Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin talousarvion käsittely alkoi kaupunginvaltuustossa

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto aloitti tänään vuoden talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman 2018-2020 käsittelyn. Kokouksessa käytettiin noin 70 puheenvuoroa ja esitettiin viisi toivomuspontta, joista äänestetään seuraavassa kokouksessa 29.11.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti alentaa kunnallisveron 18,0 prosenttiin

Valtuusto päätti, että Helsingin kunnallisvero on 18,0 prosenttia vuoden 2018 alusta alkaen. Kunnallisveron tuotoksi vuonna 2018 arvioidaan Helsingissä 2 530 miljoonaa euroa. Helsingin kunnallisveroprosentti on vielä vuonna 2017 18,5 prosenttia. Veroprosentin lasku merkitsee noin 70 miljoonaa euron vähennystä kaupungin kunnallisverotulokertymään.

Kaupunginvaltuusto teki päätökset vuoden 2018 kiinteistöveroprosenteista

Helsingin kaupunginvaltuusto määritti yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi 0,93 % vuodelle 2018. Lisäksi vakituisten asuinrakennusten veroprosentiksi päätettiin 0,41 % ja muiden asuinrakennusten veroprosentiksi 0,93 %. Nämä ovat valtion kiinteistölaissa kuntien oman harkintaan jättämän vaihteluvälin alarajalla. Rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti on Helsingissä ensi vuonna 3,93 % ja voimalaitosten veroprosentti 3,10 %.

Helsinki luopuu koiraverosta

Koiraveron suorittamisesta luovutaan Helsingissä 1.1.2018 alkaen. Tämä tarkoittaa, että Helsingin kaupunki ei julkaise koiraverokuulutusta tammikuussa 2018 eikä siten vuonna 2018 lähetetä koiraverolaskuja koskien verovuoden 2017 koiraveroa. Laki koiraverosta on alun perin peräisin 1800-luvulta. Tuolloin lain avulla pyrittiin estämään rabieksen eli vesikauhun leviäminen. Koiraveron periminen tuli kunnille vapaaehtoiseksi vuonna 1979.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran kahden viikon kuluttua keskiviikkona 29.11.2017 klo 18.

Tero Lahti
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia
gsm 040 334 4801
tero.j.lahti@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin keskustan lähellä asuntojen hinnat kasvaneet vuodessa yli neljä prosenttia – kauempana hinnat lähes ennallaan25.5.2018 10:08Tiedote

Asuminen Helsingissä on huomattavasti muuta Suomea kalliimpaa. Helsinki on vetovoimainen kaupunki, jossa sijaitsee paljon kiinnostavia työpaikkoja sekä palveluita, joiden läheisyydestä asunnon ostajat ovat valmiita maksamaan. Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat ovat nousseet vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä keskimäärin noin 2,9 % vuoden 2017 alkuun verrattuna. Hintojen nousun veturina ovat toimineet kalleusalueet 1 ja 2 (eli erityisesti ydinkeskustan, Länsi-Helsingin ja itäisen kantakaupungin alueet), joilla hinnat ovat nousseet muita kaupungin alueita nopeammin koko tarkastelujakson ajan vuodesta 2010.

Helsinki ykkönen yhteisöllisyydessä älykaupunkien Cities in Motion -vertailussa – kokonaissijoitus nousi seitsemän sijaa18.5.2018 17:56Tiedote

Tänään julkaistu IESE Business Schoolin toteuttama kansainvälinen Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin 22. kokonaissijalle 165 kaupungin vertailussa. Helsinki säilytti edellisvuoden ensimmäisen sijansa yhteisöllisyyttä mittaavassa osiossa, jossa toisen ja kolmannen sijan saivat Bern ja Berliini. Helsinki paransi kokonaissijoitustaan seitsemän sijaa viime vuodesta ja yhdeksän sijaa vuodesta 2015, jota indeksissä käytettiin vertailuvuotena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme