Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin liikuntapalveluiden paikoista runollinen lyhytelokuvien minisarja

Jaa

Loppukesän ja syksyn 2021 aikana Helsingin liikuntapalveluiden hallinnoimista paikoista julkaistaan ennennäkemätön lyhytelokuvien sarja. Minisarjassa runous, liikunta, kulttuuri, audiovisuaalinen kerronta ja ties mikä muu taide lyövät kättä, riimejä ja välillä riitasointujakin esitellen katsojille Helsingin liikuntapalvelujen laajaa skaalaa ainutlaatuisella tavalla. Helsingin kaupungin tilaamat runovideot saattavat liikunnan ja kulttuurin yhteiselle alttarille niputtamalla Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan eri palvelukokonaisuuksia omalaatuisella tyylillä.

Ruutukaappaus Kumpulan maauimalan runovideosta.
Ruutukaappaus Kumpulan maauimalan runovideosta.

Lyhytelokuvien sarjan aloittaa Juho Kuusen kirjoittama ja esittämä runo Kumpulan maauimalasta. Kuusi on helsinkiläistynyt runoilija, spoken word -artisti, räppäri, muusikko, sanataideohjaaja, yhteisöpedagogi ja paljon muuta. Kuusi on muun muassa voittanut poetry slamin Suomen mestaruuden kahdesti, ja päässyt Talent Suomi -kilpailussa finaaliin asti keväällä 2020. Kuusi kuvailee runojaan usein henkilökohtaisiksi, kantaaottaviksi ja niiden sisältävän paljon mustaa huumoria.

”Kyllä tämä Kumpulan runokin sisältää ainakin huumoria ja henkilökohtaisuutta. Kantaaottavuutta ei ehkä niinkään. Kumpulan maauimala ei sinänsä ollut minulle ennestään tuttu. Oli ihan kiva tehdä taustatyötä, tutkia ja käydä paikan päällä”, miettii Kuusi.

Maauimalasta tilaustyönä runoilu oli siis ihan miellyttäväkin kokemus.

”Olen joskus aiemminkin tehnyt jotain tämän suuntaista runoutta, johon siis joku muu on määritellyt suuntaviivoja. Tämä oli omanlainen ja hauska haaste, ja sain kuitenkin vapaat kädet toteutukseen. Mukava oli työskennellä, eikä kukaan pitänyt langoilla käsistäni kiinni ja määrännyt mitä pitää kirjoittaa.”

Kuusi esittää lyhytelokuvien sarjassa vielä toisen kirjoittamansa runon, joka kohdistuu Rastilan leirintäalueeseen. Tämä runo julkaistaan myöhemmin.

”Jotain saman tyyppistä esitystä Rastilastakin on tulossa, mutta esitystyyli ei ole niin lakoninen kuin Kumpulan runossa. Kyllä Rastilan runon kuitenkin jollain tavalla tunnistaa Kumpulan runon pariksi pariksi”, Kuusi vihjailee.

Kumpulan maauimalan ja Rastilan leirintäalueen lisäksi liikuntapalveluiden lyhytelokuvien sarja täydentyy myöhemmin vielä Töölön kisahallista ja Itäkeskuksen uimahallista runoiluihin. Viimeksi mainittujen paikkojen osalta salamyhkäisyyden esirippua pidetään vielä niin sanotusti edessä. Kisiksen sekä Itiksen runojen kirjoittajat ja esittäjät julkaistaan myöhemmin.

 Runovideo Kumpulan maauimalasta nähtävissä YouTubessa: https://youtu.be/VMhONavUjvE

Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Helsingin liikuntapalveluiden paikoista runollinen lyhytelokuvien minisarja - osa 1: Kumpulan maauimala

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juuso Hämäläinen
viestintäasiantuntija
kulttuuri ja vapaa-aika / markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki

Sähköposti: juuso.hamalainen@hel.fi
Puh. 040 657 3303

Kuvat

Ruutukaappaus Kumpulan maauimalan runovideosta.
Ruutukaappaus Kumpulan maauimalan runovideosta.
Lataa
Runoilija Juho Kuusi. Kuva: Anna Nuutinen
Runoilija Juho Kuusi. Kuva: Anna Nuutinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

En digital samling för barn och unga lanserades på sommaren – förlagen vill gärna vara med på lästalkot23.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Den nationella digitala samlingen för barn och unga som lanserades på sommaren har aktiverat förläggarna: samlingen lanserades med cirka hundra e- och ljudböcker, men den har potential att öka till t.o.m. flera tusen böcker tack vare nya avtal med förlagen. Via den digitala samlingen för barn och unga är nu digitalt material för första gången tillgängligt för familjer och skolor i hela Finland och man kan ännu lättare än tidigare hitta och använda det elektroniska materialet.

Lasten ja nuorten digikokoelma avattiin kesällä – kustantajat lähteneet innolla mukaan lukutalkoisiin23.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Heinäkuussa avattu lasten ja nuorten valtakunnallinen digikokoelma on saanut kustantajat liikkeelle: kokoelma käynnistyi miltei sadan e- ja äänikirjan laajuisena, mutta sitä on edellytykset kasvattaa jopa useaan tuhanteen kustantajien uusien sopimusten ansiosta. Lasten ja nuorten kokoelma tuo digiaineiston nyt ensimmäistä kertaa kaikkien perheiden ja koulujen ulottuville koko Suomessa ja mahdollistaa sähköisten aineistojen aikaisempaa helpomman käytön sekä löydettävyyden.

The Night Time Photos of Vuosaari exhibition celebrates 20 years of Vuosaari House22.9.2021 09:00:00 EEST | Press release

Vuosaari House is celebrating 20 years as Vuosaari’s own cultural centre this autumn. The Night Time Photos of Vuosaari celebratory exhibition, which was moved from last spring due to coronavirus restrictions, dives into Vuosaari's night through the eyes of passionate photography enthusiasts from Vuosaari. In addition to the hobbyists’ photographs, the exhibition will showcase photos from the collections of the Finnish Museum of Photography. The Night time Photos of Vuosaari exhibition will be on display in the Vuosaari House gallery from 14 October to 18 December 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme