Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin tilavarauspalvelu Varaamon kesän uutuuksia ovat saunat, mökit ja tennisvuorot

Jaa

Helsingin kaupungin yhteinen tilavarauspalvelu Varaamo tarjoaa kaupunkilaisille jo yli sata maksullista ja maksutonta kaupungin julkista tilaa. Kesällä 2020 Varaamoon lisätään myös tapahtumatiloja, saunoja ja 18 tenniskenttää.

Pihlajasaaren saunasta voi pulahtaa meriveteen. Kuva: Maarit Hohteri
Pihlajasaaren saunasta voi pulahtaa meriveteen. Kuva: Maarit Hohteri

Tilavarauskokonaisuus Varaamo on jatkuvasti kehittyvä verkkopalvelu, josta kaupunkilaiset, yhdistykset ja erilaiset toimijat voivat varata tiloja ja laitteita käyttöönsä, oli kyseessä sitten sauna tai saumuri. Musiikkistudion käyttö, tenniksen pelaaminen, vaatteiden ompelu ja korjaus tai vaikka lukupiirin järjestäminen onnistuvat Varaamon avulla.

Varaamon tiloja tarjotaan varattaviksi vaiheittain 1.6.2020 alkaen. Jokainen palvelu avaa tiloja sitä mukaa, kun niiden käyttö täyttää korona-ajan turvallisuusvaatimukset. Toivomme kärsivällisyyttä ja joustavuutta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Varaamon uudet palvelut ovat jo löytyneet hyvin, sillä mökit varattiin heti ensimmäisen tunnin aikana. Varaamosta löytyy kuitenkin täksi kesäksi yhä sauna- ja tennisvuoroja varattaviksi sekä tapahtumatiloja.

Varaamoon uusia tiloja kesäkuusta alkaen
Tenniskenttien varaus on aiemmin tapahtunut paikan päällä ja jonottamalla. 15.6. alkaen jonottamisen voi halutessaan välttää lunastamalla vuoron ennakkoon digitaalisesti Varaamosta. Varaaminen palvelun kautta maksaa 7 e/h. Vapaalla ulkotenniskentällä voi yhä pelata maksutta saapumisjärjestyksessä, mikäli paikalla ei ole yksittäisvuoron lunastaneita.

Varaamoon on tulossa myös lisää kokoustiloja: kirjastoilta esimerkiksi Tapulikaupungin kirjaston monitoimihuone Tapuli ja Pitäjänmäen kirjaston monitoimitila ja ryhmätyötila.

Saunoa voi Kaunissaaressa ja Pihlajasaaressa. Saunomisajat ja hinnat vaihtelevat, joten ne kannattaa tarkistaa kunkin saunan kuvauksesta Varaamossa.

Kauppatorille, Suomenlinnan lauttaterminaalin viereen viime kesänä rakennettu puinen lava sopii hyvin kesäfiilistelyyn, oleskeluun ja vaikkapa pieniin musiikki- ja tanssitapahtumiin. Tänä kesänä lavalla pidetään kaupunkitanssit aina torstaisin 18.6. alkaen, turvavälit huomioiden.

Varaamosta löytyy myös muita kiinnostavia ulkotiloja eri puolilta kaupunkia – aukioita, paviljonkeja ja paikkoja puistoissa.

Varaamo on Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan digiohjelman laaja kehittämishanke. Verkkomaksujärjestelmää ja tilavarausaikataulujen rakennetta kehitetään paraikaa. Tavoitteena on tehdä Varaamosta mahdollisimman helppokäyttöinen palvelu, josta jokainen kaupunkilainen löytää toimivat tilat omiin tarpeisiinsa.

Tutustu Varaamoon osoitteessa varaamo.hel.fi.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Marika Westman
puh. 041 5121702
sähköposti marika.westman@hel.fi
kehittämisasiantuntija
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Krista Manner
puh. 040 5458133
sähköposti krista.manner@hel.fi
projektisuunnittelija
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kuvat

Pihlajasaaren saunasta voi pulahtaa meriveteen. Kuva: Maarit Hohteri
Pihlajasaaren saunasta voi pulahtaa meriveteen. Kuva: Maarit Hohteri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunginkirjasto aloittaa omatoimikäytön kolmessa kirjastossa14.7.2020 15:30:00 EESTTiedote

Herttoniemen, Laajasalon ja Suomenlinnan kirjastot aloittavat kesän aikana omatoimikäyttö-palvelun, jossa asiakkaat voivat käyttää kirjastoa varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Suomenlinnan kirjastossa omatoimikäyttöä on tarjottu jo aikaisemmin, mutta koronatilanteen vuoksi palvelu on ollut tauolla. Nyt omatoimikäyttö-palvelu alkaa myös Laajasalon kirjastossa 13.7. ja Herttoniemen kirjastossa 3.8. Suomenlinnassa omatoimikäyttö jatkuu perjantaista 17.7. lähtien. Suomenlinnan omatoimikäyttö on tarkoitettu vain alueen asukkaille, muiden kirjastoiden omatoimikäyttö-palvelut ovat avoimia kaikille kirjaston asiakkaille.

Meröppet påbörjas i tre bibliotek av Helsingfors stadsbibliotek14.7.2020 15:29:00 EESTTiedote

Meröppet påbörjas under sommaren i biblioteken i Hertonäs, Degerö och Sveaborg, där kunderna kan använda biblioteket utanför de egentliga öppettiderna. Man har redan tidigare erbjudit meröppet i biblioteket i Sveaborg men servicen har varit på paus på grund av coronasituationen. Nu börjar meröppet även i biblioteket i Degerö den 13 juli och i Hertonäs den 3 augusti. Meröppet fortsätter från och med fredagen den 17 juli i Sveaborg. Meröppet i Sveaborg är avsett enbart för områdets invånare, meröppet-servicen inom de andra biblioteken är öppna för alla kunder.

Helsinki City Library to provide self-service operations in three locations14.7.2020 15:28:00 EESTPress release

In the summer, Herttoniemi, Laajasalo and Suomenlinna Libraries will begin providing self-service operations that enable customers to use the library independently outside the actual opening hours. Suomenlinna Library has provided customers with self-service use before, but due to the coronavirus situation, the service has been on hold. Now, self-service use will also be provided by Laajasalo Library from 13 July and Herttoniemi Library from 3 August. At Suomenlinna Library, the self-service operations will continue from Friday 17 July. In Suomenlinna, self-service use is only intended for local residents, but the self-service operations provided by the other libraries are open to all customers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme