Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin kouluissa ja oppilaitoksissa palataan lähiopetukseen

Jaa

Peruskoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset aloittavat Helsingissä syksyn opinnot lähiopetuksessa. Suomenkieliset peruskoulut ja lukiot aloittavat keskiviikkona 11.8. ja ruotsinkieliset peruskoulut ja lukiot maanantaina 16.8. Stadin ammatti- ja aikuisopistossa opinnot ovat jo alkaneet.

”Koulut ja oppilaitokset aloittavat lähiopetuksessa. Koronatilanne ei helpottanut kesällä, joten jatkamme kaikessa toiminnassamme niitä terveysturvallisia käytäntöjä, jotka olivat jo viime lukuvuonna käytössä ja joista on tullut jo toiminnassamme rutiinia. Eli esimerkiksi turvavälit. hyvä käsihygienia, ruokailujen porrastaminen ja maskien käyttö kuudesluokkalaisista ylöspäin”, toteaa vs. toimialajohtaja Satu Järvenkallas.

Kaupunki on kesän aikana laajentanut koronarokotukset kattamaan kaikki yli 16-vuotiaat kaupunkilaiset sekä riskiryhmiin kuuluvat 12-15-vuotiaat lapset ja nuoret.

”Rokotukset varmasti osaltaan auttavat koronatilanteessa syksyn edetessä ja rokotekattavuuden lisääntyessä, mutta seuraamme tilannetta päivittäin ja olemme valmiit tekemään nopeastikin järjestelyjä, kuten siirtymään poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin perusopetuksessa ja toisella asteella. Pystymme aloittamaan rokotukset kouluissa myös kaikkien 12-15-vuotiaiden osalta. Rokotukset aloitetaan suomenkielisissä peruskouluissa 12.8 ja ruotsinkielissä 17.8. Rokotusten aikatauluista yksittäisissä kouluissa viestimme myöhemmin. Teemme tiivistä yhteistyötä sosiaali- ja terveystoimen kanssa”, Järvenkallas kertoo.

Uudet ekaluokkalaiset oppimaan

Perusopetukseen osallistuu kaiken kaikkiaan Helsingin kaupungin kouluissa 45 000 oppilasta. Varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen osallistuu 27 000 lasta. Kaupungin lukioissa opiskelee yli 9 000 lukiolaista ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa 17 000 opiskelijaa. Työväenopiston ja Arbiksen kursseille osallistuu vuosittain noin 100 000 henkilöä. Työväenopistojen kurssi-ilmoittautumiset alkavat 16.8.

”Tänä syksynä meillä on innokkaita ekaluokkalaisia peruskoulussa, lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Perusopetuksen ensimmäisen luokan aloittaa 6 000 ekaluokkalaista. Oppivelvollisuuden laajenemisen myötä aloituspaikkoja lisättiin toisella asteella ja kaupungin lukiot olivat edelleen suosittuja yhteishaussa. Ammatillisiin opintoihin Stadin ammatti- ja aikuisopistoon oli ensisijaisia hakijoita 19 prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna. Toivotan kaikille hyvää uutta lukuvuotta”.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Satu Järvenkallas, vs toimialajohtaja (13.7.-30.9.2021), puh. 09 310 43368

Outi Salo, perusopetusjohtaja, puh. 09 310 86274

Arja Kukkonen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja​, puh. 09 310 86611

Niclas Grönholm, ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtaja, puh. 09 310 86225

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 28.9.202124.9.2021 11:32:08 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 28. syyskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksessa käsitellään muun muassa suomenkielisten koulujen ja lukioiden johtokuntien valintaa toimikaudelle 1.10.2021 - 30.9.2025 Lisäksi jaostolle esitetään Puotilan ala-asteen koulun, Porolahden peruskoulun, Roihuvuoren ala-asteen koulun ja Vartiokylän yläasteen koulun oppilaaksiottoalueiden muutosta 1.8.2022 alkaen. Myös Mellunkylän kaupunginosassa esitetään muutoksia oppilaaksiottoalueisiin 1.8.2022. Jaostolle esitettään hyväksyttäväksi Stadin ammatti- ja aikuisopiston uuden paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuvan tutkinnon osaa ”Luonnosta ruokaa ja elämyksiä”. Paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa tarjoaa luonto-ohjaajiksi opiskeleville välineitä villiruoan keruutuoteosaamisen syventämiseen. Keruutuotteiden tuntemus vahvistaa samalla luonto-ohjaajien luonnontunt

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 21.9.202117.9.2021 08:29:49 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 21. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunta jatkaa vuoden 2022 talousarvioehdotuksen sekä vuosien 2022-2024 taloussuunnitelmaehdotuksen käsittelyä. Lisäksi esityslistalla on muun muassa Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelma. Osoitteeseen Holkkitie 5 tuleva uudisrakennus toteutetaan elinkaarihankkeena. Tilat suunnitellaan noin 3000 opiskelijalle. Tilat on tarkoitus ottaa käyttöön tammikuuhun 2026 mennessä. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 14.9.202110.9.2021 08:55:01 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 14. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan esityslistalla on muun muassa kasvatus- ja koulutuslautakunnan talousarvioehdotus 2022 ja taloussuunnitelmaehdotus 2022-2024. Vuoden 2022 talousarvioehdotuksessa ja taloussuunnitelmaehdotuksessa vuosille 2022-2024 varaudutaan turvaamaan laadukkaat varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelut toimialan nopeasti kasvavalle asiakasmäärälle. Vuoden 2022 painotuksia ovat oppimisvajeen korjaaminen, oppijoiden hyvinvoinnin vahvistaminen, oppimiserojen kaventaminen, kestävä kasvatus ja koulutus, oppivelvollisuuden laajentuminen sekä henkilöstön hyvinvointi ja osaamisen kehittäminen. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan menoja kasvattavat edellä mainittu asiakasmäärän kasvu, lakisääteisten palvelujen turvaaminen varhaiskasvatuksessa, hintatason ja vuokrien nousu, oppivelvollisuuden laajeneminen sekä kaupungin dig

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme