Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan digitalisaatio-ohjelman demotilaisuus

Jaa

Syyskuun digidemo keskiviikkona 30.9. on Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan näyteikkuna osaamisen kehittämiseen, pedagogisiin palveluihin, verkkomaksamiseen ja erilaisiin liikuntaan ja tapahtumiin liittyviin ratkaisuihin. Nuorille on luvassa oman sivuston lisäksi paljon tapahtumatarjontaa ja nuorisotalojen digitaalinen jäsenkortti. Digidemoa voi seurata suorana Helsinki-kanavalla.

Harrastuspassi hyödyntää sisällöntuotannossaan Linked-tietokantoja.
Harrastuspassi hyödyntää sisällöntuotannossaan Linked-tietokantoja.

”Verkkosivu-uudistuksemme on lähtenyt hyvin käyntiin. Tällä hetkellä laajimmat hankkeemme ovat tapahtumien ja harrastusten ja nuorten.helsinki -verkkosivustot, jotka valmistuessaan korvaavat kymmeniä aiempia erillisiä sivustoja. Teemme tiivistä yhteistyötä koko kaupungin digikehittämisen kanssa”, kertoo ratkaisutoimiston ohjelmapäällikkö Tuomas Naakka ja jatkaa: ”Olemme myös ottaneet käyttöön WordPress-julkaisujärjestelmän, joka osaltaan sujuvoittaa kehitystä.”

Demotilaisuus lähetetään suorana Helsinki-kanavalla, jossa ohjelman tallenne on myös myöhemmin katsottavissa. Lähetyksen aikana on käytössä viestiseinä, jonne kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää suoraan Helsinki-kanavan kautta (viestiseinän ohjeet kerrotaan lähetyksen yhteydessä).

Digidemo keskiviikkona 30.9. klo 10.00-12.30

Tilaisuuden avaus (Tuomas Naakka)

Demotilaisuudessa esitellään muun muassa seuraavat digikehittämishankkeet:

Osaamisen kehittäminen (Heli Koistinen ja Miikka Auer)

Kuvan koulutus- ja tukipalvelu vastasi toimialan digioppimishaasteisiin, myös etänä. Case: Kaupungin etädigitukipalvelu & uusien työkalujen hyödyntäminen työprosesseissa.

Palvelutarjotin - ilmoittautumisen demo (Pirjo Mattila, Matti Saarto)

Helsinki on täynnä tapahtumia ja toimintaa, joita opettajat ja varhaiskasvattajat voivat hyödyntää ryhmiensä kanssa. Ilmoittautuminen niihin vie aikaa ja joskus nopeat syövät hitaat. Olemme kehittäneet ilmoittautumista ja tarjottujen palvelujen esittämistä. Tavoitteena on sujuva prosessi, helposti löytyvät laadukkaat toimintamahdollisuudet, liikkuvat innostuvat lapsiryhmät ja koko joukko kokemuksia kaikille lapsille.

Tapahtumien ja harrastusten sivusto - tapahtumahaun demo (Mari Pietarila)

Sivustokokonaisuus, josta kaupunkilainen löytää tekemistä ja kokemista Helsingissä. Palvelun keskiössä on helposti käytettävä tapahtumien, kurssien ja harrastusten haku. Käyttäjä voi hakea sisältöjä omien toiveidensa, esimerkiksi ajan, sijainnin tai kategorian mukaan ja ostaa lipun tai ilmoittautua. Syksyllä 2020 julkaistaan tapahtumien osuus, vuonna 2021 kurssit ja harrastukset.

Ennakkomyynti ja Varaamon verkkomaksupilotti (Anneli Kanninen, Joonas Kinnunen, Krista Manner)

Liikuntapalveluissa tenniskentät ja saarten palvelut ovat siirtyneet varattaviksi Varaamon kautta. Lisäksi Helsingin kaupungin taidemuseossa (HAM) sekä liikuntapalveluissa (Kumpulan maauimala ja Yrjönkadun uimahalli) on pilotoitu ennakkomaksamista ja -varaamista kesän ja syksyn aikana.

Liikunnan verkkosivuston palvelumuotoilu + MVP (Päivi Jalava)

Hanke toteutettiin huhti-kesäkuussa 2020. Palvelumuotoiluprosessissa osallistimme yli 1300 henkeä: kaupunkilaisia, kaupungin henkilöstöä ja muita sidosryhmiä kuten seura- ja yritysedustajia (verkkokysely, ryhmähaastattelut ja konseptityöpajat). Kerätyn asiakasymmärryksen avulla uutta verkkosivustoa on suunniteltu eteenpäin. Ensimmäinen julkaisuversio eli MVP (Minimum Viable Product) tulee sisältämään liikunnan palvelukokonaisuuden peruspilareita, kuten liikunnan palvelut ja paikat kootusti sekä karttapalvelun. Ensimmäinen versio sivustosta julkaistaan arviolta keväällä 2021. Myöhemmin palveluun on tarkoitus liittää mahdollisuus henkilökohtaiseen profiiliin ja personoituun sisältöön. Tavoitteena on, että verkkosivuston hakutoiminnon kautta on jatkossa mahdollista löytää myös kaupungissa toimivien seurojen, yhdistysten ja yritysten tuottamia palveluita.

Vene Helsingissä: Admin-käyttöliittymä ja maksaminen sekä roadmap (Joonas Kinnunen)

Kaupungin vene- ja talvisäilytyspaikkoihin liittyvä asiointi (hakemukset, maksaminen) on siirtymässä digitaaliseksi. Liikuntapalvelujen uudesta venepaikkajärjestelmästä esitellään tällä kertaa työntekijöiden käyttöliittymä sekä talvisäilytyspaikan sähköinen maksaminen. Sisältää myös katsauksen syksyllä kehitettäviin ominaisuuksiin.

Linked events ja courses (Lauri Koutaniemi)

Harrastuspassi on peruskoulun 7.–9.-luokkalaisille suunnattu uusi mobiilisovellus, joka lisää nuorten mahdollisuuksia löytää mielekästä vapaa-ajan tekemistä ja kokeilla helposti erilaisia harrastuksia. Sovellus jalkautettiin Helsingin peruskouluissa elo-syyskuun 2020 aikana. Harrastuspassissa on mukana Helsingin kaupungin sekä järjestöjen ja yritysten tuottamaa harrastustoimintaa ja etuja, kuten maksuttomia harrastuskokeiluja. Harrastuspassi on yksi niistä Helsingin kaupungin digipalveluista, jotka hyödyntävät sisällöntuotannossaan Linked-tietokantoja. Lue lisää osoitteesta harrastuspassi.fi

Linkki lähetykseen: Helsinki-kanava

Lisätiedot:

Tuomas Naakka, ohjelmapäällikkö, puh. 040 1943117, tuomas.naakka@hel.fi

Essi Eranka, viestintä- ja markkinointipäällikkö, puh. 040 5681369, essi.eranka@hel.fi

Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin kaupunki ja yksi keino lisätä toimivuutta on digitaalisten palveluiden parantaminen. Digitalisaation tärkeimpiä periaatteita ovat asiakaslähtöisyys ja helppokäyttöisyys. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan digitalisaatio-ohjelman tavoitteena on lisätä kaupunkilaisten mahdollisuuksia elää mielekästä ja merkityksellistä elämää, edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta sekä parantaa henkilöstökokemusta ja vapauttaa työntekijöiden aikaa asiakaspalveluun muun muassa automatisoimalla toisteisia manuaalisia työvaiheita.  

Lue lisää digiohjelmasta: Kulttuurin ja vapaa-ajan digitalisaatio-ohjelma

Koko kaupungin digipalveluiden kehittäminen: digi.hel.fi 

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuomas Naakka, ohjelmapäällikkö, puh. 040 1943117, tuomas.naakka@hel.fi

Essi Eranka, viestintä- ja markkinointipäällikkö, puh. 040 5681369, essi.eranka@hel.fi

Kuvat

Harrastuspassi hyödyntää sisällöntuotannossaan Linked-tietokantoja.
Harrastuspassi hyödyntää sisällöntuotannossaan Linked-tietokantoja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ecology Stone, a new piece of public art by Akseli Leinonen completed in Keski-Pasila19.10.2020 11:04:21 EESTPress release

Ecology Stone by Akseli Leinonen, a new work of public art, has been completed on Fredikanterassi in front of Tripla in Keski-Pasila. The work will be unveiled in the presence of the artist on Tuesday 20 October at 11 am. Ecology Stone won the general artwork competition in 2016–2017. The competition was organised by the City of Helsinki and YIT Rakennus Oy. It was organised to find a permanent and positional piece that would highlight the nature of Fredikanterassi as a space for meetings and feeling good. The organisers wanted the work to lend a unique identity to the area and offer new perspectives for both local residents and anyone visiting the Pasila area.

Det nya offentliga verket Ecology Stone av Akseli Leinonen är färdigt i Mellersta Böle19.10.2020 10:58:51 EESTTiedote

Ett nytt offentligt konstverk, Ecology Stone av Akseli Leinonen, är nu färdigt utanför Tripla i mellersta Böle. Verket offentliggörs i konstnärens närvaro tisdagen den 20 oktober kl. 11. Ecology Stone vann en allmän konsttävling som arrangerades åren 2016–2017. Tävlingen arrangerades av Helsingfors stad och YIT Rakennus Oy. Med tävlingen ville man finna ett beständigt verk med lokal förankring för att stärka Fredriksbergsterrassens karaktär av mötes- och trivselplats. Verket förväntades ge området en unik identitet och nya perspektiv åt såväl områdets invånare som andra som rör sig i Böle.

Akseli Leinosen uusi julkinen teos Ecology Stone on valmistunut Keski-Pasilaan19.10.2020 10:56:03 EESTTiedote

Triplan edustalle Keski-Pasilan Fredikanterassille on valmistunut uusi julkinen taideteos, Akseli Leinosen Ecology Stone. Teos julkistetaan taiteilijan läsnä ollessa tiistaina 20.10. klo 11. Ecology Stone voitti vuosina 2016-2017 järjestetyn yleisen taidekilpailun. Kilpailun järjestivät Helsingin kaupunki ja YIT Rakennus Oy. Siinä haettiin pysyväluonteista ja paikkasidonnaista teosta, joka vahvistaisi Fredikanterassin luonnetta kohtaamis- ja viihtymispaikkana. Teoksen toivottiin antavan alueelle ainutlaatuista identiteettiä ja tarjoavan uusia näkökulmia niin alueen asukkaille kuin muillekin Pasilassa liikkuville.

Villa Hakasalmi’s new exhibition is a fascinating time jump to Helsinki in the 60s as photographed by Ismo Hölttö14.10.2020 11:04:53 EESTPress release

Mini skirts and mop tops, demolition sites and concrete housing estates, confident city folk and the confusion of those moving in from rural areas. Ismo Hölttö photographed Helsinki and its residents in the 1960s, recording daily life during the decade of change and turbulence for posterity. Works by this skilled portrayer of character have now been compiled into an exhibition which will open at Villa Hakasalmi on 16 October 2020.

Villa Hagasunds nya utställning med Ismo Hölttös fotografier är ett fascinerande tidshopp till helsingforsarnas vardag på 60–talet14.10.2020 11:04:11 EESTTiedote

Minikjolar och mopphår, rivningsplatser och förorter i betong, självsäkra stadsbor och förvirring hos dem som flyttat från landsbygden. Ismo Hölttö fotograferade 1960-talets Helsingfors och helsingforsare och förevigade decenniet av förändringar och framfart på vardagsnivå. Den skickliga människoskildrarens fotografier har nu samlats till en utställning som öppnas den 16 oktober 2020 i Villa Hagasund.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme