Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimialaHelsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimialaHelsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimialaHelsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimialaHelsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimialaHelsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopiston syksyn kursseille lisäpaikkoja

Jaa

Työväenopiston osallistujamääriä koskevat rajoitukset poistuvat lokakuun alussa ja kurssien ryhmäkoot palautetaan koronaa edeltävälle tasolle. Rajoitusten poistuttua yhä useampi kaupunkilainen pääsee osallistumaan opiston opetukseen. Muutos koskee yli 700 syyslukukauden kurssia ja tuhansia asiakkaita.

Turvavälien mahdollistamiseksi tehdyt rajoitukset poistetaan kaikilta 1.10. ja sen jälkeen alkavilta kursseilta. Osallistujamäärien rajoitus poistetaan myös kaikista opiston tapahtumista, konserteista ja luennoista. Maskisuositus on opistossa edelleen voimassa.

Kurssipaikkoja lisätään myös joillain alkusyksystä alkaneilla kursseilla, joihin voi vielä ilmoittautua. Osalle kursseista on syntynyt jonoa, ja nyt lisäpaikkoja voidaan tarjota jonossa oleville.

Helsingin työväenopisto siirtyi etäopetukseen maaliskuussa 2020. Lähiopetus käynnistettiin uudelleen syksyllä 2020 rajoitetuilla osallistujamäärillä. Rajoitusten purkaminen 1.10.2021 mahdollistaa paluun täysipainoiseen opetukseen.

”On hienoa, että voimme jälleen tarjota oppia ja iloa yhä useammalle kaupunkilaiselle. Opistossa on tehty iso digiloikka korona-aikana ja olemme tarjonneet todella paljon opetusta verkossa, mutta kaikille verkko-opiskelu ei ole ollut mahdollista.” toteaa työväenopiston rehtori Ville Ylikahri.

Verkkokurssit pysyvä osa opiston tarjontaa

Korona-aika lisäsi merkittävästi verkkokurssien ja -luentojen määrää opistossa. Monet aikaisemmin vain lähiopetuksena toteutetut kurssit siirtyivät etänä pidettäviksi. Verkkokurssit ovat jatkossakin pysyvä osa työväenopiston tarjontaa.

”Monelle opistossa opiskelu on tärkeää myös sosiaalisten suhteiden vuoksi ja nyt voimmekin toivottaa kaikki taas tervetulleeksi toimipisteisiimme. Samalla jatkamme opetuksen tarjoamista verkossa, koska osalle se on luontevin tapa opiskella.” kertoo Ylikahri.

Ilmoittautuminen työväenopiston kursseille on käynnissä koko lukukauden. Kaikki kurssit ja ajantasainen kurssipaikkatilanne ovat katsottavissa ilmonet.fi-palvelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Ville Ylikahri, rehtori
puh. 09 310 88501, 050 5523674

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Satu Järvenkallas. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 12.10.20218.10.2021 11:33:34 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 12. lokakuuta klo 16.00. Esityslista on julkaistu toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa yksityisen varhaiskasvatuksen ohjauksen ja valvonnan vuosiraportti toimintavuosilta 2020-2021. Tilahankkeista lautakunnalle esitetään Pasilan peruskoulun ja päiväkodin hankesuunnitelma. Uudet tilat vastaavat alueen kasvavaan palveluntarpeeseen. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 28.9.202124.9.2021 11:32:08 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 28. syyskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksessa käsitellään muun muassa suomenkielisten koulujen ja lukioiden johtokuntien valintaa toimikaudelle 1.10.2021 - 30.9.2025 Lisäksi jaostolle esitetään Puotilan ala-asteen koulun, Porolahden peruskoulun, Roihuvuoren ala-asteen koulun ja Vartiokylän yläasteen koulun oppilaaksiottoalueiden muutosta 1.8.2022 alkaen. Myös Mellunkylän kaupunginosassa esitetään muutoksia oppilaaksiottoalueisiin 1.8.2022. Jaostolle esitettään hyväksyttäväksi Stadin ammatti- ja aikuisopiston uuden paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuvan tutkinnon osaa ”Luonnosta ruokaa ja elämyksiä”. Paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa tarjoaa luonto-ohjaajiksi opiskeleville välineitä villiruoan keruutuoteosaamisen syventämiseen. Keruutuotteiden tuntemus vahvistaa samalla luonto-ohjaajien luonnontunt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme