MessukeskusMessukeskus

Helsingin Kirjamessut iloitsee tulevista kohtaamisista

Jaa

Odotetuille Helsingin Kirjamessuille pääsee vihdoinkin ostamaan kirjoja, seuraamaan entistä runsaampaa ohjelmaa ja kohtaamaan muita kirjallisuuden ystäviä ja kirjailijoita. Tänä vuonna uutta on kirjamessuille tehty musiikin ja kirjallisuuden yhdistävä teos, äänikirjalava ja verkkototeutus. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä.

Helsingin Kirjamessut 2019.
Helsingin Kirjamessut 2019.

Messualuetta on laajennettu entistä isommalle alueelle ja käytäviä on levennetty. Messuille osallistuu 250 yritystä. Mukana ovat kaikki isot kustantajat ja kirjakaupat sekä paljon pieniä kustantajia. Antikvariaatteja on lähes 40 ja Levymessuilla on lähes 20 osastoa. Kirjamessuilla on paljon kirjatarjouksia ja sieltä saa myös signeerauksia kirjoihin. Kirjamessujen suurinta antia on ainutlaatuinen ilmapiiri, jossa kirjallisuuden ystävät kohtaavat.

 ”Olemme iloisia, että pääsemme kokoontumaan taas kirjallisuuden pariin. Tänä vuonna olemme kiinnittäneet erityisesti huomiota turvallisuuteen ja tilaratkaisuihin. Kehotamme myös kävijöitä tulemaan kirjamessuille terveinä ja oireettomina, sekä  käyttämään maskia”, kertoo tapahtumasta vastaava Tanja Pasila Messukeskuksesta. ”Meillä ei ole syytä huoleen, sillä Messukeskuksen tilat ovat isot ja ilmastointi huippuluokkaa. Kirjallisuuden ystävät voivat turvallisin mielin tulla kirjamessuille.”


Vuoropuhelu yhdistää kirjallisuuden ja musiikin

Kirjamessut tarjoaa tänä vuonna ohjelmaa 15 lavalla, joista yksi on uusi äänikirjoihin keskittyvä Töölönlahti-lava. Ohjelmia on 900 ja esiintyjiä yli 1000. Senaatintori-lavan ja Töölönlahti-lavan ohjelmia voi seurata myös verkossa. Verkkoon tulee myös osa kansainvälisten kirjailijavieraiden haastatteluista.

Kirjamessuilla nähdään ainutlaatuinen kirjailija Pajtim Statovcin sekä muusikkojen Samuli Putron ja Ringa Mannerin tekemä teos Koiran työ. Teos on tehty Suomen Messusäätiön tuella ja se nähdään vain kirjamessuilla. ”Helsingin Kirjamessuilla halutaan luoda jotain täysin ainutlaatuista ja nostaa kirjamessujen kulttuurista arvoa. Kirjamessujen teemana on dialogi ja haluamme muistuttaa kuuntelemisen, kunnioittamisen ja tasavertaisen keskustelun tärkeydestä. Teos Koiran työ on askel lähemmäksi uudenlaista yhteistyötä musiikin ja kirjallisuuden välillä”, kertoo ohjelmajohtaja Ronja Salmi. ”Ääni on äänikirjojen myötä tullut osaksi kirjallisuutta ja samalla äänen ja kirjallisuuden keskinäinen suhde on muuttunut.  Kirjallisuus on läsnä myös musiikissa. Suosittelen kaikkia tulemaan katsomaan tätä ainutlaatuista teosta.”
Ohjelmajohtaja Ronja Salmi päättää tänä vuonna neljä vuotta kestäneen ohjelmajohtajuuskautensa. Teos Koiran työ nähdään Senaatintori-lavalla lauantaina 30.10. klo 18.30.

Helsingin Kirjamessujen ohjelmassa esiintyvä lähes kaikki 2021 kirjan julkaisseet suositut suomalaiset kirjailijat muun muassa Juha Hurme, Niillas Holmberg,  Katja Kettu, Leena Krohn, Rosa Liksom, Antti Rönkä, Pirkko Saisio, Jari Tervo, Saara Turunen ja Johanna Venho. Kirjamessuilla on tänä vuonna ennätysmäärä lukupiirejä, joissa lukijat voivat keskustella kirjasta kirjailijan kanssa.  Osa kansainvälisistä kirjailijoista saapuu tänä vuonna Helsinkiin,  mutta osa on kirjamessuilla etäyhteyden tai tallenteen kautta. Kirjamessuille saapuvat muun muassa Paolo Giordano, Camilla Läckberg, José Rodrigues dos Santos, Denise Rudberg ja Gustaf Skördeman.  

Kaikkien kirjamessujen lavojen katsomoja on laajennettu. Helsingin Kirjamessujen suurin Senaatintori-lava tarjoaa istumapaikat tänä vuonna 1500 henkilölle, kun aikaisemmin istumapaikkoja on ollut 420.

KirjaKallio järjestää nuorille ohjelmaa 10. kertaa

Kallion ilmaistutaidon lukion opiskelijat järjestävät nyt 10. kerran nuorille aikuisille suunnatun Kallio-lavan ohjelman. Vuonna 2012 KirjaKallion ohjelmaa oli tuottamassa myös opiskelija Ronja Salmi, joka oli myös tämän jälkeen KirjaKallion ohjelmatuottajana usean vuoden ajan. Nyt ohjelman tuottajana on Marjuli Heliö. ”Kymmenentenä vuotenaan KirjaKallion ohjelmassa nähdään ja kuullaan niin tekijöitä, jotka ovat olleet opiskelijoiden haastateltavana jo KirjaKallion ensimmäisenä vuotena, kuin myös kirjallisuuden uusia ääniä”, kertoo Heliö. Ohjelmassa on tänäkin vuonna kirjailijahaastattelujen lisäksi päivittäin klo 12 nuoria kiinnostava paneelikeskustelu. Aiheina ovat tällä kertaa itseilmaisu, mielenterveys, rakkaus ja totuus taiteen takana.

Helsingin Kirjamessut kutsuu jo kolmatta kertaa Aalto-yliopistossa, Helsingin yliopistossa ja Helsingin Taideyliopistossa opiskelun tänä vuonna aloittaneet opiskelijat messuille. Kirjamessuilla järjestetään myös Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton  Suunnista kirjaan -suunnistus koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Tarkoituksena on saada eri-ikäiset nuoret kiinnostumaan muun muassa kirjallisuuden eri lajeista ja lukemisesta ja opettaa heitä etsimään tietoa.

Suomen suurin kirja-alan tapahtuma

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Ohjelmaa on tänäkin vuonna tehty yhteistyössä Tiedetorin toimijoiden, Kirjailijaliiton, Kallion ilmaisutaidon lukion,  Nuoren Voiman liiton ja monien muiden kirja-alan toimijoiden kanssa. Kirjamessut järjestettiin vuonna 2020 verkkotapahtumana ja vuonna 2019 Messukeskuksessa. Tuolloin messuilla vieraili ennätykselliset 92 000 kävijää.

Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Messuilla on myös Levymessut ja hyvien viinien äärelle kutsuva Viinikylä. Tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin 28.–30.10. klo 10-20 ja sunnuntaina 31.10. klo 10-18.

Liput ovelta ja tapahtuman aikana verkkokaupasta: aikuiset 20 e, lapset, opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset, ryhmälippu (min 10 hlö) 14 e/hlö, perhelippu 46 e, kokoaikaliput 36 e/26 e.
Verkkokaupasta ostetut liput oikeuttavat seuraamaan myös verkko-ohjelmaa.  Lippu vain verkko-ohjelmaan 10 e. http://shop.messukeskus.com


UUTTA: Sisäänkäynneiltä voi ostaa lipun myös liikunta- ja kulttuuriedulla.

Tapahtuma järjestetään nyt 21. kertaa. Viime vuonna tapahtuma toteutettiin verkossa.

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi
KirjaKallio, tuottaja Marjuli Heliö, puh. 050 3397619, marjuli.helio@gmail.com
liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, puh. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com

www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Helsingin Kirjamessut 2019.
Helsingin Kirjamessut 2019.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Caravan 2022 -messut esittelee trendikkäitä menopelejä3.12.2021 08:53:32 EET | Tiedote

Helsingin Caravan 2022 -messuilla esitellään uudet matkailuautot ja -vaunut. Samaan aikaan järjestettävillä Matkamessuilla pääsee tutustumaan kotimaan ja ulkomaiden kohteisiin ja tekemään matkasuunnitelmia. Ajoneuvomatkailun suosio on kasvanut huimasti viime vuosina. Tämä näkyy myös Caravan-messuilla, jossa tarjotaan tietoa ja tarinoita sekä kokeneille ajoneuvomatkailijoille, että vasta-alkajille. Caravan-messut järjestetään 21.–23.1.2022 Messukeskuksessa Helsingissä

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattu kilpailu käynnistyi26.11.2021 14:03:33 EET | Tiedote

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattuun kilpailuun voi nyt ilmoittautua. Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta ja voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5000 euron PulPaper Awardilla. Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kansainvälinen PulPaper 2022 rakentaa huomisen biotaloutta25.11.2021 10:07:12 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden PulPaper 2022 -tapahtuman teemana on Building tomorrow’ bioeconomy. Alan ammattilaisille veloituksettomassa PulPaper-tapahtumassa järjestetään yritysten puheenvuoroja Future Squarella sekä PulPaper Conference ja Business Forum, jotka molemmat ovat maksullisia tilaisuuksia. Näyttelyalueella metsäteollisuuden yritykset kohtaavat asiakkaitaan ja esittelevät tuotteitaan. PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme