Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Lautakunnan seuraava kokous on tiistaina 11. marraskuuta klo 16.15. Lautakunta käsittelee kokouksessa muun muassa kahden palvelusetelin arvon nostamista ja kotihoidon tukipalvelujen myöntämisen periaatteita.

Vammaisten henkilöiden ja alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuen vapaapäiviä korvaavien tilapäishoidon palvelusetelien arvojen muuttaminen

Lautakunnalle esitetään, että vammaisten henkilöiden harkinnanvaraisen kodin ulkopuolella järjestettävän tilapäishoidon palvelusetelin arvoa nostetaan. Lautakunnalle esitetään, että myös alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuen vapaapäivien ajaksi järjestettävän tilapäishoidon palvelusetelin arvoa nostetaan.

Palvelusetelin arvoja esitetään nostettavaksi, koska lautakunta on edellisen kerran vahvistanut palvelusetelin arvon vuonna 2015, ja koska palvelusetelistä halutaan tehdä omaisille todellinen vaihtoehto läheisen tilapäishoidon järjestämiseksi.

Tilapäishoidon tarkoituksena on tukea omaisten jaksamista. Omaisten jaksamisen tukeminen on nostettu myös tavoitteeksi myös uudessa kaupunkistrategiassa.

Molempien palvelusetelien arvon esitetään määräytyvän asiakkaan palveluluokan mukaan. Asiakkaalle tulee maksettavaksi palvelusetelillä hankitusta palvelusta omavastuuosuus. Omavastuuosuus on aina saman suuruinen kuin mitä kaupunki perisi asiakasmaksuna vastaavasta kaupungin tuottamasta palvelusta.

Vammaisten henkilöiden palvelusetelin omavastuuosuus on 29,70 ja alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuen vapaapäivien palvelusetelin 11,40 euroa vuorokaudessa.

Tilapäishoitoa annetaan sekä kaupungin omissa yksiköissä että yksityisten tarjoamana palveluna.

Esityslistatekstit

Vammaisten henkilöiden ja alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuen vapaapäiviä korvaavien tilapäishoidon palvelusetelien arvojen muuttaminen  

Lisätietoa vs. ostopalvelupäällikkö Anu Purhonen, p. 09 310 24859, anu.purhonen@hel.fi

Kotihoidon tukipalvelun myöntämisen perusteet

Lautakunta vahvisti joulukuussa 2020 kotihoidon myöntämisen perusteet. Nyt lautakunnalle esitetään periaatteet, joilla asiakkaille myönnettäisiin kotihoidon tukipalveluja.

Vahvistettuja kotihoidon tukipalvelun myöntämisen periaatteita tarvitaan, jotta varmistetaan, että tukipalvelut myönnetään helsinkiläisille yhdenvertaisesti ja tasapuolisesti asuinalueesta riippumatta.

Lautakunnalle esitetään, että uudet tukipalvelujen myöntämisen periaatteet otettaisiin käyttöön uusien asiakkaiden osalta 1.1.2022 alkaen. Vanhojen asiakkaiden kohdalla myöntämisen perusteet tarkastetaan asiakassuunnitelman päityksen yhteydessä.

Esitetyt tukipalvelujen myöntämisen periaatteet eivät suoraan vähennä tai lisää tarjottavia tukipalveluja, vaan niiden avulla tukipalvelut kohdentuvat paremmin palvelutarpeen arvioinnin pohjalta.

Esityslistateksti

Kotihoidon tukipalvelun myöntämisen perusteet

Lisätietoa palvelualueen johtaja Soili Partanen, p. 09 310 42660, soili.partanen@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lahja lapselle! – Helsingin perhehoito etsii sijaisperheitä22.11.2021 10:07:10 EET | Tiedote

Kampanjan teema ”Lahja lapselle!” symbolisoi kotia lapselle, rakkautta, kiintymystä, turvaa sekä molemminpuolista palkitsevuutta. Helsingin perhehoito hakee uusia sijaisperheitä mukaan toimintaansa. Tule kuulemaan lastensuojelun perhehoidosta sekä vastaanotto- ja tukiperhetoiminnasta. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään tiistaina 30.11. klo 17.30–19 os. Säästöpankinranta 2 A (4. krs), 00530 Helsinki Ilmoittautumiset ma 29.11. klo 16 mennessä: lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 040 3341423 tai https://bit.ly/307ErH4 Kahvitarjoilu klo 17. Tervetuloa! Lisätiedot: Lastensuojelun perhehoito ja vastaanottoperhetoiminta: p. 040 3341423, lasten.perhehoito@hel.fi Tukiperhetoiminta: p. 050 3289976, tukiperhe@hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme