Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Rautatientorille loppuvuodeksi European Capital of Smart Tourism 2019 -palkintoteos

Jaa

Helsinki nappasi viime marraskuussa Lyonin kanssa kärkisijan EU:n uudessa European Capital of Smart Tourism -kilpailussa. Yksi palkinnoista on julkinen teos, joka Helsingissä sijoitetaan Rautatientorille Kaivokadun puoleiseen päätyyn. Alustavan aikataulun mukaan pystytys tapahtuu keskiviikkona 6. maaliskuuta iltapäivään mennessä. Teos on esillä loppuvuoden ajan.

Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.
Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.

Helsingin matkailussa on rakennettu merkkivuotta hyödyntävä toimintasuunnitelma kuluvalle vuodelle. Helsingin matkailun kehittämissuunnitelmaa 2018–2021 täydennetään kestävän matkailun ohjelmalla, joka valmistuu tämän vuoden aikana. Lisäksi Helsinki on perustanut työryhmän, jonka tehtävä on edistää kaupungin matkailuinfran parantamista ja matkailijoille suunnattujen palveluiden laatua konkreettisilla teoilla, kehittää vuoropuhelua kaupungin ja matkailuyrittäjien välillä ja panostaa aitoihin, paikallisiin kokemuksiin. 

”Smart Tourism -nimitys on merkittävä sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Meillä on erinomainen tilaisuus viestiä kehittämistoimenpiteistämme laajemmin heinäkuussa alkavan EU-puheenjohtajuuskauden aikana. Kansainvälistä näkyvyyttä kertyy runsaasti myös Helsingissä tänä vuonna järjestettävien kolmen suuren tapahtuman, Euroopan matkailufoorumin, World Tourism Cities Federationin kongressin ja digitaalisen matkailumarkkinoinnin DTTT Global -tapahtuman myötä”, kertoo matkailutoimialan erityissuunnittelija Jukka Punamäki Helsingin elinkeino-osastolta.

"Tulevaisuuden matkailijat vaativat kestäviä matkailupalveluja ja käyttäjälähtöisiä digitaalisia palveluja. On tärkeää, että paikalliset matkailuyrittäjämme osaavat niitä myös tarjota. Tähän tulemme jatkossa panostamaan", Punamäki jatkaa. 

Kaupungeilla keskeinen rooli kestävän matkailun kehittämisessä

European Capital of Smart Tourism -kilpailun avulla EU haluaa lisätä julkista keskustelua matkailun tulevaisuudesta. Kaupungeilla on keskeinen rooli kestävän matkailun uusien käytäntöjen rakentamisessa. Kilpailuohjelma muodostaa puitteet parhaiden käytäntöjen vaihtoon kaupunkien välillä sekä uusien yhteistyömahdollisuuksien ja kumppanuuksien luomiseen. Lisäksi toteutetaan yhteisiä markkinointitoimenpiteitä EU-tasolla.

”Helsingin osaaminen matkailun kestävän kehityksen takaamiseksi on noteerattu laajasti ja jaamme mielellämme hyviä käytäntöjä eteenpäin. Matkailun toimiala on isossa murroksessa, kun kuluttajien odotukset ja käytös muuttuvat. Matkailuun liittyvien haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen ja liikaturismin, hillitsemiseksi tarvitaan tiivistä yhteistyötä ja tietojen vaihtoa”, Helsinki Marketingin toimitusjohtaja Laura Aalto sanoo.

Taustatietoa

European Capital of Smart Tourism -kilpailu on Euroopan parlamentin aloite, jolla vahvistetaan matkailun synnyttämää innovatiivista kehitystä EU-kaupungeissa ja niiden ympäristöissä, lisätään kaupunkien vetovoimaa sekä edistetään taloudellista kasvua ja uusien työpaikkojen syntymistä.

Kilpailussa sijoittuakseen kaupungin täytyi osoittaa esimerkillisiä saavutuksia matkailukohteena toteuttamalla innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja kaikissa neljässä palkintoluokassa, jotka olivat saavutettavuus, kestävä kehitys, digitalisaatio sekä kulttuuriperintö ja luovuus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erityissuunnittelija Jukka Punamäki, Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, s-posti: jukka.punamaki@hel.fi, puh. 044 713 1753

Toimitusjohtaja Laura Aalto, Helsinki Marketing, s-posti: laura.aalto@hel.fi, puh. 040 507 9660

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäkoordinaattori Laura Itävaara, Helsingin kaupunginkanslia, viestintäosasto, s-posti: laura.itavaara@hel.fi, puh. 050 547 5706

Kuvat

Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.
Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Hallituksen koronatukipaketti tervetullut – tulevat vuodet Helsingin taloudelle suuri haaste5.6.2020 10:34:22 EESTTiedote

Koronakriisin vaikutukset Helsingin talouteen ovat mittavat, eikä laskun loppusummaa tiedä vielä kukaan. Viimeisimpien arvioiden mukaan Helsingille koronasta aiheutuvat menolisäykset ja tulomenetykset ovat tänä vuonna yli 600 miljoonaa euroa. Talouden raju pysähdys supistaa erityisesti Helsingin verotuloja, samalla kun epidemia kasvattaa kaupungin menoja. Kriisi heikentää kuntien jo entuudestaan heikkoa taloutta, ja hallituksen kunnille suuntaama 1,4 miljardin euron tukipaketti kattaa syntyvät alijäämät vain osittain.

Helsingin toimitilastrategia päätöksentekovaiheeseen – lyhyen aikavälin talouden optimoinnista kohti pitkäaikaista kestävyyttä4.6.2020 15:07:29 EESTTiedote

Helsingin ensimmäinen toimitilastrategia esitellään kaupunginhallitukselle 8. kesäkuuta. Jatkossa kaupungin mittavaa kiinteistöomaisuutta hallitaan ja hoidetaan tähdäten rakennusten pitkäaikaiseen kestävyyteen. Tämä tarkoittaa, että toimitilat tulee suunnitella ja rakentaa niin, että ne kestävät aikaa ja pystyvät palvelemaan erilaisia käyttäjiä.

Helsinki tarjoaa tapahtumajärjestäjille lisäohjeistusta ja neuvontaa koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa4.6.2020 11:25:36 EESTTiedote

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on aiheuttanut tarpeen täsmentää Helsingin kaupungin ohjeistusta tapahtumajärjestämisestä. Lisäohjeet on nyt julkistettu ja otettu käyttöön. Poikkeustilanteeseen liittyvien ohjeiden (THL ja OKM 14.5.2020) lisäksi tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista.

Valtio päätti lisätalousarviossaan investoida uuteen arkkitehtuuri- ja designmuseoon3.6.2020 14:11:47 EESTTiedote

Alustavat selvitykset arkkitehtuuri- ja designmuseon konseptista ja toimintamallista on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin, opetus- ja kulttuuriministeriön ja museosäätiöiden kesken. Vuoden 2017 lopulla alkaneen suunnittelun lähtökohtana on ollut nykyisten museoiden toiminta ja kehittäminen. Museoilla on merkittävät kokoelmat, mutta niiden toimintaedellytykset ja tilat eivät vastaa tavoitteeseen kunnianhimoisesta näyttelytoiminnasta, yleisötyöstä tai alan kehittämisestä. Helsingin kaupungin lähtökohtana uudelle museolle on alusta saakka ollut korkea, kansainvälinen taso.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme