Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin kouluissa rokotettiin yli 10 000 oppilasta - 12–15-vuotiaat saavat jatkossa koronarokotuksen rokotuspisteillä, myös ilman ajanvarausta

Jaa

Kouluissa annettavat rokotukset on saatu tältä erää päätökseen. Kouluissa rokotettiin 12.-23.8. yli 10 000 12–15-vuotiasta helsinkiläistä lasta ja nuorta. 74 prosenttia 12–15-vuotiaista on nyt rokotettu joko koulussa tai rokotuspisteillä.

12–15-vuotiaat saavat myös tehosterokotteen kouluilla 8-12 viikon kuluttua. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan Wilman kautta lähempänä rokotusajankohtaa.

12­–15-vuotiaat saavat jatkossa koronarokotteen rokotuspisteillä ja pop-up-pisteillä. Rokotuspisteeltä tai pop-up-pisteeltä voi hakea ilman ajanvarausta koronarokotuksen ensimmäisen annoksen. Rokotuspisteelle voi varata myös ajan osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8–18).

”On todella hienoa, että koululaiset ovat käyneet aktiivisesti ottamassa rokotuksia. Kannustan vielä heitä, jotka rokotteen ottamista pohtivat, hakemaan rokotuksen. Se onnistuu helposti ja myös ilman ajanvarausta”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen sanoo.

”Kouluilla järjestetty rokottaminen osoittautui odotetusti hyväksi tavaksi saavuttaa lapset ja nuoret. Kun rokotteen sai koulupäivän aikana, sen ottaminen oli helppoa ja vaivatonta. Myös rokotuspisteiltä ja pop-up-pisteiltä rokotteen saa helposti, ja tulemme jatkossa lisäämään pop-up-pisteitä entisestään”, Lukkarinen toteaa.

”Suunnittelemme parhaillaan myös rokotuspäiviä toiseen asteen oppilaitoksiin. Toisen asteen opiskelijat ovat jo käyneet hyvin rokotuksissa, mutta tulemme tarjoamaan heille, jotka eivät vielä ole rokotuksissa käyneet, helppoa rokotusmahdollisuutta. Tiedotamme tarkemmin tästä myöhemmin”, Lukkarinen lisää.

Noin 500 000 helsinkiläistä on käynyt ensimmäisessä rokotuksessa. Toisen rokotteen on saanut tähän mennessä yli 330 000 helsinkiläistä.

Lisätietoa

Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 040 7255199, timo.lukkarinen@hel.fi

Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi

Pop-up-rokotuspisteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi – hoivakodeissa useita epidemioita elo- ja syyskuun aikana16.9.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaalassa on ollut elo- ja syyskuun aikana useita koronavirusepidemioita. Vähintään kahdella asiakkaalla todettiin tartunta kuudessa palvelutalossa tai seniorikeskuksessa. Tartuntoja todettiin muun muassa Roihuvuoren seniorikeskuksessa, Myllypuron seniorikeskuksessa ja Itäkeskuksen palvelutalossa. Tartuntoja todettiin lisäksi Suursuon sairaalassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme