Messukeskus

Helsingin Messukeskuksen liiketoiminta elpyi vauhdilla

Jaa
Helsingin Messukeskuksen juuri julkaistu vuosikertomus osoittaa, että vuosi 2022 oli konsernin liiketoiminnassa edelleen poikkeuksellinen. Liiketoiminta oli pandemiarajoitusten vuoksi pysähdyksissä maaliskuun loppuun saakka. Kun tapahtumarajoitukset purettiin, toteutettavana oli ennennäkemättömän tiivis messuohjelma koronakaudelta siirtyneine tapahtumineen.
Helsingin Messukeskus toteutti vuonna 2022 ennennäkemättömän tiiviin ohjelman koronakaudelta siirtyneine tapahtumineen.
Helsingin Messukeskus toteutti vuonna 2022 ennennäkemättömän tiiviin ohjelman koronakaudelta siirtyneine tapahtumineen.

Messukeskuksen liiketoiminta käynnistyi vuoteen 2022 epävakaassa toimintaympäristössä. Euroopan muuttuneen turvallisuustilanteen, energiakriisin, taantuman ja korkean inflaation vaikutukset Suomen talouteen olivat isot. Messukeskuksessa huomioitavana olivat myös pitkä tapahtumatauko, tapahtumien siirtyminen uusiin ajankohtiin ja poikkeusaikaa väistämättä seuranneet henkilöstömuutokset.

Messukeskus vastasi haasteisiin tiivistämällä yhteydenpitoa asiakkaisiin entisestään, viestimällä vahvasti tapahtumien paluusta ja työskentelemällä monin keinoin kävijämäärien palauttamiseksi.

Liiketoiminnan käynnistyminen sujui keväästä 2022 lähtien hyvin. Loppukevään ja syksyn ohjelma oli ennennäkemättömän tiivis. Messukeskus ja tytäryritys Expomark Oy järjestivät vuoden aikana 25 messutapahtumaa, ja itse tuotettujen tapahtumien lisäksi Messukeskuksessa järjestettiin 27 vierastapahtumaa, 476 kokousta, kongressia ja juhlaa sekä yksi viihdetapahtuma. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 46 miljoonaa euroa.

Messukeskus jatkoi pitkäjänteistä vastuullisuustyötään ja sai ensimmäisenä tapahtumajärjestäjänä Suomessa GOLD Excellent -tasoisen SHORE-turvallisuussertifikaatin, joka todentaa laadukkaan työn riskienhallinnassa ja vastuullisen liiketoiminnan rakentamisessa.

Messukeskus on yrityspäättäjien eniten arvostama yritys

Onnistuneesta paluusta tapahtuma-arkeen todistaa helmikuussa julkistettu Taloustutkimuksen vuoden 2022 Työelämän päättäjät (TEP) -tutkimus. Messukeskus on jo kolmatta vuotta peräkkäin yrityspäättäjien eniten arvostama yritys ja myös toimialansa ylivoimaisesti tunnetuin yritys Suomessa.

”Poikkeuksellisen ja erittäin vauhdikkaan vuoden aikana meitä kantoi vahva luottamus siihen, että liiketoimintamme perustuu kestävään mission. Teemme työtä suomalaisen elinkeinoelämän hyväksi, ja siihen meillä on erinomaiset edellytykset, osaaminen ja kokemus. Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n loppuvuonna 2022 teettämän laajan messukävijätutkimuksen tulokset ovat rohkaisevia ja kertovat ihmisten kaipuusta messuille ja live-tapahtumiin. Valtaosa vastaajista arvelee käyvänsä messuilla jatkossa yhtä usein kuin kävi ennen koronaa”, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Helsingin Messukeskuksen vuosikertomus 2022 on julkistettu ja löytyy osoitteesta: www.messukeskus.com/vuosikertomus-2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com
viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Helsingin Messukeskus toteutti vuonna 2022 ennennäkemättömän tiiviin ohjelman koronakaudelta siirtyneine tapahtumineen.
Helsingin Messukeskus toteutti vuonna 2022 ennennäkemättömän tiiviin ohjelman koronakaudelta siirtyneine tapahtumineen.
Lataa
Toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, Helsingin Messukeskus
Toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, Helsingin Messukeskus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitaren Yhdessä/Together-teemanäyttely tuo näkyviin erilaisia yhdessä olemisen tapoja ja arkea kohottavia yksityiskohtia30.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Habitaren uusi teemanäyttely nostaa esiin tapahtuman Yhdessä/Together-teemaa monista näkökulmista – ihmisten yhdessäolon tapojen, mutta myös esineiden. Studio Plentyn suunnittelemassa näyttelyssä keskustelevat monumentaalisuus ja arjen pienet detaljit. Näyttely sisältää päivittäin muuttuvan osion, jossa arkea kohottavat, usein huomaamattomiksi jäävät esineet nousevat keskiöön ja vaihtavat omistajaa. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Radical Health Festival Helsinki 2023: Ohjelma on julkistettu29.5.2023 13:09:45 EEST | Tiedote

Radical Health Festival Helsinki 2023 on julkistanut ohjelmansa. Uusi eurooppalainen terveysfestivaali järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-14.6.2023. Tapahtuma kokoaa yhteen niin yksityiset kuin julkiset toimijat sekä terveysalalla toimivat ammattilaiset ja päättäjät mahdollisimman laajasti. Radical Health Festival Helsinki 2023 -tapahtuman ohjelma koostuu inspiroivista keynote-puheenvuoroista, interaktiivisista työpajoista, paneelikeskusteluista ja vierailuista kiinnostaviin tutustumiskohteisiin. Tapahtuman teemoja ovat tekoäly, mielenterveys, ilmastonmuutoksen vaikutukset terveyteen, aktiivinen ikääntyminen, kyberturvallisuus, innovaatiot ja terveysalan digitalisaatio. ”Radical Health Festival Helsinki 2023 -tapahtuman korkeatasoinen ohjelma esittelee laajasti terveysalan innovaatioita, teknologioita ja käytäntöjä. Digitalisoituva toimintaympäristö vaatii terveysalalta radikaalia uudistumista ja ennakkoluulotonta yhteistyötä. Festivaalimme ohjelma kannustaa muutokseen ja haas

Prätkällä töihin -päivän 9.6. teemana moottoripyöräilyn aloittaminen – päivän keulakuvana liikenneopettaja Kai Niukkanen29.5.2023 12:25:43 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivä perjantaina 9.6.2023 kannustaa kaikki Suomen moottoripyöräilijät pyörän selkään ja näkymään liikenteessä – ja innostamaan kaikkia moottoripyöräilystä kiinnostuneita ajamaan ajokortin. Päivän kummina toimii tänä vuonna liikenneopettaja ja autokouluyrittäjä Kai Niukkanen Autokoulu Startista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme