan förväntas mässan bli mycket livlig. Resemässan äger rum den 20.–22.1.2023 (Matka Trade Day för proffs inom branschen den 19.1.).

Uusittu PulPaper 2024 panostaa 10. - 11.4.2024 tehokkaisiin kohtaamisiin23.11.2022 15:56:07 EET | Tiedote

Helsingissä järjestettävä kansainvälinen PulPaper on yksi johtavista metsäteollisuudenammattitapahtumista. Tapahtuman järjestäjätahot ovat käyneet keskusteluja kesällä järjestetyn PulPaper 2022 -tapahtuman jälkeen alan yritysten kanssa ja päätyneet aivan uudenlaiseen konseptiin, joka palvelee entistä paremmin sekä yrityksiä että alan ammattilaisia. Moderni PulPaper 2024 -tapahtuma järjestetään 10. – 11.4.2024 täysin uudistuneena Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme