Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vierailee tänään Kööpenhaminassa

Jaa

Pormestari Vapaavuori tapaa vierailulla Kööpenhaminan pormestari Frank Jensenin. Kööpenhamina on menestynyt erinomaisesti kansainvälisissä vertailuissa ja on Helsingille kiinnostava ja relevantti benchmark- ja yhteistyökohde sekä kaupunkisuunnittelun että ilmastoyhteistyön näkökulmasta.

Vierailun teemana on erityisesti Kööpenhaminan edelläkävijyys kaupunkisuunnittelussa ja kokonaisvaltaisen kaupunkikuvan kunnianhimoisessa kehittämisessä.

-  Helsinki on strategiansa mukaisesti kansainvälinen, elävä ja kiehtova tapahtumien kaupunki. Lisäksi Helsingin tavoitteet kaupunkirakenteen ja kaupunkikuvan kehittämisessä ovat kunnianhimoisia. Tulevaisuudessa kaupunkien merkitys globaalien ongelmien ratkaisemisessa kasvaa, ja varsinkin Pohjoismaiden pääkaupungit ovat edelläkävijöitä tässä kehityksessä. Kaupunkien kansainvälinen verkostoituminen ja toisilta oppiminen on keskeistä aikamme suurien haasteiden ratkaisussa. Lisäksi Kööpenhaminassa kiinnostavaa on keskustella kokonaisvaltaisen kaupunkiarkkitehtuurin roolista maailman toimivimman kaupungin rakentamisessa, toteaa pormestari Jan Vapaavuori.

Pormestari Vapaavuori tapaa Kööpenhaminan vierailun aikana pormestari Jensenin lisäksi kaupunkisuunnittelun asiantuntijoita sekä tutustuu Louisiana-taidemuseoon. 

Helsingin kaupunginkanslia, viestintä
Paula Katajamäki
Tiedottaja
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Erityisavustaja Hanna Laine 040 504 4406 hanna.e.laine@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin päästövähennysohjelma etenee päätöksentekoon: 147 toimenpiteellä hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä29.11.2018 16:16Tiedote

Korjattu 30.11. klo 10.40 toimenpiteiden määräksi 147 ja välitavoitteeksi vuoteen 2030 mennessä 60 prosenttia. Helsinki asetti kaupunkistrategiassaan vuosille 2017–2021 kunnianhimoisen tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalius edellyttää kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä Helsingissä 80 prosentilla vuodesta 1990. Välitavoitteeksi asetettiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma sisältää tarvittavat toimet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä. Ohjelmassa on yhteensä 147 toimenpidettä, jotka on jaoteltu liikenteen, rakentamisen ja rakennusten käytön, kuluttamisen, hankintojen ja jakamis- ja kiertotalouden sekä Smart & Clean -kasvun toimenpidekokonaisuuksiin. Lisäksi ohjelmassa on kuvattu mm. Helen Oy:n kehitysohjelmaa ja lähivuosien toimia, hiilinieluja ja päästöjen kompensointia. Helsingin kaupunginhallitus käsittelee päästövähennysohjelmaa kokouksess

KUTSU MEDIALLE: Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma27.11.2018 14:40Kutsu

Aika: Torstaina 29.11.2018 kello 14.45 Paikka: Finlandia-talo (edustuslämpiö), Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4 Helsinki ottaa vastuunsa ilmastonmuutoksen torjunnassa vakavasti. Kaupunkistrategian linjausten mukaan Helsinki vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2035 mennessä 80 prosenttia ja kompensoi loput 20 prosenttia. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma on esitys siitä, miten Helsingin kaupunki yhteistyössä kaupunkilaisten ja yritysten kanssa voi käytännössä toteuttaa päästövähennykset. Toimenpideohjelmaa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 3. joulukuuta. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki esittelevät medialle Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa torstaina 29. marraskuuta kello 14.45. Tilaisuus pidetään Finlandia-talossa (Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4). Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus haastatella pormestari Vapaavuorta (kello 15.45 saakka) ja apulaispormestari Sinn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme