Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin nuorisoneuvostolle uusi hallitus ja lautakuntaedustajat

Jaa

Helsingin nuorisoneuvoston järjestäytymisviikonloppuna 9.-10.1.2021 valittiin uusi hallitus sekä lautakuntaedustajat kaudelle 2021. Nuorisoneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Katja Legeza sekä varapuheenjohtajiksi Inka Karlsson ja August Kiattrakoolchai.

Kuva: Helsingin kaupunki / Ismo Kiesiläinen
Kuvassa nuorisoneuvoston puheenjohtaja Katja Legeza, ensimmäinen varapuheenjohtaja Inka
Karlsson (vas.) ja toinen varapuheenjohtaja August Kiattrakoolchai (oik.). 
Koronatilanteesta johtuen koko hallituksesta ei ole vielä saatavilla kuvaa.
Kuva: Helsingin kaupunki / Ismo Kiesiläinen Kuvassa nuorisoneuvoston puheenjohtaja Katja Legeza, ensimmäinen varapuheenjohtaja Inka Karlsson (vas.) ja toinen varapuheenjohtaja August Kiattrakoolchai (oik.). Koronatilanteesta johtuen koko hallituksesta ei ole vielä saatavilla kuvaa.

Helsingin nuorisoneuvoston järjestäytymisviikonloppuna 9.-10.1.2021 valittiin uusi hallitus sekä lautakuntaedustajat kaudelle 2021. Nuorisoneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Katja Legeza sekä varapuheenjohtajiksi Inka Karlsson ja August Kiattrakoolchai.

”Nuorisoneuvoston jäsenten kiinnostus luottamustehtäviä kohtaan oli tänäkin vuonna korkealla tasolla huolimatta siitä, että kausi on ensimmäistä kertaa kaksivuotinen ja ensimmäinen vuosi on jo takana. Lähes jokaiseen vastuutehtävään pyrki useampi ehdokas, mikä johti tiukkoihin äänestystilanteisiin. Silti sekä hallitukseen että lautakuntaedustajien joukkoon saatiin useita uusia kasvoja.” kuvaili uusi nuorisoneuvoston puheenjohtaja Katja Legeza.

Nuorten ääni kuuluu kunnallisessa vaikuttamisessa

Helsingin nuorisoneuvoston on vaaleilla valittava nuorten muodostama kunnallinen vaikuttamiselin, jonka tehtävänä on edistää ja tukea nuorten äänen kuulumista, nuorten osallisuutta ja nuorten toiminnan vaikuttavuutta kaupungissa sekä kaupungin eri toimialojen toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja seurannassa.

Nuorisoneuvostoon kuuluu 30 vaaleilla valittua 13-17-vuotiasta helsinkiläistä nuorta. Yksi nuorisoneuvoston toimintaperiaatteista on taitojen oppiminen ja tavoitteena on, että paikat vaihtuvat ja näin uusia taitoja opetellaan eri rooleista käsin. Hallituksen jäsenistä 40% ja lautakuntaedustajista 50% oli uusia tehtävässään. Toimialaryhmien sisällä vaihtuvuus oli 47%.

”Työ paremman Helsingin puolesta nuorisoneuvostossa jatkuu uudella kokoonpanolla, ja tänä vuonna toivottavasti myös paremmalla menestyksellä koronavirustilanteen suhteen. Uskon, että tänä vuonna onnistumme kehittämään nuorisoneuvostoa entisestään vielä toimivammaksi niin meille, kuin myös kaupunkimme nuorille.”, toivoo Katja tulevasta vuodesta.

Keskeisiksi tavoitteikseen kausille 2020-2021 nuorisoneuvosto on asettanut ilmastonmuutoksen hillinnän ja kestävän kehityksen, nuorten hyvinvoinnin kehittämisen sekä tasa-arvoisen kohtelun.

Nuorisoneuvosto antaa kaksi kertaa vuodessa lausunnon nuorten aloitteista kaupunginvaltuustossa. Helsingin nuorisoneuvostolla on edustuspaikat kaupungin toimialojen lautakunnissa ja heillä on vuosittain yli 300 erilaista kokousta ja tapahtumaa, jossa he tapaavat kaupungin pormestaristoa, toimialajohtoa, virkamiehiä ja erilaisia yhteistyötahoja. Lisää nuorisoneuvostosta ja sen tekemästä työstä voi lukea ruuti.net.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katja Legeza
nuorisoneuvoston puheenjohtaja

Helsingin kaupunki
Nuorisoneuvosto
PL 25401 (Paavo Nurmen kuja 1 C)
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
ruuti.net
katja.legeza@gmail.com
+358 9 310 33383

Kuvat

Kuva: Helsingin kaupunki / Ismo Kiesiläinen
Kuvassa nuorisoneuvoston puheenjohtaja Katja Legeza, ensimmäinen varapuheenjohtaja Inka
Karlsson (vas.) ja toinen varapuheenjohtaja August Kiattrakoolchai (oik.). 
Koronatilanteesta johtuen koko hallituksesta ei ole vielä saatavilla kuvaa.
Kuva: Helsingin kaupunki / Ismo Kiesiläinen Kuvassa nuorisoneuvoston puheenjohtaja Katja Legeza, ensimmäinen varapuheenjohtaja Inka Karlsson (vas.) ja toinen varapuheenjohtaja August Kiattrakoolchai (oik.). Koronatilanteesta johtuen koko hallituksesta ei ole vielä saatavilla kuvaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Arts and culture belong also to children – Small Size Days bring Latin American children’s theatre to your home22.1.2021 14:30:00 EETPress release

The international Small Size Days event promotes the youngest children’s right to experience arts and culture. This year, Annantalo is participating in the event virtually. Via Annantalo’s website on 29–31 January, you can watch the PUENTE entity presenting Latin American children’s theatre from Brazil, Argentina and Mexico at the time of the coronavirus pandemic.

Konst och kultur tillhör också de minsta i familjen – evenemanget Small Size Days ger möjlighet att se på latinamerikansk barnteater hemma22.1.2021 14:30:00 EETTiedote

Det internationella evenemanget Small Size Days lyfter fram att också familjens minsta har rätt till konst och kultur. I år deltar Annegården virtuellt i evenemanget. PUENTE-helheten som presenterar latinamerikansk barnteater från coronatidens Brasilien, Argentina och Mexiko kan ses avgiftsfritt via Annegårdens webbplats 29–31.1.

Taide ja kulttuuri kuuluvat myös perheen pienimmille – Small Size Days -tapahtuma tuo Latinalaisen Amerikan lastenteatteria kotikatsomoihin22.1.2021 14:30:00 EETTiedote

Kansainvälinen Small Size Days -tapahtuma nostaa esiin perheen pienimpien oikeuden taiteeseen ja kulttuuriin. Tänä vuonna Annantalo osallistuu tapahtumaan virtuaalisesti. Annantalon verkkosivujen kautta on katsottavissa maksutta 29.–31.1. PUENTE-kokonaisuus, joka esittelee Latinalaisen Amerikan lastenteatteria korona-ajan Brasiliasta, Argentiinasta ja Meksikosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme