Helsingin pelastuslaitos ja aikuissosiaalityö ryhtyvät yhteistyöhön kotien turvallisuuden parantamiseksi

Jaa

Pelastuslaitos haluaa olla mukana varmistamassa, että turvallisuuden perusasiat ovat kaikkien saatavilla. Tämän tavoitteen edistämiseksi pelastuslaitos on aloittanut yhteistyön sosiaali- ja terveystoimialan aikuissosiaalityön kanssa.

Ensimmäisenä konkreettisena yhteistyön muotona on palovaroittimien jakelu sosiaalitoimiston kautta. Kampanja käynnistyy kansallisella Paloturvallisuusviikolla, jota  vietetään tänä vuonna 21. marraskuuta - 1. joulukuuta.  

- Jakamamme palovaroittimet on varustettu pitkäikäisillä paristoilla, joita ei tarvitse lainkaan vaihtaa palovaroittimen käyttöiän aikana (5-10 vuotta). Riittää, että varoittimen kiinnittää kattoon, kertoo turvallisuusviestinnän suunnittelija Annukka Saine-Kottonen Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta.

Jakelu toteutetaan Myllypuron palvelupisteessä. Sosiaalitoimistossa asioivat voivat saada varoittimen mukaansa, jos sitä tarvitsevat. Yhteistyötä on tarkoitus jatkaa ja laajentaa sen toimintamuotoja vuonna 2021 nyt saatavien ensimmäisten kokemusten perusteella.  

- Sanotaan, että palovaroitin on halpa henkivakuutus, mutta senkin hankinta saattaa jäädä, jos talous on tiukilla, jatkaa Annukka Saine-Kottonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Turvallisuusviestinnän suunnittelija
Annukka Saine-Kottonen
p. 09-310 300 44

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme