Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin seudun startup-ekosysteemi tuotti arvoa 23 miljardin euron edestä kahdessa ja puolessa vuodessa

Jaa

Pääkaupunkiseudun startup-ekosysteemi menestyy kansainvälisessä vertailussa ja on saanut ulkomaiset sijoittajat liikkeelle. Suorituskyvyltään pääkaupunkiseudun startup-ekosysteemi arvioitiin tuoreessa raportissa Euroopan neljänneksi parhaaksi.

Helsingin seudun vahvuuksia startup-yrityksille ovat elämänlaatu, kykyjen tavoittavuus ja liiketoiminnan helppous. Kuva: Jussi Hellsten
Helsingin seudun vahvuuksia startup-yrityksille ovat elämänlaatu, kykyjen tavoittavuus ja liiketoiminnan helppous. Kuva: Jussi Hellsten

Startup Genomen Lontoon Tech Week -tapahtumassa 14.6.2022 julkaisema Global Startup Ecosystem 2022 -raportti (GSER) listaa maailman parhaat startup-ekosysteemit. Helsinki sijoittui Euroopan neljän parhaan kaupunkiseudun joukkoon arvioitaessa startup-ekosysteemin kokoa ja suorituskykyä rahoituksen ja yritysmyyntien arvon perusteella. Euroopan kärkikymmenikköön pääkaupunkiseudun startup-ekosysteemi luokiteltiin myös lahjakkuuksien, kokemuksen ja varhaisen vaiheen rahoituksen sekä sijoittajien aktiivisuuden perusteella.

Raportin mukaan Helsingin seudun ekosysteemissä on luotu viimeisen 2,5 vuoden aikana arvoa 23 miljardin euron edestä. Varhaisen vaiheen rahoitusta pääkaupunkiseudulla saatiin puolestaan 886 miljoonaa euroa, kun maailmanlaajuinen keskiarvo jäi 641 miljoonaan euroon.

Helsingin seudun vahvuuksia elämänlaatu, kykyjen tavoittavuus ja liiketoiminnan helppous

Helsingin seudun startupit menestyivät odotetusti tekoäly-, digiterveys, big data-, analytiikka- ja pelialoilla.

”Pääkaupunkiseutu tarjoaa innovaatiota, joita maailma tarvitsee. Uskomme luottamukseen perustuvaan ja radikaalisti monialaiseen yhteistyöhön, joka kuljettaa kohti päämäärätietoista kasvua. Innovaatiota ajaa voimaantuneiden ihmisten hyvinvointi”, Espoon elinkeinojohtaja Harri Paananen toteaa.

Helsingin seutu houkuttelee startup-yrityksiä elämänlaadun, kykyjen tavoittavuuden ja liiketoiminnan helppouden ansiosta.

Startup Genomen Global Startup Ecosystem  (GSER) on maailman kattavin, dataan perustuva startup-tutkimus, jossa on analysoitu yli 280 yrittäjyysinnovaatioekosysteemiä ja 3 miljoonaa startup-yritystä. Raportti sisältää 140 johtavan ekosysteemin luokituksen sekä yrityksen perustajakeskeisiä artikkeleita johtavilta asiantuntijoilta.

Lue tuore The Global Startup Ecosystem 2022 -raportti (englanniksi) täältä.

NewCo Helsinki tukee ja valmentaa startup-yrityksiä

NewCo Helsingin kasvuyritystiimi on ollut mukana kehittämässä Helsingin seudun startup-ekosysteemiä noin kymmenen vuoden ajan. Se tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa Suomen bisnesenkeliverkosto FiBANin kanssa.

”Pitkäjänteinen työ eri toimijoiden välillä tuottaa hedelmää. Kasvu näkyy myös suomalaisten startupien rahoituksessa: pääomasijoituksista 71 prosenttia tuli viime vuonna ulkomaisilta sijoittajilta”, kertoo NewCo Helsingin palvelupäällikkö Timo Helenius.

Helenius uskoo, että startup-yrityksiä ja sijoittajia kiinnostaa Suomessa ja pääkaupunkiseudulla ihmislähtöinen työskentelytapa.

”Esimerkiksi Englannissa ja Ranskassa on paljon hierarkisempia toimintamalleja. Meillä yrityskulttuuri on välittömämpi. Slush ja Arctic15 ovat kansainvälisestä näkökulmastakin katsottuna merkittäviä startup-tapahtumia, jotka ovat vielä entisestään lisänneet pääkaupunkiseudun houkuttelevuutta.”

NewCo Accelerator tarjoaa startupeille pitkäkestoista ja henkilökohtaista valmennusta. Palvelun tarkoituksena on auttaa yrityksiä löytämään rahoitusta, kansainvälisiä yhteistyökumppaneita ja yhdistämään startup-ekosysteemin toimijoita toisiinsa.

Tutustu NewCo Helsingin startup- ja ekosysteemipalveluihin tästä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa NewCo Helsingin palveluista:
Palvelupäällikkö Timo Helenius, puh. 09 31036236, e-mail: timo.helenius@hel.fi

Viestin välitti:
Viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 040 3344801, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Helsingin seudun vahvuuksia startup-yrityksille ovat elämänlaatu, kykyjen tavoittavuus ja liiketoiminnan helppous. Kuva: Jussi Hellsten
Helsingin seudun vahvuuksia startup-yrityksille ovat elämänlaatu, kykyjen tavoittavuus ja liiketoiminnan helppous. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme