Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Helsingin pelastuslaitokselta viisi ensihoitoyksikköä Ukrainaan

Jaa
Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 28.11.2022 lahjoittaa Ukrainan pelastustoimelle Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen viisi ensihoitoyksikköä. Pelastuslaitos on huoltanut, kunnostanut ja varustanut lahjoitettavat yksiköt, joista neljä on vuosimallia 2016 ja yksi vuosimallia 2014. Lahjoituksen arvo on noin 60.000 euroa.

Ensihoitoyksiköitä käytetään pelastuslaitoksen päivittäisissä hälytystehtävissä noin kolme vuotta, minkä jälkeen ne toimivat varayksikköinä kolmesta viiteen vuotta. Tämän jälkeen ajoneuvot yleensä myydään huutokaupassa. Nyt lahjoitettavat ensihoitoyksiköt ovat viimeksi palvelleet varayksikköinä.

”Pelastuksen ja ensihoidon ajoneuvoille sekä pelastustoiminnan ja ensihoidon kalustolle ja varusteille on Ukrainassa suuri ja jatkuva tarve. Nyt lahjoitettavat ensihoitoyksiköt olivat jäämässä meille tarpeettomiksi, sillä olemme vastikään uusineet kalustoamme. Ehdotus yksiköiden lahjoittamisesta tuli henkilöstöltämme, joten mieluusti lähdimme valmistelemaan lahjoitusta ja siihen liittyvää päätöksentekoa”, kertoo pelastuskomentaja Jani Pitkänen.

Sodan aiheuttama avun ja kaluston tarve Ukrainan pelastustoimelle on jatkuvaa. Helsingin kaupungin pelastuslaitos lähetti Ukrainaan jo huhtikuussa 2022 avustuspaketin, joka sisälsi pelastustoimintaan ja väestönsuojeluun liittyvää kalustoa ja varusteita. Sisäministeriön pelastusosasto koordinoi Suomen siviiliapua Ukrainaan Euroopan Unionin pelastuspalvelumekanismin kautta ja myös vastaa lahjoitusten toimittamisesta Ukrainaan.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungin pelastuslaitos tuottaa turvallisuutta ja auttaa hädän hetkellä. Palvelumme ovat onnettomuuksien ehkäisy, pelastustoiminta ja ensihoito sekä väestönsuojelu ja varautuminen. Yhdellätoista pelastusasemallamme ja neljällä meriasemallamme työskentelee noin 800 henkeä, joista noin 600 pelastus- ja ensihoitopalveluissa.Vuonna 2022 pelastuslaitoksella oli 8632 pelastustoimen ja 64000 ensihoidon hälytystehtävää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme