Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin puistojen talvihoidossa viivettä

Jaa

Toini-myrskyn jäljiltä pääkaupunkiseutu on tällä hetkellä Suomen lumisimpia paikkoja. Helsingin kaupungin kunnossapito työskentelee kaikin käytettävissä olevin voimin, jotta lumenauraus ja katujen sekä yleisten alueiden puhdistus sujuisi mahdollisimman nopeasti.

Leikkijöitä Johanneksenpuistossa 14.1.2021 Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila
Leikkijöitä Johanneksenpuistossa 14.1.2021 Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila

Kaupungin puistojen ja muiden viheralueiden talvihoito viivästyy kovan lumipyryn jälkien korjaamisen vuoksi. Esimerkiksi puistokäytäviä ei ehditä aurata normaaliin tapaan. Ummessa olevien reittien varrella olevia roska-astioita ei päästä tyhjentämään.

Korkeat kinokset peittävät tällä hetkellä alleen penkkien lisäksi kiviä, kantoja ja lahopuiden runkoja, muureja ja muita rakenteita. Esimerkiksi puistokalusteet saattavat olla näkyvissä vain osittain.

Runsaslumisuus vaikuttaa myös leikkipaikkojen turvallisuuteen. Paksu lumikerros helpottaa pääsyä leikkivälineisiin, joihin normaalisti ei yllä.

Kaupungin talvikunnossapito toivookin vanhempien seuraavan lastensa leikkejä, jotta vaaratilanne ei yllätä leikkien ja mäenlaskun tuoksinassa.

Runsasluminen talvi viivästyttää myös puistojen suurempia sääsidonnaisia kunnostushankkeita. Osa niistä siirtyy kevättalveen tai jopa ensi vuoteen.

Puistojen pienet jääkentät avautuvat

Puistotyöntekijät iloitsevat lumitalvesta ja kelistä, joka sallii pienten luistelukenttien jäädyttämisen. Ulkoliikunta.fi-sivustolta voi tarkastaa, missä luistelukenttiä on käytössä.

Palaute puistojen ja viheralueiden talvihoidosta annetaan ensisijaisesti kaupungin palautejärjestelmän kautta (hel.fi/palaute). Runsas lumentulo on kuitenkin ruuhkauttanut tällä hetkellä asiakaspalvelun. Asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä lumitöitä jatketaan ja kaikki alueet puhdistetaan säätilanteen mukaan mahdollisimman pian.

Helsingin kaupungin palautejärjestelmä hel.fi/palaute

Tietoa Helsingin kaupungin talvikunnossapidosta
hel.fi/lumi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiympäristön toimiala, kunnossapito
tiimipäällikkö Katriina Arrakoski puh. 09 310 64382
projektipäällikkö Tea Karjalainen puh. 09 310 26737
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Leikkijöitä Johanneksenpuistossa 14.1.2021 Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila
Leikkijöitä Johanneksenpuistossa 14.1.2021 Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 4.3.20214.3.2021 18:15:49 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 4.3.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 18.3.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

The winner of the international idea competition for Lentoasemanpuisto in Malmi is Crossing Horizons4.3.2021 11:28:08 EETPress release

‘Crossing Horizons’ by Maanlumo Landscape Architecture and Collaboratorio Oy has been chosen as the winner of the international idea competition for Lentoasemanpuisto in Malmi. The jury was unanimous on the winner and praised the entry for successfully linking the park to its environment. Second place was taken by the entry ‘Runway Meadows’ from Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu NYMAN & RISTIMÄKI Oy / Johanna Ristimäki & Landscape Architect Sarianna Salminen / Sarianna Salminen, while third place was taken by the entry ‘ALULA’ by LOCI maisema-arkkitehdit Oy.

Malmin Lentoasemanpuiston kansainvälisen ideakilpailun voittaja on Crossing Horizons4.3.2021 11:19:40 EETTiedote

Lentoasemanpuiston kansainvälisen ideakilpailun voittajaksi on valittu ehdotus ”Crossing Horizons”, jonka tekijöiksi paljastuivat maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy. Tuomaristo oli voittajasta yksimielinen ja esitti kiitosta puiston onnistuneesta kytkeytymisestä ympäristöönsä. Toiselle sijalle sijoittui ehdotus “Runway Meadows”, jonka tekijöinä olivat Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu NYMAN & RISTIMÄKI Oy / Johanna Ristimäki & Landscape Architect Sarianna Salminen / Sarianna Salminen. Kolmannen palkinnon sai LOCI maisema-arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ALULA.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme