Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Lautakunnan seuraava kokous on tiistaina 26. lokakuuta klo 16.15. Lautakunta käsittelee kokouksessa muun muassa haastavan koronavuoden toiminnan ja talouden ennustetta.

Koronapandemia jatkuu ja vaikuttaa toiminnan ja talouden ennustamiseen

Koronapandemia aiheuttaa kiireettömän hoidon ja palvelujen saatavuuden huomattavaa vähenemistä, poikkeusjärjestelyjä henkilöstön työtehtävissä sekä lisäkustannuksia kaupungille. Koronapandemian vuoksi kaikkia tälle vuodelle asetettuja toiminnallisia ja määrällisiä tavoitteita ei tulla saavuttamaan.

Hallitus linjasi vuoden 2020 budjettiriihessä, että koronapandemian välittömät lisäkustannukset korvataan kunnille ja kuntayhtymille täysimääräisenä. Koronapandemia aiheuttaa kaupungille arvion mukaan tänä vuonna 181,6 miljoonan euron lisäkustannuksen. Tämän hetken arvion mukaan valtio tulee korvaamaan Helsingille noin 155 - 160 miljoonaa euroa koronan välittömiä kustannuksia.

Valtionavustukseen sisältyy harkinnanvarainen osuus, jolla on mahdollista korottaa avustuksen määrää, jos laskennallisin periaattein määräytyvät korvaukset eivät ole riittävät. Helsinki hakee tätä harkinnavaraista osuutta koronatestauksen ja koronan aiheuttaman erikoissairaanhoidon vuodeosastohoidon täysimääräiseksi kattamiseksi.

Koronapandemian merkittävimpiä lisäkustannuksia kaupungille aiheuttavat muun muassa koronatestaus, epidemiologisen toiminnon henkilöstömäärän lisäykset ja koronarokotukset.  

Sosiaali- ja terveyspalvelujen menojen, ilman covid-19-pandemian lisäkustannuksia, ennustetaan ylittävän budjetin 22,8 miljoonalla eurolla. Tämä johtuu muun muassa ennakoitua suuremmista lastensuojelun ja vammaispalvelujen kustannuksista.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) ennustaa Helsingille tuotetun erikoissairaanhoidon osalta 22,1 miljoonan euron ylitystä.

Lautakunnalle esitettävä ennuste perustuu elokuun lopun toteumatietoihin.

Lisätietoa Sampo Pajari, talous- ja suunnittelupäällikkö, p. 09 310 42246, sampo.pajari@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lahja lapselle! – Helsingin perhehoito etsii sijaisperheitä22.11.2021 10:07:10 EET | Tiedote

Kampanjan teema ”Lahja lapselle!” symbolisoi kotia lapselle, rakkautta, kiintymystä, turvaa sekä molemminpuolista palkitsevuutta. Helsingin perhehoito hakee uusia sijaisperheitä mukaan toimintaansa. Tule kuulemaan lastensuojelun perhehoidosta sekä vastaanotto- ja tukiperhetoiminnasta. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään tiistaina 30.11. klo 17.30–19 os. Säästöpankinranta 2 A (4. krs), 00530 Helsinki Ilmoittautumiset ma 29.11. klo 16 mennessä: lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 040 3341423 tai https://bit.ly/307ErH4 Kahvitarjoilu klo 17. Tervetuloa! Lisätiedot: Lastensuojelun perhehoito ja vastaanottoperhetoiminta: p. 040 3341423, lasten.perhehoito@hel.fi Tukiperhetoiminta: p. 050 3289976, tukiperhe@hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme