MessukeskusMessukeskus

Helsingin Kirjamessut kutsuu lapset retkelle

Jaa
Helsingin Kirjamessut tarjoaa tänä vuonna lapsille ohjelmaa lasten alueen lisäksi elämyksellisellä retkireitillä, joka myös toivottaa lapset tervetulleiksi tutustumaan lastenkirjallisuuteen. Reitti lähtee lastenalueelta ja kulkee Tarinametsästä Pienelle Satupihalle asti. Lastenalueen teema on Retki ja alueelta löytyy kahden lavan lisäksi jättimäinen lautapeli, Tarinastudio ja HS Lasten uutiset. Helsingin Kirjamessut järjestetään 27. - 30.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa.
Helsingin Kirjamessuilla viihtyy koko perhe.
Helsingin Kirjamessuilla viihtyy koko perhe.

Helsingin Kirjamessujen lavat on nimetty Helsingin kaupunginosien mukaan. Lasten alueella on toiminnallisuutta tarjoava Kumpula ja lukemista vinkkaava Toukola. Tekemistä löytyy työpajoissa, musiikkileikkeinä ja askartelupisteissä. Mukana ohjelmassa ovat muun muassa Supermarsu, Ryhmä Hau sekä suosikkitubettajat Ella ja Sofia. Lasten alueen lavojen ohjelma julkaistaan 27.9. samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen koko ohjelman kanssa.  Lasten ohjelma painottuu torstaina ja perjantaina koululaisiin ja viikonloppuna pienempiin lapsiin.


Lasten alueella kiemurtelee jättimäinen lautapeli, jossa pääsee seikkailemaan pelinappulana Helsingin kaduille, ja kohtaamaan kaupungin tutut maisemat ja hahmot. Matkan varrella voi kurkistaa lisättyyn todellisuuteen ja ratkoa hauskoja tehtäviä kuvien, viestien, äänten ja runojen äärellä. Stoori-lastenkirjastoautoon voi tulla lukemaan, lainaamaan tai viettämään aikaa. Lautapelin ja lastenkirjastoauton toteutuksesta vastaavat Helsingin kaupunginkirjasto, Skidit-taidekollektiivi sekä Mediakasvatuskeskus Metka.

Tarinastudiossa tehdään taidetta

Tarinastudiossa lapset pääsevät itse toteuttamaan omaa luovuuttaan ja osallistumaan kollektiivisen taideteoksen tekemiseen. Tarinastudio koostuu Retki-teemaisesta työpajasta sekä yhteisteoksista. Osallistujien työpajassa tekemät kuvitukset ja sanailut pääsevät esille näyttävästi reaaliaikaisen projisoinnin sekä seinäteoksen kautta ja ovat osa lastenalueen visuaalista ilmettä. Teokset muuttuvat tapahtuman aikana ja tarina elää. Tarinastudion toteutuksesta vastaa luova kollektiivi Maketti.

HS Lasten uutiset ja YLE Mix mukana messuilla

HS Lasten uutisilla on alueella oma piste, jossa lapsi pääsee itse toimittajien ohjeistuksella askartelemaan oman keskiaukeaman. Työpajassa opetellaan, millaista on sanomalehden tekeminen. Perjantaina Lasten uutisten esihenkilö Fanny Fröman kertoo tietoiskussaan koululaisille, miten uutinen syntyy ja mitä toimittaja tekee työkseen. 

Yle Mix tekee uutisia lapsille ja on myös mukana kirjamessuilla. Yle Mixin suosikkitoimittajat Jasmin Beloued ja Kiia Keskikylä kertovat, miten ajankohtaisista asioista tehdään kiinnostavia videoita Yle Areenaan, YouTubeen ja TikTokiin.  Yle Mix esiintyy ja vastaa katsojien kysymyksiin Toukola-lavalla torstaina ja perjantaina ennen keskipäivää.

Lastenalueen Kirjakioskissa on myynnissä laaja valikoima lastenkirjoja ja suolaisia ja makeita välipaloja voi ostaa Muru Baby kahvilasta.

Lasten alueelta retkelle – reitti kulkee Tarinametsästä Pienelle Satupihalle

Retkireitin ensimmäinen kohde on Tarinametsä. Storytelin satumainen Tarinametsä  kutsuu lapset potkimaan lehtikasoja, kuuntelemaan satuja tarinapuusta ja seikkailemaan muina eläiminä satumetsässä. Tarinametsään on kutsuttu tärkeitä vieraita halattaviksi ja ainakin Momolu-panda on luvannut saapua.  Reitti kulkee äänikirja-alueelta osastojen kautta takaisin lastenalueelle.

Kustannus-Mäkelän osastolla voi osallistua muistipeliin sekä työpajaan, missä lapset voivat värittää itselleen oman kirjanmerkin. Osastolla vierailee lauantaina Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli ja Rolle Robotti. Sunnuntaina satuillaan ja jongleerataan.

Pieni Satupiha -osastolla on esillä lasten kuvakirjoja ja niiden tekijöitä kustantamosta riippumatta. Ainutlaatuisessa hankkeessa on mukana kolmekymmentä kotimaista eturivin kuvittajaa. Satumaisen osaston yhteyteen tulee kuvitusnäyttely sekä kuvituksiin liittyvää ohjelmaa. Pienen Satupihan toteuttavat Etana Editions ja Capuchina Kustannus yhteistyössä Kuvittajat ry:n kanssa. 


Lasten retken karttoja on jaossa lasten alueella.

Osta liput ennakkoon edullisemmin


Peruskoululaiset, lukiolaiset ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat sekä luokan mukana tulevat opettajat pääsevät messuille 27.-28.10. hintaan 7 €/hlö. Koululaislippuja voi ostaa torstaina ja perjantaina Messukeskuksen kassalta. Suomen tietokirjailijat ja Äidinkielen opettajain liitto järjestävät myös tänä vuonna Suunnista kirjaan -tapahtuman torstaina ja perjantaina Helsingin Kirjamessuilla.

Mitä aikaisemmin ostat liput messuille sitä edullisemmin ne saat. Lippukauppa löytyy shop.messukeskus.com

12.10. mennessä
Perhelippu: max 2 aikuista ja 3 lasta (7-15 v.) 37 e
Aikuiset: 17 e, neljän päivän lippu 30 e
Lapset 7-15 v: 11 e, neljän päivän lippu 20 e

Alle 7-vuotiaat pääsevät kirjamessuille veloituksetta.

13. – 26.10. perhelippu 39 e, aikuiset 18 e, lapset 12 e, neljän päivän liput 30 e/20 e
27. – 30.10. liput verkkokaupasta: perhelippu 42 e, aikuiset 21 e, lapset 13 e, neljän päivän liput 35 e/25 e
27. – 30.10. liput Messukeskuksen lippukassalta: perhelippu 44 e, aikuiset 23 e, lapset 15 e, neljän päivän liput 37 e/27 e.


Helsingin Kirjamessut on avoinna torstaista lauantaihin 27. – 29.10.2022 klo 10-20 ja sunnuntaina 30.10.2022 klo 10-18. Tapahtuman ohjelma julkaistaan 27.9.2022

Valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi ja kirjallisuustapahtuma

Helsingin Kirjamessut edistää lukuharrastusta, kirjallisuuden arvostusta ja kirjojen myyntiä Suomessa. Tapahtuma on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi; ajankohtainen edelläkävijä, haastava keskustelija, tarinankertoja ja sydämen sivistäjä. Kirjamessujen tärkeimmät arvot ovat sananvapaus, yhdenvertaisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen.

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 27. - 30.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Samaan aikaan on myös Viini & Ruoka -tapahtuma sekä Levymessut ja Postimerkkimessut.

Lisätietoja:
tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ville Blåfield, puh. 050 310 3017, ville.blafield@messukeskus.com

liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, puh. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com

www.helsinginkirjamessut.fi #kirjamessut
fb https://www.facebook.com/HelsinginKirjamessut, insta @helsinginkirjamessut ja twitter @kirjamessutHKI

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com. Vuoden 2019 kirjamessujen kansiosta löytyy kivoja kuvia lapsista messuilla.

Kuvat

Helsingin Kirjamessuilla viihtyy koko perhe.
Helsingin Kirjamessuilla viihtyy koko perhe.
Lataa
Kirjamessuilla 2019 halittiin paljon.
Kirjamessuilla 2019 halittiin paljon.
Lataa
Lasten alueella on ohjelmaa kahdella lavalla.
Lasten alueella on ohjelmaa kahdella lavalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Millainen on huomisen esinemaailmamme? – Habitaressa syyskuussa esittäytyvät prototyypit näyttävät suuntaa8.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Habitaren Protoshop-näyttelyssä 2023 esittäytyvät prototyypit on valittu. Uuden muotoilun suuntia ilmentävä näyttely avaa näkymän huomisen esinemaailmaan. Tuoteideoissa nähdään uusia tulkintoja klassisiin kalustetyyppeihin, oivaltavia pientuotteita ja ratkaisuja kotien muuttuviin kalustushaasteisiin. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme