Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin satamiin koronatestauspisteet 27.1.

Jaa

Länsisataman, Katajanokan ja Vuosaaren terminaaleihin on perustettu keskiviikkona 27.1. koronatestauspisteet. Terminaaleissa on tarjolla myös tehostettua koronaneuvontaa. Laivoilla jatketaan kohdennettuja testauksia.

Testausta ja neuvontaa on tarjolla kaikkien Helsinkiin saapuvien laivavuorojen matkustajille. Suomeen sallitaan keskiviikosta alkaen vain välttämätön työmatkaliikenne.

Suomeen ja Helsinkiin saapuvilta laivamatkustajilta kysytään keskiviikosta 27.1. alkaen todistusta alle puolen vuoden sisällä sairastetusta Covid-19-taudista, negatiivisesta testituloksesta (alle 72 tuntia vanha testi) tai varatusta koronatestiajasta Finentry-verkkopalvelussa.

Kaikille matkustajille, jotka saapuvat Suomeen maista, joissa koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25/100 00 kahden viikon aikana, suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia.

Omaehtoista karanteenia voi lyhentää kahdella testillä. Matkustajat, joilla ei ole jotain yllä mainituista todistuksista, ohjataan satamassa ensimmäiseen koronatestiin. Toinen testi tehdään aikaisintaan 72 tunnin kuluttua ensimmäisestä.

Jos matkustaja ei hakeudu satamassa ensimmäiseen koronatestiin, hänen tulee hakeutua testiin Suomessa vuorokauden sisällä maahansaapumisesta oleskelu- tai asuin-paikkakunnalla.    

Matkustajan tulee olla omaehtoisessa karanteenissa, kunnes molemmat testitulokset ovat valmistuneet ja ne ovat negatiivisia.

”Haluamme ehkäistä koronan leviämistä Suomeen ja Helsinkiin saapuvan laivaliikenteen kautta. Matkustajasatamissa tehtävä testaus ja neuvonta ovat tärkeä osa pääkaupungin terveysturvallisuutta korona-aikana”, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo.  

”Uusi käytäntö saattaa aiheuttaa satamissa jonkin verran jonoa, vaikka matkustajaliikenne vähentyy. Uskon, että matkustajat ymmärtävät testauksen ja neuvonnan tärkeyden”, Turpeinen sanoo.

Helsingissä selvitetään myös mahdollisuutta järjestää satamien autokaistoille drive-in-testauspisteitä.

Satamien uusi toimintamalli on suunniteltu yhdessä Helsingin Sataman, HUSin, Tullin, Rajavartiolaitoksen ja varustamojen kanssa. 

Lisätietoa matkustusrajoituksista on sisäasiainministeriön sivuilla ja matkustuskäytännöistä THL:n sivuilla.

Lisätietoja medialle

Leena Turpeinen, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja, p. 050 3256 917, leena.turpeinen@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä koronavirustartuntojen määrissä raju nousu28.2.2021 15:36:05 EETTiedote

Helsingissä todettiin eilen 274 uutta koronatartuntaa. Tartuntamäärä on selkeästi suurin yhtenä päivänä todettu määrä koko epidemia-aikana. Viime aikoina edellisin suurin päiväkohtainen tartuntamäärä on ollut 202 tartuntaa. Tällä hetkellä on syytä käydä koronatestissä hyvin herkästi, jos on pienempiäkin koronavirustartunnalle tyypillisiä oireita. Yhtään oireisena ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme