Asuntosäätiö

Helsingin Kruunuvuorenrantaan valmistui uusia asumisoikeuskoteja

Jaa
Asuntosäätiön uudet asumisoikeusasunnot ovat valmistuneet Helsingin Kruunuvuorenrannan merellisiin maisemiin. Asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihin tällä viikolla.

Modernissa asumisoikeuskohteessa on yhteensä 84 asuntoa, jotka sijoittuvat kahteen 8–9-kerroksiseen kerrostaloon sekä niihin kytkeytyviin 2-kerroksisiin rivitalosiipiin. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen tilaviin perheasuntoihin. Asuntojen pohjaratkaisuissa on valinnanvaraa: parviasuntoja, parvekkeita ja terasseja sekä huoneistosaunoja.

Turumankatu 15 ja Pojamankatu 12 -uudiskohde on Asuntosäätiön kolmas asumisoikeuskohde Kruunuvuorenrannassa. Kruunuvuorenranta on kehittyvä kaupunginosa, johon rakennetaan parhaillaan raitiovaunuyhteyttä Helsingin keskustaan. Vuoteen 2030 mennessä Kruunuvuorenrantaan valmistuu koteja 13 500 asukkaalle.

Turumankatu 15 ja Pojamankatu 12 -kohteen rakentajana on toiminut Hartela Etelä-Suomi Oy, ja suunnittelusta on vastannut JKMM Arkkitehdit Oy.

Asumisen laatua lisäävät monipuoliset yhteistilat

Asukkaiden yhteisiä saunaosastoja on kaksi, joista toisesta avautuu upeat näkymät merelle. Yhteistiloihin kuuluvat lisäksi pesu- ja kuivaushuoneet sekä irtaimisto- ja ulkoiluvälinevarastot. Imujätekeräyksessä on huomioitu jätteiden lajittelu, ja lisäksi asukkaiden käytössä on korttelin yhteinen kierrätyspiste.

Asumismukavuutta lisäävät myös piha-alueelle rakennettu pergola sekä korttelin yhteinen Smartpost-automaatti. Asukkaille varatut 37 autopaikkaa sijaitsevat pihakannen alla olevassa parkkihallissa. Suunnitteilla on myös yhteiskäyttöautoja korttelin asukkaille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on yksi suurimpia suomalaisia asuinkiinteistöjen omistajia Suomessa. Tarjoamme lähes 18 000 kotia 32 paikkakunnalla; asokoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli lähes 200 miljoonaa euroa. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

asuntosaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Asumisoikeusasioiden ensimmäinen neuvottelukunta järjestyi – Asuntosäätiön Jari Riskilä neuvottelukunnan puheenjohtajaksi21.4.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Jari Riskilä on valittu Suomen ensimmäisen asumisoikeusasioiden neuvottelukunnan puheenjohtajaksi. Toimintansa juuri aloittaneen neuvottelukunnan tehtävänä on seurata asumisoikeusjärjestelmän toimintaa, tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja sekä muulla tavoin kehittää asumisoikeusasumista koskevia asioita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme