Messukeskus

HELSINGIN KIRJAMESSUT AVASI MESSUKAUDEN

Jaa

Helsingin Kirjamessut oli ensimmäinen suuri yleisötapahtuma Messukeskuksessa lähes kahteen vuoteen ja se keräsi kymmeniä tuhansia kävijöiltä. Vaikka huippuvuoden kävijämäärään ei päästy, kirjailijat ja kustantajat olivat iloisia kohtaamisista ja käydyistä keskusteluista – vuorovaikutuksesta, joka on kirjamessuilla ainutlaatuista. Kirjamessulla myytiin paljon kirjoja ja jotkut ylittivät jopa edellisen tapahtuman myyntiluvut. Kirjamessut järjestettiin 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa.

Kirjamessulla myytiin paljon kirjoja ja jotkut ylittivät jopa edellisen tapahtuman myyntiluvut. Kirjamessut järjestettiin 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa. (Kuva: Messukeskus Helsinki)
Kirjamessulla myytiin paljon kirjoja ja jotkut ylittivät jopa edellisen tapahtuman myyntiluvut. Kirjamessut järjestettiin 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa. (Kuva: Messukeskus Helsinki)

Helsingin Kirjamessuille osallistui 250 yritystä ja kävijöitä oli neljän päivän aikana yli 52 000. Tänä vuonna ei järjestetty kirjamessujen rinnalla Viini & Ruoka -tapahtumaa, joten kävijämäärää ei voi suoraan verrata edelliskertaisiin tapahtumiin. Verkkoyhteyden kautta kirjamessujen ohjelmaa seurattiin lähes 4000 päätelaitteelta. Senaatintori- ja Töölönlahti-lavan ohjelmaa voi seurata edelleen koko marraskuun ajan tapahtuman verkkosivuilla. Sieltä löytyy myös osa kansainvälisten kirjailijoiden haastatteluista.

 ”Tunnelma Helsingin Kirjamessuilla oli erityisen iloinen ja useasti messuilla kuuli, miten ihanaa oli taas päästä tapahtumaan. Olemme tyytyväisiä kirjamessuihin ja tapahtuman kävijämäärään pitkän tapahtumatauon jälkeen. Tänä vuonna erityisesti iäkkäämmät lukijat ja mahdollisesti riskiryhmäläiset jäivät kotiin. Ensi vuonna toivotamme heidät sydämellisesti tervetulleiksi”, kertoo tapahtumasta vastaava Tanja Pasila. ”Terveysturvallisuuden takia olimme rakentaneet messuille entistä isommat katsomot lavojen yhteyteen ja ne saivat yleisöltä paljon kiitosta.”

Kustantajat ovat myös tyytyväisiä kirjamessuihin. ”Olemme iloisia siitä, että kirjamessut järjestettiin tänä vuonna. Kirjoja on myyty hyvin ja myyntimme on kasvanut yli 20 % edellisiin vuoden 2019 kirjamessuihin verrattuna”, kertoo Werner Söderström Osakeyhtiön toimitusjohtaja Timo Julkunen. Otava oli tänä vuonna kirjamessuilla yhdessä Suomalaisen Kirjakaupan kanssa samalla osastolla. Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio on myös tyytyväinen. ”On hienoa, että vihdoinkin pääsimme kohtaamaan kirjamessuilla. Tapahtuma on erittäin tärkeä kirjailijoille, kustantajille ja lukijoille.”

Ohjelmajohtaja vaihtuu, kausi päättyi vaikuttavaan esitykseen

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi päättää kautensa ohjelmajohtajana tähän vuoteen. Tästä vuodesta ohjelmajohtajalle jäi erityisesti mieleen kirjamessuille tilattu taideteos Koiran työ. ”Eilen nähty esitys oli kirjallisuuden ja musiikin vuoropuhelu, joka osoitti että messuilla on mahdollisuus toteuttaa myös aivan uudenlaista ohjelmaa. Neljän vuoden aikana kirjallisuudessa ja maailmassa on tapahtunut poikkeuksellisen paljon. Äänikirjat ovat tulleet osaksi kirjallisuutta ja tänä vuonna myös kirjamessuja. Yhdessä messutiimin ja koko kirja-alan kanssa olen saanut kokea ennätysvuoden 2019 hurmoksen sekä koronavuosien haasteet ja uudet ratkaisut. Olen nyt antanut tapahtumalle oman panokseni.”

Uusi ohjelmajohtaja julkaistaan alkuvuodesta. Helsingin Kirjamessut 2022 järjestetään 27.–30.10.2022. Ensi vuonna Viini & Ruoka -tapahtuma palaa kirjamessujen rinnalle.

Suomen suurin kirja-alan tapahtuma

Helsingin Kirjamessut on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi, jossa kirjailijat, poliitikot, taiteilijat ja asiantuntijat keskustelevat aikamme ilmiöistä. Kirjamessujen tärkeimpiä arvoja ovat sananvapaus, suvaitsevaisuus ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen.

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa.

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi
liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, puh. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com

www.helsinginkirjamessut.fi 

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com 

Osoitelähde: Messukeskus mediarekisteri. Voit poistua tiedotteiden jakelulistalta vastaamalla tähän viestiin.

Kuvat

Kirjamessulla myytiin paljon kirjoja ja jotkut ylittivät jopa edellisen tapahtuman myyntiluvut. Kirjamessut järjestettiin 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa. (Kuva: Messukeskus Helsinki)
Kirjamessulla myytiin paljon kirjoja ja jotkut ylittivät jopa edellisen tapahtuman myyntiluvut. Kirjamessut järjestettiin 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa. (Kuva: Messukeskus Helsinki)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattu kilpailu käynnistyi26.11.2021 14:03:33 EET | Tiedote

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattuun kilpailuun voi nyt ilmoittautua. Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta ja voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5000 euron PulPaper Awardilla. Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kansainvälinen PulPaper 2022 rakentaa huomisen biotaloutta25.11.2021 10:07:12 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden PulPaper 2022 -tapahtuman teemana on Building tomorrow’ bioeconomy. Alan ammattilaisille veloituksettomassa PulPaper-tapahtumassa järjestetään yritysten puheenvuoroja Future Squarella sekä PulPaper Conference ja Business Forum, jotka molemmat ovat maksullisia tilaisuuksia. Näyttelyalueella metsäteollisuuden yritykset kohtaavat asiakkaitaan ja esittelevät tuotteitaan. PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistäneitä lukiolaisia palkittiin Studia-messuilla23.11.2021 13:00:00 EET | Tiedote

Tänään avautuneilla Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. 1000 euron arvoiset stipendit menivät Helsinkiin, Loimaalle, Mäntsälään ja Turkuun. Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.–24.11.2021.

MP Pää pyörällä -podcastin rinnalle uusi ohjelma19.11.2021 15:15:00 EET | Tiedote

MP-moottoripyörämessut tukee vahvasti moottoripyörätoimialaa. Tänä vuonna on julkaistu MP-messujen verkkosivuilla ja somessa kymmenkunta MP Pää pyörällä -podcastia moottoripyöräilystä. Podcastien vetäjä, mp-alan moniottelija ja MP-messuista vastaava Niko Kantola isännöi myös uutta MP Pää pyörällä -ajankohtaisohjelmaa, jossa käydään läpi toimialan tärkeimpiä kuulumisia, uutuuksia ja tapahtumia. Ensimmäinen osa on julkaistu ja sen voi katsoa: https://mp.messukeskus.com/mp-paa-pyoralla-ajankohtaisohjelma/.

Cyber Security Nordic 2022: ensimmäiset huippupuhujat vahvistuneet17.11.2021 15:31:43 EET | Tiedote

Cyber Security Nordic 2022 -tapahtuman pääpuhujista on vahvistunut jo Graham Cluley, Marja Dunderfelt, Rik Ferguson ja Mikko Hyppönen. Tapahtuma pureutuu tänäkin vuonna taidolla kyberturvallisuuden politiikkaan, talouteen, todellisuuteen ja tulevaisuuteen. Teemoja avataan sekä yritystalouden että julkishallinnon näkökulmista. Cyber Security Nordic -tapahtuma järjestetään 8.–9.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä nyt neljännen kerran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme