Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Rautatientorille loppuvuodeksi European Capital of Smart Tourism 2019 -palkintoteos

Jaa

Helsinki nappasi viime marraskuussa Lyonin kanssa kärkisijan EU:n uudessa European Capital of Smart Tourism -kilpailussa. Yksi palkinnoista on julkinen teos, joka Helsingissä sijoitetaan Rautatientorille Kaivokadun puoleiseen päätyyn. Alustavan aikataulun mukaan pystytys tapahtuu keskiviikkona 6. maaliskuuta iltapäivään mennessä. Teos on esillä loppuvuoden ajan.

Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.
Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.

Helsingin matkailussa on rakennettu merkkivuotta hyödyntävä toimintasuunnitelma kuluvalle vuodelle. Helsingin matkailun kehittämissuunnitelmaa 2018–2021 täydennetään kestävän matkailun ohjelmalla, joka valmistuu tämän vuoden aikana. Lisäksi Helsinki on perustanut työryhmän, jonka tehtävä on edistää kaupungin matkailuinfran parantamista ja matkailijoille suunnattujen palveluiden laatua konkreettisilla teoilla, kehittää vuoropuhelua kaupungin ja matkailuyrittäjien välillä ja panostaa aitoihin, paikallisiin kokemuksiin. 

”Smart Tourism -nimitys on merkittävä sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Meillä on erinomainen tilaisuus viestiä kehittämistoimenpiteistämme laajemmin heinäkuussa alkavan EU-puheenjohtajuuskauden aikana. Kansainvälistä näkyvyyttä kertyy runsaasti myös Helsingissä tänä vuonna järjestettävien kolmen suuren tapahtuman, Euroopan matkailufoorumin, World Tourism Cities Federationin kongressin ja digitaalisen matkailumarkkinoinnin DTTT Global -tapahtuman myötä”, kertoo matkailutoimialan erityissuunnittelija Jukka Punamäki Helsingin elinkeino-osastolta.

"Tulevaisuuden matkailijat vaativat kestäviä matkailupalveluja ja käyttäjälähtöisiä digitaalisia palveluja. On tärkeää, että paikalliset matkailuyrittäjämme osaavat niitä myös tarjota. Tähän tulemme jatkossa panostamaan", Punamäki jatkaa. 

Kaupungeilla keskeinen rooli kestävän matkailun kehittämisessä

European Capital of Smart Tourism -kilpailun avulla EU haluaa lisätä julkista keskustelua matkailun tulevaisuudesta. Kaupungeilla on keskeinen rooli kestävän matkailun uusien käytäntöjen rakentamisessa. Kilpailuohjelma muodostaa puitteet parhaiden käytäntöjen vaihtoon kaupunkien välillä sekä uusien yhteistyömahdollisuuksien ja kumppanuuksien luomiseen. Lisäksi toteutetaan yhteisiä markkinointitoimenpiteitä EU-tasolla.

”Helsingin osaaminen matkailun kestävän kehityksen takaamiseksi on noteerattu laajasti ja jaamme mielellämme hyviä käytäntöjä eteenpäin. Matkailun toimiala on isossa murroksessa, kun kuluttajien odotukset ja käytös muuttuvat. Matkailuun liittyvien haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen ja liikaturismin, hillitsemiseksi tarvitaan tiivistä yhteistyötä ja tietojen vaihtoa”, Helsinki Marketingin toimitusjohtaja Laura Aalto sanoo.

Taustatietoa

European Capital of Smart Tourism -kilpailu on Euroopan parlamentin aloite, jolla vahvistetaan matkailun synnyttämää innovatiivista kehitystä EU-kaupungeissa ja niiden ympäristöissä, lisätään kaupunkien vetovoimaa sekä edistetään taloudellista kasvua ja uusien työpaikkojen syntymistä.

Kilpailussa sijoittuakseen kaupungin täytyi osoittaa esimerkillisiä saavutuksia matkailukohteena toteuttamalla innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja kaikissa neljässä palkintoluokassa, jotka olivat saavutettavuus, kestävä kehitys, digitalisaatio sekä kulttuuriperintö ja luovuus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erityissuunnittelija Jukka Punamäki, Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, s-posti: jukka.punamaki@hel.fi, puh. 044 713 1753

Toimitusjohtaja Laura Aalto, Helsinki Marketing, s-posti: laura.aalto@hel.fi, puh. 040 507 9660

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäkoordinaattori Laura Itävaara, Helsingin kaupunginkanslia, viestintäosasto, s-posti: laura.itavaara@hel.fi, puh. 050 547 5706

Kuvat

Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.
Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uuden elokuisen kaupunkifestivaali Pointin ohjelma on julkistettu17.7.2019 13:12:27 EESTTiedote

Pointti – Utelias kansalaisfestivaali 1.–3.8.2019: Uusi, yhteisöllinen kaupunkifestivaali Pointti kutsuu Helsingissä elokuun alussa yleisöä osallistumaan, viihtymään ja ottamaan kantaa. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pointti tarjoaa torstaista lauantaihin 1.–3. elokuuta Kansalaistorilla, Makasiinipuistossa ja Oodissa elämyksiä, seikkailuja ja tietoa. Ylen ja Helsingin yhteisesti toteuttama festivaali on kaikille avoin ja maksuton.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme