Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Rautatientorille loppuvuodeksi European Capital of Smart Tourism 2019 -palkintoteos

Jaa

Helsinki nappasi viime marraskuussa Lyonin kanssa kärkisijan EU:n uudessa European Capital of Smart Tourism -kilpailussa. Yksi palkinnoista on julkinen teos, joka Helsingissä sijoitetaan Rautatientorille Kaivokadun puoleiseen päätyyn. Alustavan aikataulun mukaan pystytys tapahtuu keskiviikkona 6. maaliskuuta iltapäivään mennessä. Teos on esillä loppuvuoden ajan.

Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.
Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.

Helsingin matkailussa on rakennettu merkkivuotta hyödyntävä toimintasuunnitelma kuluvalle vuodelle. Helsingin matkailun kehittämissuunnitelmaa 2018–2021 täydennetään kestävän matkailun ohjelmalla, joka valmistuu tämän vuoden aikana. Lisäksi Helsinki on perustanut työryhmän, jonka tehtävä on edistää kaupungin matkailuinfran parantamista ja matkailijoille suunnattujen palveluiden laatua konkreettisilla teoilla, kehittää vuoropuhelua kaupungin ja matkailuyrittäjien välillä ja panostaa aitoihin, paikallisiin kokemuksiin. 

”Smart Tourism -nimitys on merkittävä sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Meillä on erinomainen tilaisuus viestiä kehittämistoimenpiteistämme laajemmin heinäkuussa alkavan EU-puheenjohtajuuskauden aikana. Kansainvälistä näkyvyyttä kertyy runsaasti myös Helsingissä tänä vuonna järjestettävien kolmen suuren tapahtuman, Euroopan matkailufoorumin, World Tourism Cities Federationin kongressin ja digitaalisen matkailumarkkinoinnin DTTT Global -tapahtuman myötä”, kertoo matkailutoimialan erityissuunnittelija Jukka Punamäki Helsingin elinkeino-osastolta.

"Tulevaisuuden matkailijat vaativat kestäviä matkailupalveluja ja käyttäjälähtöisiä digitaalisia palveluja. On tärkeää, että paikalliset matkailuyrittäjämme osaavat niitä myös tarjota. Tähän tulemme jatkossa panostamaan", Punamäki jatkaa. 

Kaupungeilla keskeinen rooli kestävän matkailun kehittämisessä

European Capital of Smart Tourism -kilpailun avulla EU haluaa lisätä julkista keskustelua matkailun tulevaisuudesta. Kaupungeilla on keskeinen rooli kestävän matkailun uusien käytäntöjen rakentamisessa. Kilpailuohjelma muodostaa puitteet parhaiden käytäntöjen vaihtoon kaupunkien välillä sekä uusien yhteistyömahdollisuuksien ja kumppanuuksien luomiseen. Lisäksi toteutetaan yhteisiä markkinointitoimenpiteitä EU-tasolla.

”Helsingin osaaminen matkailun kestävän kehityksen takaamiseksi on noteerattu laajasti ja jaamme mielellämme hyviä käytäntöjä eteenpäin. Matkailun toimiala on isossa murroksessa, kun kuluttajien odotukset ja käytös muuttuvat. Matkailuun liittyvien haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen ja liikaturismin, hillitsemiseksi tarvitaan tiivistä yhteistyötä ja tietojen vaihtoa”, Helsinki Marketingin toimitusjohtaja Laura Aalto sanoo.

Taustatietoa

European Capital of Smart Tourism -kilpailu on Euroopan parlamentin aloite, jolla vahvistetaan matkailun synnyttämää innovatiivista kehitystä EU-kaupungeissa ja niiden ympäristöissä, lisätään kaupunkien vetovoimaa sekä edistetään taloudellista kasvua ja uusien työpaikkojen syntymistä.

Kilpailussa sijoittuakseen kaupungin täytyi osoittaa esimerkillisiä saavutuksia matkailukohteena toteuttamalla innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja kaikissa neljässä palkintoluokassa, jotka olivat saavutettavuus, kestävä kehitys, digitalisaatio sekä kulttuuriperintö ja luovuus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erityissuunnittelija Jukka Punamäki, Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, s-posti: jukka.punamaki@hel.fi, puh. 044 713 1753

Toimitusjohtaja Laura Aalto, Helsinki Marketing, s-posti: laura.aalto@hel.fi, puh. 040 507 9660

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäkoordinaattori Laura Itävaara, Helsingin kaupunginkanslia, viestintäosasto, s-posti: laura.itavaara@hel.fi, puh. 050 547 5706

Kuvat

Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.
Korkeudeltaan noin kolmimetrinen, hashtag-merkin muotoinen European Capital of Smart Tourism -teos matkasi Helsinkiä kohti helmikuussa 2019.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingissä testattiin uusia innovaatioita Itämeren muoviroskan torjuntaan20.1.2021 14:39:21 EETTiedote

Neljä yritystä testasivat muoviroskaantumista ennaltaehkäiseviä toimia ja muoviroskan torjuntaa meressä. Clewat Oy kokeili uudenlaista roskienkeruualusta, jolla merestä voidaan tehokkaasti kerätä makro- ja mikromuovia. Innogreen testasi viherseinän kykyä suodattaa huleveden mukana kulkeutuvaa muovia. Biosatama Oy selvitti, kuinka paljon muoviroskaa kulkeutuu mereen risteilyalusten ruokajätteen mukana. Bloft Design Lab rakensi 3D-suurtulostimen, jolla merestä kerätystä muoviroskasta voidaan tulostaa SUP-lautoja. Kokeilut toteutettiin vuoden 2020 aikana Helsingin rannikko- ja merialueella.

Puhelimessa toimiva päivystystilanteiden opas helpottaa kotihoidon ja hoivakotien hoitajien työtä akuuttitilanteissa20.1.2021 12:13:04 EETTiedote

Helsinki haluaa olla maailman toimivin kaupunki. Toimivuus tarkoittaa ennen kaikkea arjen ja työn sujuvuutta niin kaupungin asukkaille kuin työntekijöillekin. Käytännön esimerkki työn sujuvoittamisesta ja laadun parantamisesta on uusi puhelinsovellus kotihoidon ja hoivakotien hoitajille. Aina Mukana -palvelun myötä päivystystilanteiden opas kulkee aina hoitajien mukana, ja akuuttitilanteissa ohjeet ovat nopeasti käytettävissä. Palvelun avulla hoitajat voivat tunnistaa hoidontarvetta nopeasti ja nykyistä paremmin. Näin toimii digitaalinen Helsinki.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisesta ja lasten ja nuorten harrastustoiminnasta15.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 14.1.2021 kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi. Lisäksi Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa. Pääkaupunkiseudulla abiturientit ovat olleet erityisen pitkään etäopetuksen varassa.

Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi kruunattu Helsinki nappasi toistamiseen voiton Urheilugaalassa14.1.2021 22:00:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki palkittiin vuoden 2020 Suomen aktiivisimpana työpaikkana jokavuotisessa Urheilugaalassa. Uno-palkinto myönnettiin kaupungille ilman yleisöä järjestetyssä, suorana lähetetyssä gaalassa torstaina 14.1.2021. Kyseessä on toinen peräkkäinen Uno-palkinto Helsingille, sillä kaupunki voitti vuosi sitten Suomen liikkuvin kunta -tittelin. Gaalamenestykseen on johtanut kaupungin systemaattinen työ niin kaupunkilaisten kuin työntekijöiden aktiivisuuden lisäämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme