MessukeskusMessukeskus

Helsingin Kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja on Ville Blåfield

Jaa

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajaksi on valittu viestintäkonsultti ja tietokirjailija Ville Blåfield. Uusi ohjelmajohtaja tuo Helsingin Kirjamessuille uudenlaista näkökulmaa, jossa yhteiskunnallisilla keskusteluilla ja moniäänisyydellä on oma paikkansa. Blåfield arvostaa kirjamessuja ja lupaa ottaa huomioon rakastetun tapahtuman ainutlaatuisuuden. ”Toivon, että messut kehittyvät entisestään myös yhteiskunnallisen keskustelun foorumina”, hän toteaa.

Ville Blåfield. Kuva: Emmi Kähkönen
Ville Blåfield. Kuva: Emmi Kähkönen

Helsinkiläinen Ville Blåfield (s.1980) on työskennellyt laaja-alaisesti mediassa, ja tehnyt ennen nykyistä työtään viestintäkonsulttina pitkän uran journalistina. Hän on toiminut Ilta-Sanomien ja Suomen Kuvalehden toimittajana,  Seuran toimituspäällikkönä, sekä pisimpään Helsingin Sanomissa kehityspäällikkönä ja esimiehenä. Viimeiset neljä vuotta Blåfield on vastannut viestintätoimisto Milttonilla johtajana ansaitun median asiantuntemuksesta. Blåfield on julkaissut neljä tietokirjaa. Näissä hän on käsitellyt julkisuutta, politiikkaa, suomalaista saunakulttuuria ja sivistystyön historiaa.

Blåfieldiä kiinnostaa kaikenlainen kirjallisuus. Hän seuraa yhteiskunnallista keskustelua ja osallistuu siihen myös itse aktiivisesti. Blåfield tunnetaan myös Ylen aamun Jälkiviisaana. Toimittajatausta vaikuttaa osaltaan siihen, että Blåfield haluaa tuoda yhteiskunta- ja kulttuurikeskustelua laajasti esille Helsingin Kirjamessujen ohjelmassa. Yhteiskunnalliset keskustelut, moniäänisyys ja entistä laajempien ryhmien puhutteleminen saattavat nousta kirjamessujen ohjelmassa entistä vahvemmin esille tulevaisuudessa. Ohjelmajohtajuuskausi kestää kahdesta neljään vuotta.  

Blåfield on aktiivinen lukija ja kirjojen kuuntelija. ”Kirjamessujen ohjelma on laaja ja monipuolinen. Tapahtumaa on kehitetty viime vuosina mielestäni oikeaan suuntaan ja näillä samoilla poluilla on hyvä jatkaa. Toivon, että messut kehittyvät entisestään myös keskustelufoorumina ja uusien puheenvuorojen areenana. Haluan toki tuoda kirjamessuille oman panokseni ja tehdä uutta, mutta samalla kunnioittaa kaikkea jo olemassa olevaa hyvää ja tehdä yhteistyötä toimialan kanssa”, kertoo Blåfield. ”Olen ollut luultavasti kaikilla Helsingin Kirjamessuilla niiden alusta asti erilaissa rooleissa - kävijänä, haastattelijana tai kirjailijana. Ymmärrän hyvin, miksi tapahtumaa rakastetaan ja haluan säilyttää Kirjamessujen hienon ilmapiirin, sisällön rikkauden ja kohtaamisten kirjon.”

Suomen suurin kirja-alan tapahtuma

Helsingin Kirjamessut on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi, jossa kirjailijat, poliitikot, taiteilijat ja asiantuntijat keskustelevat aikamme ilmiöistä. Kirjamessujen tärkeimpiä arvoja ovat sananvapaus, suvaitsevaisuus ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen.

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 27. – 30.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Samaan aikaan on myös Viini & Ruoka -tapahtuma. 

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ville Blåfield, puh. 050 310 3017 
liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, puh. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com

www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Ville Blåfield. Kuva: Emmi Kähkönen
Ville Blåfield. Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa
Ville Blåfield. Kuva: Emmi Kähkönen
Ville Blåfield. Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa
Ville Blåfield. Kuva: Emmi Kähkönen
Ville Blåfield. Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa
Ville Blåfield. Kuva: Emmi Kähkönen
Ville Blåfield. Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme