HSL Helsingin seudun liikenne

Helsingin seudun, Tallinnan ja Tarton joukkoliikennelippuja saa nyt yhdestä sovelluksesta

Jaa

Helsingin seudun liikenteen HSL:n kertalippuja voi nyt ostaa uudesta virolaisesta Pilet 2020 -sovelluksesta, joka on käytössä Tallinnan ja Tarton joukkoliikenteessä.

Suuri osa Viron ja Suomen välillä matkustavista käyttää säännöllisesti joukkoliikennettä, ja matkustajien on ollut tarpeen ostaa lippuja erilaisista myyntikanavista. HSL sekä Tallinnan ja Tarton kaupungit ovat jo pitkään pohtineet, miten lippujen hankkiminen voisi olla helpompaa Suomenlahden molemmilla puolilla kulkeville.

Lippuyhteistyön myötä Virosta lähtevä matkustaja voi jatkaa helposti matkaansa Helsingissä ilman lipun hankkimista toisesta myyntikanavasta.

Suomi ja Viro ovat monin tavoin läheisiä. Esimerkiksi taloudelliset yhteydet ovat vahvat: Suomi on virolaisten suurin ulkomainen työmarkkina-alue, ja Viro on Suomen suosituimpia turistikohteita.

”Joukkoliikenteen käyttäminen Helsingissä on sovelluslipun myötä virolaisille entistä helpompaa, ja uuden sovelluksen myötä ei tarvitse ladata erillistä mobiilisovellusta, ostaa matkakorttia tai odottaa lippuautomaatin jonossa, kun ulkona on paukkupakkanen”, sanoo Tallinnan apulaispormestari Andrei Novikov.

”Helsinki on virolaisille edelleen tärkeä matkakohde ja portti muuhun maailmaan. Siksi Helsingin joukkoliikenteelle on Virossa kysyntää. Kun voi ostaa lipun tutusta sovelluksesta omalla äidinkielellään, joukkoliikenteen käyttäminen ulkomailla on entistä helpompaa”, sanoo Raimond Tamm, Tartun apulaispormestari.

Pilet 2020 -sovellus hyödyntää HSL:n avointa lippurajapintaa. Jo aiemmin HSL:n mobiililippuja on ollut mahdollista ostaa HSL-sovelluksen lisäksi muun muassa kaukobussiyhteyksiä tarjoavan Matkahuollon Reitit ja liput -sovelluksesta.

”Koko avoimen lipunmyyntirajapinnan idea on, että eri toimijat voivat tarjota HSL:n lippuja osana muita palveluitaan. Tämä ratkaisu tekee joukkoliikenteen käyttämisestä paljon helpompaa myös niille, jotka tulevat Helsingin seudulle Virosta”, sanoo HSL:n asiakkuus ja myynti -osaston johtaja Mari Flink.

”Nykyisestä koronatilanteesta huolimatta matkustamisen Viron ja Suomen välillä odotetaan kasvavan. Tällä vuosisadalla pitäisi olla itsestään selvää, että matkalipun hankkiminen on helppoa. Yhteistyö tuo selvää lisäarvoa matkustajalle”, sanoo Argo Verk, Pilet 2020 -sovelluksesta vastaavan Ridangon myyntijohtaja.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

HSL:
Mari Flink
osastonjohtaja, asiakkuus ja myynti
mari.flink@hsl.fi
p. +358 40 715 0440

Tallinnan joukkoliikenne:
Tiit Laiksoo
johtava lippujärjestelmäasiantuntija
tiit.laiksoo@tallinnlv.ee

Ridango:
Rene Rumberg
markkinointi- ja viestintäjohtaja
rene.rumberg@ridango.com
+372 5656 7081

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n junat siirtyivät uuteen aikaan sunnuntaina – kilpailutettu liikenne alkoi28.6.2021 10:25:47 EEST | Tiedote

Helsingin seudun junaliikenne siirtyi kokonaan uudelle aikakaudelle eilen, sunnuntaina 27. kesäkuuta, kun raiteilla alkoi ajaa tarjouskilpailun voittanut liikennöitsijä ensimmäistä kertaa Suomessa. Jo aiemmin seudun junia suorahankintasopimuksella liikennöinyt VR valittiin HSL-alueen lähijunien liikennöijäksi kymmenvuotisella sopimuksella runsas vuosi sitten ratkaistussa tarjouskilpailussa.

HSL:n opiskelija-alennuksen saa jatkossa vain HSL-sovelluksesta15.6.2021 11:38:56 EEST | Tiedote

HSL valmistelee laajaa Lipputilihanketta, jossa uudistamme lippuja ja maksamista siten, että ostettu lippu tallennetaan asiakkaan käyttäjätilille. Asiakas voi valita lipun ostamisen yhteydessä itselleen sopivimman tavan käyttää lippuja – esimerkiksi HSL-sovelluksen, HSL-kortin tai jonkin muun tunnisteen, vaikkapa pankkikortin. Uudistus mahdollistaa tulevaisuudessa myös uusia hinnoittelumalleja ja maksutapoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme