Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vierailee tänään Kööpenhaminassa

Jaa

Pormestari Vapaavuori tapaa vierailulla Kööpenhaminan pormestari Frank Jensenin. Kööpenhamina on menestynyt erinomaisesti kansainvälisissä vertailuissa ja on Helsingille kiinnostava ja relevantti benchmark- ja yhteistyökohde sekä kaupunkisuunnittelun että ilmastoyhteistyön näkökulmasta.

Vierailun teemana on erityisesti Kööpenhaminan edelläkävijyys kaupunkisuunnittelussa ja kokonaisvaltaisen kaupunkikuvan kunnianhimoisessa kehittämisessä.

-  Helsinki on strategiansa mukaisesti kansainvälinen, elävä ja kiehtova tapahtumien kaupunki. Lisäksi Helsingin tavoitteet kaupunkirakenteen ja kaupunkikuvan kehittämisessä ovat kunnianhimoisia. Tulevaisuudessa kaupunkien merkitys globaalien ongelmien ratkaisemisessa kasvaa, ja varsinkin Pohjoismaiden pääkaupungit ovat edelläkävijöitä tässä kehityksessä. Kaupunkien kansainvälinen verkostoituminen ja toisilta oppiminen on keskeistä aikamme suurien haasteiden ratkaisussa. Lisäksi Kööpenhaminassa kiinnostavaa on keskustella kokonaisvaltaisen kaupunkiarkkitehtuurin roolista maailman toimivimman kaupungin rakentamisessa, toteaa pormestari Jan Vapaavuori.

Pormestari Vapaavuori tapaa Kööpenhaminan vierailun aikana pormestari Jensenin lisäksi kaupunkisuunnittelun asiantuntijoita sekä tutustuu Louisiana-taidemuseoon. 

Helsingin kaupunginkanslia, viestintä
Paula Katajamäki
Tiedottaja
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Erityisavustaja Hanna Laine 040 504 4406 hanna.e.laine@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingissä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa on puutteellinen – sulkemisia ei ole tiedossa15.3.2019 10:45:37 EETTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Yhteensä 43 päiväkodille ei ollut lainkaan haettu rakennuslupaa ja puutteita löytyi myös kaupungin omista päiväkodeista. Valmistelu esitutkintapyyntöön on valmisteilla ainakin Ankkalampi Oy:stä. Pormestarin mukaan kaupunki varmistaa, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.

Kuusi suurinta kaupunkia: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista tulee jatkaa asukkaiden tarpeista lähtien kuntapohjaisesti, hallitusti ja vaiheittain sekä alueelliset lähtökohdat huomioon ottaen12.3.2019 19:51:06 EETTiedote

Sosiaali- ja terveyspalveluja tulee rakentaa asukkaiden, ei hallinnon tarpeisiin Jo vuosia on pyritty sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden, laadun ja yhdenvertaisuuden parantamiseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten kasvun hillitsemiseen. Nykyisen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän keskeisiä ongelmia ovat ongelmat palveluihin pääsyssä sekä erityisesti pienimpien kuntien taloudellinen kantokyky ja liian pieni väestöpohja. Uudistamista on toistaiseksi pyritty tekemään liian hallintolähtöisesti - tuloksetta. Palvelujen parantaminen edellyttää kuuden suurimman kaupungin näkemyksen mukaan keskittymistä jatkossa nimenomaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, ilman laajamittaista ja muita toimialoja koskevaa hallinnon uudelleen järjestämistä. Mittavien kokonaisuudistusten toteuttaminen on yhä vaikeampaa maailman monimutkaistuessa ja muutosnopeuden kasvaessa. Koko julkista palvelujärjestelmää, ja sen hyvin toimivia osia ei ole syytä remontoida, vaan keskittää

Päiväkotiselvityksessä löytynyt useita ilman ajantasaista lupaa toimivia päiväkoteja22.2.2019 16:18:42 EETTiedote

Ankkalampi-päiväkotiketjun ongelmien paljastuttua pormestari Jan Vapaavuori käynnisti selvityksen Helsingin yksityisten palveluntuottajien sekä kaupungin omien varhaiskasvatustilojen lupatilanteen kartoittamiseksi sekä sen perusteelliseksi selvittämiseksi, mistä havaitut ongelmat varhaiskasvatustilojen lupakysymyksissä johtuvat. Akuutin kriisin hoitoon on myös perustettu erillinen task force.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme