Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kauppakamari ja International House Helsinki yritysten tukena kansainvälisissä rekrytoinneissa

Jaa

Helsingin seudun tavoitteena on olla entistä kansainvälisempi. Tehokkaat ja nopeat maahanmuuton palvelut ovat yksi tärkeä keino tukea työperäistä maahanmuuttoa. Tämä edellyttää International House Helsingin kaltaisia palveluja, jotka parantavat työnantajien ja yritysten valmiuksia kansainvälisen työvoiman palkkaamiseen ja antavat tietoa työnantajien velvollisuuksista koskien kansainvälisiä työntekijöitä.

International House Helsingillä on tärkeä rooli alueelle saapuvien kansainvälisten osaajien ja heitä rekrytoivien yritysten ja työnantajien neuvonnassa. Helpot ja kattavat maahantulo- ja asettautumispalvelut ovat myös merkittävä Helsingin seudun kansainvälistä vetovoimaisuutta lisäävä tekijä, joka edesauttaa menestymistä parhaiden kansainvälisten osaajien houkuttelussa. 

”Työnantajaneuvonta antaa yrityksille helpon väylän kysyä kansainvälisestä työvoimasta ja siihen liittyvistä velvollisuuksista. Tiedon puute voi olla monelle yritykselle ja työnantajalle este palkata kansainvälistä osaamista. Neuvonnan tarkoituksena on tukea yritysten valmiuksia rekrytoida kansainvälisiä osaajia.” Helsingin seudun kauppakamarin Couselling Service Officer Joanna Ahokanto kertoo.

Helsingin seudun kauppakamari neuvoo IHH:n kautta työnantajia kansainväliseen työvoimaan, työperäiseen maahanmuuttoon, rekrytointiprosesseihin ja työ- ja oleskelulupiin liittyvissä kysymyksissä sekä auttaa löytämään sopivia palveluita ja selvittää yritysten palvelutarpeita. Lisäksi neuvontapalvelu tarjoaa tietoa jo olemissa olevista kansainväliseen työelämään liittyvistä yksityisen ja julkisen sektorin palveluista.  Neuvonta on maksutonta ja sitä saa suomeksi ja englanniksi puhelimitse, sähköpostitse ja verkossa. Yrityksen ei tarvitse olla Kauppakamarin jäsen.

”Pääkaupunkiseudulle muuttaneet maahanmuuttajat saavat alkuvaiheen palvelunsa kootusti International House Helsingistä. Tavoitteenamme on tukea yhä vahvemmin Helsingin seudun kansainvälistymistä ja yritysten kansainvälistymistarpeita”, Ahokanta sanoo.

IHH-palvelua koordinoi Helsingin kaupunki ja siihen osallistuvat Helsingin ja Espoon kaupunkien maahanmuuttoneuvonta, Uudenmaan maistraatti, Verohallinto, Kela, Uudenmaan TE-toimisto, Eläketurvakeskus, Maahanmuuttovirasto, SAK ja Helsingin seudun kauppakamari.

IHH:n työnantajaneuvonnan yhteystiedot:
ihhtyonantajaneuvonta@helsinki.chamber.fi
puh. +358 40 922 5126
Lisätietoa IHH:sta osoitteessa www.ihhelsinki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satu Salonen
Talent Manager
Helsingin seudun kauppakamari
satu.salonen@chamber.fi

Joanna Ahokanto
Couselling Service Officer
Helsingin seudun kauppakamari
joanna.ahokanto@chamber.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Pikkujoulukausi on alkanut – lakimies neuvoo14.11.2019 09:40:50 EETTiedote

Perinteistä pikkujoulukautta vietetään taas Suomessa. Tällä vuoden ehkä merkittävämmällä juhlalla voi olla oleellinen tehtävä työyhteisön yhteenkuuluvuuden ja positiivisen ilmapiirin kehittymisessä. Pikkujoulujuhliin liittyy usein myös alkoholi ja se voi rentouttaa ilmapiiriä joskus liikaakin: iloisessa juhlassa voi tulla sanottua tai tehtyä jotain sellaista, mitä katuu myöhemmin. Helsingin seudun kauppakamarin lakimiehet ohjeistavat myös vapaaehtoisiin työhön liittyviin tilaisuuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Uudenmaan yritysten tilanne toistaiseksi hyvä: nyt tarvitaan panostuksia työllisyyteen ja investointeihin30.10.2019 10:00:00 EETTiedote

Uudenmaan teollisuuden, rakentamisen ja palveluiden yritysten suhdanneodotukset synkkenivät alkusyksyn 2019 aikana. Muualla maassa suhdanneodotukset painuivat miinukselle. Uudellamaalla yritykset arvoivat nykyisen suhdannetilanteen toistaiseksi normaalia paremmaksi saldoluvun ollessa nyt 10 (heinäkuussa 15). Uudellamaalla sijaitsee 35 % maan kaikista työpaikoista ja siellä tuotetaan 40 % maan bruttokansantuotteesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme