Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vierailee tänään Kööpenhaminassa

Jaa

Pormestari Vapaavuori tapaa vierailulla Kööpenhaminan pormestari Frank Jensenin. Kööpenhamina on menestynyt erinomaisesti kansainvälisissä vertailuissa ja on Helsingille kiinnostava ja relevantti benchmark- ja yhteistyökohde sekä kaupunkisuunnittelun että ilmastoyhteistyön näkökulmasta.

Vierailun teemana on erityisesti Kööpenhaminan edelläkävijyys kaupunkisuunnittelussa ja kokonaisvaltaisen kaupunkikuvan kunnianhimoisessa kehittämisessä.

-  Helsinki on strategiansa mukaisesti kansainvälinen, elävä ja kiehtova tapahtumien kaupunki. Lisäksi Helsingin tavoitteet kaupunkirakenteen ja kaupunkikuvan kehittämisessä ovat kunnianhimoisia. Tulevaisuudessa kaupunkien merkitys globaalien ongelmien ratkaisemisessa kasvaa, ja varsinkin Pohjoismaiden pääkaupungit ovat edelläkävijöitä tässä kehityksessä. Kaupunkien kansainvälinen verkostoituminen ja toisilta oppiminen on keskeistä aikamme suurien haasteiden ratkaisussa. Lisäksi Kööpenhaminassa kiinnostavaa on keskustella kokonaisvaltaisen kaupunkiarkkitehtuurin roolista maailman toimivimman kaupungin rakentamisessa, toteaa pormestari Jan Vapaavuori.

Pormestari Vapaavuori tapaa Kööpenhaminan vierailun aikana pormestari Jensenin lisäksi kaupunkisuunnittelun asiantuntijoita sekä tutustuu Louisiana-taidemuseoon. 

Helsingin kaupunginkanslia, viestintä
Paula Katajamäki
Tiedottaja
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Erityisavustaja Hanna Laine 040 504 4406 hanna.e.laine@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestarit Pakarinen ja Razmyar iloitsevat koululaisryhmien maksuttomasta joukkoliikenteestä30.10.2018 13:20Tiedote

Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallitus on tänään päättänyt osana ensi vuoden taloussuunnitelmaa, että jatkossa koululaisryhmät voivat koulupäivän aikana käyttää julkista liikennettä maksutta opettajan kanssa. Ensi vuoden alusta alkaen kuntien opetustoimilta ei enää perittäisi maksuja. Koululaisryhmien liikkumisen maksuttomuus on ollut pitkään Helsingin tavoite – erityisesti Helsingin opettajat sekä kulttuurikohteet ovat toivoneet tätä muutosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme