Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Teurastamon alueen kesä on täynnä elämää

Jaa

Kalasataman kainalossa sijaitseva entinen teurastuslaitos ja nykyinen ravintolakeskittymä avaa jälleen suuren pihapiirin kaikille avoimena terassina ja järjestää ohjelmaa yleisten rajoitusten puitteissa koko kesäksi.

Kuuman kesän, kylmien juomien ja rentojen ruoka-annosten lisäksi Teurastamo tarjoaa kävijöille myös hauskaa tekemistä koko kesäksi. Kuva: Eetu Ahanen / Teurastamo
Kuuman kesän, kylmien juomien ja rentojen ruoka-annosten lisäksi Teurastamo tarjoaa kävijöille myös hauskaa tekemistä koko kesäksi. Kuva: Eetu Ahanen / Teurastamo

Teurastamon alue on tunnettu ensiluokkaisesta ja monipuolisesta ravintolatarjonnasta, suuresta sisäpihasta sekä vapaasta ja leppoisasta ilmapiiristä. Maineikkaiden ravintoloiden lisäksi makujen keskukseksi kutsutulla alueella palvelevat leipomo, kahvipaahtimo, lihakauppa, kalakauppa, kalasavustamo, jäätelötehdas ja tislaamo, joiden tuotteita voi myös ostaa mukaan.

Kuuman kesän, kylmien juomien ja rentojen ruoka-annosten lisäksi Teurastamo tarjoaa kävijöille myös hauskaa tekemistä koko kesäksi. Teurastamon tekemisen kesä 2021 levittäytyy alueelle kaikille avoimina tekemisen paikkoina. Pihalla voi esimerkiksi pelata petankkia uudella täysmittaisella petankiradalla, heitellä katukorista, heitellä tikkaa ja lyödä pingistä. Lapsille on iso hiekkalaatikko, jossa kelpaa lapioida ja rakentaa. Taidetta voi käydä katsomassa Kohta-galleriassa tai Mad Housen esityksissä. Kesällä avautuu myös täysin uudistettu Teurastamon sauna joka toimii sekä yleisö että tilaussaunana.

Rajoitusten antaessa myötä pihalla järjestetään säännöllisesti ohjelmaa keskiviikosta lauantaihin. Keskiviikkoisin on jazz-jameja, torstaisin lauletaan karaokea eri puolilla Teurastamon pihaa Singan tahdissa ja perjantaisin DJ soittaa alkuillasta kesämusaa. Lisäksi Teurastamon pihalla järjestetään yksittäisiä tapahtumia pitkin kesää, esimerkiksi uniikki huippumuodin kirpputori valtaa pihan parina lauantaina.

Ohjelmasta ja aktiviteeteista löytyy tekemistä kaveriporukoille, perheille ja työtiimeille. Teurastamo kutsuu kaikkia tutustumaan historialliseen pihapiiriinsä ja piipahtamaan kahville, heittämään erän tikkaa tai viihtymään koko illaksi.

Teurastamon piha on kaikkien kaupunkilaisten käytössä aina kello 22 asti. Pihalla on yleinen grilli, jossa voi myös valmistaa vaikka alueelta ostetut omat herkut. Kannattaa kuitenkin muistaa ottaa omat hiilet tai puut mukaan.

Toivomme, että alueella vierailevat kaupunkilaiset ottavat huomioon riittävät turvavälit ja pitävät huolta käsihygieniastaan.

Tule, juo, syö ja nauti kesästä Teurastamolla!


Lisätietoja:

Matti Santala
puheenjohtaja
Teurastamon yrittäjät ry
matti@flavourventures.com, 0503393209

Teurastamo

#tekemisenkesä #teurastamonkesä

Avainsanat

Kuvat

Kuuman kesän, kylmien juomien ja rentojen ruoka-annosten lisäksi Teurastamo tarjoaa kävijöille myös hauskaa tekemistä koko kesäksi. Kuva: Eetu Ahanen / Teurastamo
Kuuman kesän, kylmien juomien ja rentojen ruoka-annosten lisäksi Teurastamo tarjoaa kävijöille myös hauskaa tekemistä koko kesäksi. Kuva: Eetu Ahanen / Teurastamo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Maailman tarkinta ilmanlaatudataa kehitetään Helsingissä uuden sukupolven sensoriverkoston ja tietomallinnuksen avulla – Kaupunkilaiset mukana kehitystyössä11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin johtamassa Healthy Outdoor Premises for Everyone HOPE -hankkeessa on kehitetty uudenlaista tapaa mitata paikallisia ilmansaasteita kaupunkilaisten mukanaan kantamilla mittalaitteilla. Hanke on osa Helsingin yliopiston Megasense-ohjelmaa, ja taustalla on kokenut kumppaniverkosto, joka tuo yhteen Helsingin yliopiston, Helsingin kaupungin, Ilmatieteen laitoksen sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelujen (HSY) osaamisen.

Pääkaupunkiseutu palasi alemmalle epidemiatasolle eli kiihtymisvaiheeseen10.6.2021 14:15:40 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan torstaina 10.6.2021, että pääkaupunkiseutu on palannut alemmalle epidemiatasolle, eli kiihtymisvaiheeseen. Linjaus perustuu epidemiologiseen tilanteeseen ja tehtyyn kokonaisarvioon. Ryhmä on valmistellut päätöstä ja sen käytännön toimeenpanoa viime viikon kokouksesta lähtien, jolloin ryhmä ennakoi tilanteen todennäköisesti siirtyvän kohti kiihtymisvaihetta. Tuolloin epävarmuutta loivat muun muassa uusien tartuntojen odotettua hitaampi väheneminen, koulujen päätösviikonlopun mahdollinen vaikutus tartuntamääriin ja virusvarianttien merkitys epidemian hallinnassa. Tilanteen kehittymiseen liittyy edelleen epävarmuuksia. Koronakoordinaatioryhmällä on valmius linjata asiasta nopeastikin uudelleen, mikäli tilanne kääntyy huonompaan suuntaan.

Helsingin seudulla on korkea osaamistaso ja hyvät innovaatiotoiminnan edellytykset10.6.2021 11:51:49 EEST | Tiedote

Helsingin seudun elinvoimaisuus ja talouden kestävä kasvu pohjautuvat seudun innovatiivisuuteen. Alueella on vahva koulutus- ja tutkimussektori sekä korkean osaamistason omaava väestö, jotka takaavat edellytykset uusien ideoiden syntymiselle ja kehittämiselle. Patenttihakemusten kasvu Helsingin seudulla osoittaa, että innovaatiotoiminta tuottaa myös tulosta. Euroopan komission alueellisen innovatiivisuuden raportin mukaan Helsinki/Uusimaa oli Euroopan Unionin innovatiivisin alue vuonna 2019.

Kasarmitorin kesä avautuu – kulinaristinen keidas täynnä kesäisiä yllätyksiä10.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Kasarmitorin terassi ja siihen liittyvät kesäkadut aukeavat Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta. Kasarmitorilla voi elokuun puoliväliin asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä merellisessä kesäjuhlatunnelmassa. Terassille katetaan yhteensä 13 ravintolatoimijan kesäisimmät herkut. Lisäksi kesäkaduilla ja terassilla voi törmätä yllätyksellisiin taide- ja kulttuurielämyksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme