Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin liikenneturvallisuuden kehittämisohjelmaa päivitetään – luonnokseen toivotaan mielipiteitä asukkailta

Jaa

Helsinki päivittää parhaillaan liikenneturvallisuuden kehittämisohjelmansa vuosille 2022–2026. Päätavoitteena on parantaa Helsingin liikenneturvallisuutta. Työssä määritetään visio, tavoitteet ja painopistealueet kaupungin liikenneturvallisuustyölle sekä asetetaan konkreettisia toimenpiteitä tuleville vuosille. Näin taataan suunnitelmallinen ja vaikuttava liikenneturvallisuustyö. Liikenneturvallisuus koskettaa kaikkia kaupungissa liikkuvia ja erityisesti asukkaita. Luonnosta voi kommentoida 18.6. asti Kerrokantasi-palvelussa.

Kävelijöitä Vuosaaressa. Kuva: Lauri Rotko.
Kävelijöitä Vuosaaressa. Kuva: Lauri Rotko.

Päivitettävässä ohjelmassa on kunnianhimoiset tavoitteet

Helsingin liikenteessä on vuosina 2015–2019 kuollut keskimäärin kuusi, loukkaantunut vakavasti 20 ja kaikkiaan loukkaantunut noin 440 henkilöä vuosittain poliisin tietoon tulleissa onnettomuuksissa. Kaikki liikenneonnettomuudet eivät tule poliisin tietoon, joten loukkaantumisia sattuu todellisuudessa enemmän. Liikenneturvallisuutta parantamalla vähennetään ihmisille onnettomuuksista aiheutuvia inhimillisiä kärsimyksiä, mutta samalla myös yhteiskunnalle aiheutuvia kustannuksia.

Uuden kehittämisohjelman suunniteltu tavoite on puolittaa kuolemien, vakavasti loukkaantuneiden ja loukkaantuneiden määrät vuoteen 2030 mennessä. Vuoteen 2050 mennessä tavoitteena on, että kenenkään ei tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti Helsingin liikenteessä. Tavoitteet mukailevat EU:n ja kansallisia tavoitteita.

Asukkaiden ääni on liikenneturvallisuudessa erityisen tärkeä

Kehittämisohjelman luonnos on nyt kommentoitavana asukkaille ja kaikille Helsingissä liikkuville. Kerro kantasi -palvelussa voi kommentoida liikenneturvallisuustoimenpiteiden sisältöä, tavoitteita ja aikataulutusta. Kommentit otetaan huomioon ohjelman valmistelussa.

Kyselyyn voi vastata perjantaihin 18.6.2021 asti Kerrokantasi-palvelussa

Suunnitelmallista ja vaikuttavaa liikenneturvallisuustyötä tehdään laajassa vuoropuhelussa asukkaiden, kaupungin sekä eri sidosryhmien kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Yli-Seppälä
Liikenneinsinööri
Kaupunkiympäristön toimiala
jussi.yliseppala@hel.fi
puh. 09 310 37054

Kuvat

Kävelijöitä Vuosaaressa. Kuva: Lauri Rotko.
Kävelijöitä Vuosaaressa. Kuva: Lauri Rotko.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 10.6.202110.6.2021 20:48:55 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 10.6.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 1.7.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 8.6.20218.6.2021 19:42:15 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan tänään 8.kesäkuuta pidetty kokous on päättynyt. Palveluntuottajan laajan tietojärjestelmäongelman vuoksi päätöstiedotetta ei pysytä julkaisemaan normaalin tapaan kaupungin verkkosivuilla. Julkaisemme päätöstiedotteen verkkosivuilla heti, kun järjestelmä toimii. Kokouksen päätökset Asia/1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta (pdf) (html) Ehdotuksen mukaan Asia/2 Ilmoitusasiat (pdf) (html) Ehdotuksen mukaan Asia/3 Kaupunkiympäristölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Atte Harjanteen ym. toivomusponnesta, joka koskee korttelipihapilotin mahdollisuuksien selvittämistä (pdf) (html) Hyväksyttiin esittelijän ehdotuksesta poiketen Vastaehdotus Rantanen Tuomas + Rautava Risto Lisätään. "Lautakunta esittää lisäksi, että toimiala järjestää korttelipihoja hiljattain toteuttaneille tai niitä jo suunnitteleville taloyhtiöille suunnatun kilpailun. Sen kautta yhtiöiden olisi mahdollista n

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme