Finnboat

Helsingin Uiva venenäyttely viettää 40-vuotisjuhlaansa 17.–20.8.

Jaa

Helsingin Uiva venenäyttely on 40-vuotisjuhlansa kunniaksi uudistunut koko perheen kesätapahtumaksi tarjoten veneiden ja varusteiden lisäksi aiempaa enemmän ohjelmaa ja elämyksiä.

Helsingin Uivassa venenäyttelyssä on mukana yli 250 venettä ja yli 150 näytteilleasettajaa.
Helsingin Uivassa venenäyttelyssä on mukana yli 250 venettä ja yli 150 näytteilleasettajaa.

Helsingin Uiva venenäyttely järjestettiin ensimmäisen kerran Suomen Messujen ja Suomalaisen Pursiseuran yhteistyönä Sirpalesaaressa syyskuussa 1978. Näyttelyn toimeksiantajana toimi Finnboatin edeltäjä, Suomen Vene- ja moottoriyhdistys ry. Ensimmäisessä Helsingin Uivassa oli mukana 50 näytteilleasettajaa ja 68 venettä.

Vuonna 1980 näyttelypaikaksi vaihtui NJK Valkosaaressa ja vuodesta 1998 alkaen Helsingin Uiva on järjestetty nykyisellä paikallaan HSK:n kerhosatamassa Lauttasaaressa.

Helsingin Uiva venenäyttely on 40 vuoden aikana vahvistanut asemansa Suomen suurimpana ja kansainvälisestikin merkittävänä uivana venenäyttelynä, jossa on laitureilla ja maaosastoilla yli 150 näytteilleasettajaa.

Kauden 2018 uutuusveneet esittelyssä omassa elementissään

Näyttelyssä esitellään yli 250 venettä, esittelyssä on useita vuosimallin 2018 ensiesittelyitä ja mukana ovat lähes kaikki kauden 2017 uutuudet.

Uiva näyttely on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua purjeveneisiin omassa elementissään, purjehduskunnossa: mastot, purjeet ja köydet paikoillaan. Suomen ensiesittelyssä Uivassa näyttelyssä ovat mm. saaristoon sopiva perhepursi Hanse 315, tanskalainen X-Yachtsin X43-luksuspurjevene sekä sporttiset Dragonfly-trimaraanit.

Moottoriveneistä Suomen ensiesittelyssä ovat vuoden 2018 uutuusmalleista alumiinirakenteiset katamaraanityyppiset Alucat W8 ja Pick Up Boat, uudistunut isojen matkaveneiden markkinajohtaja Grandezza 34 OC, Euroopan suurimman alumiinivenevalmistajan Busterin täysin uudistunut M-sarja sekä urheilullinen pikkuvene Mini Sport,, suosittuun 5,5-metristen pulpettiveneiden luokkaan tuleva AMT 190 R -keskipulpettivene sekä Faster 460 TH.

Veneilyvarusteita ja tarvikkeita yli sadalla maaosastolla

Näyttelyalue on täysin uudistettu: vene- ja veneilyvarusteita sekä palveluita on tarjolla yli sadalla maaosastolla. Helsingin Uiva onkin erinomainen paikka täydentää ja päivittää sekä veneen että veneilijöiden varustusta, tarkistaa vakuutukset, tilata huollot ja korjaukset sekä varmistaa veneen talvisäilytyspaikka ennen kauden päättymistä.

Kalastus ja kalaveneet vahvasti esillä

Uutena teemana Uivassa venenäyttelyssä on kalastus. Erillisessä kalavenelaiturissa on kalastusasiantuntijoiden esittelyssä useita kalastusvarusteltuja veneitä. Kalastuksen harrastajille on päivittäin tietoiskuja ja esityksiä sekä asiantuntijoiden vinkkejä kalastustekniikan ja -välineiden valintaan ja kalojen käsittelyyn.

Elämyksiä, näkemistä ja kokemista koko perheelle

Uivassa venenäyttelyssä on paljon nähtävää ja tekemistä koko perheelle: suosittu Rajavartiolaitoksen pelastusnäytös pelastushelikopterilla viikonlopun päivinä, viranomaisalusten esittelyä, SUP-lautanäytöksiä ja -kokeilua, junioripurjehdusta, Venemestarin telakan työnäytöksiä, Flyboard-esityksiä, RIB-venekyyditystä, JetSki Freestyle -esityksiä, vesijettien testausta, purjehdusopetusta, kanoottidemoja sekä tietoiskuja ja esityksiä joka päivä. Moottoriveneitä pääsee testaamaan Kippari-lehden koeajolaiturissa päivittäin. Tarkat ohjelmatiedot löytyvät verkkosivulla www.uiva.fi.

Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään HSK:n kerhosatamassa Lauttasaaressa, osoitteessa Vattuniemen puistotie 1. Näyttely on avoinna torstaina ja perjantaina 17.–18.8. klo 12–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina 19.–20.8. klo 10–18.

Pääsyliput edullisemmin ennakkoon

Pääsyliput voi ostaa portilta tai hankkia edullisemmin ennakkoon verkosta. Portilta aikuisten lipun hinta on 15 euroa ja lasten lipun (7–15 v) 5 euroa, alle 7-vuotiaat pääsevät näyttelyyn vanhempien seurassa ilmaiseksi. Ennakkoliput verkkosivulta www.seamchip.fi/uiva2017 maksavat aikuisilta 13 euroa ja lapsilta 4,50 euroa. Ennakkolippujen ostaneiden kesken arvotaan mm. RIB-venekyydityksiä.

Näyttelyyn pääsee Helsingin keskustasta linja-autolla 21BX Kampista ja linja-autolla 21V rautatieasemalta. Viikonloppuna näyttelyyn pääsee Uivan venenäyttelyn ilmaisella bussikuljetuksella, joka lähtee Kiasman edestä lauantaina ja sunnuntaina 30 minuutin välein klo 9.30–17.30. Paluukuljetukset Lauttasaaresta samoin 30 minuutin välein klo 11.00–18.30. HSK:n talvisäilytysalueella näyttelyn eteläpuolella on parkkialue, jossa pysäköinti on maksullista (5 €, vain käteismaksu). Pysäköinnistä vastaa Vikingarna-meripartiolippukunta.


Lisätiedot: www.uiva.fi
Venealan keskusliitto Finnboat
Toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo, puh. 040 673 4032

Kuvia Uivasta venenäyttelystä: https://finnboat.kuvat.fi/kuvat/Uiva+Flytande/

LEHDISTÖTILAISUUS 17.8. klo 11

Median edustajat ovat tervetulleita Helsingin Uivan venenäyttelyn lehdistötilaisuuteen HSK:n kerhosataman Ravintola Blue Peteriin (Vattuniemen puistotie 1, 00210 Helsinki) torstaina 17.8.2017 klo 11.00.

Tervetuloa!

Venealan Keskusliitto Finnboat ry

Akkreditointi Uivaan venenäyttelyyn: http://uiva.fi/media/

Helsingin Uiva venenäyttely Facebookissa: www.facebook.com/UivaFlytande


Finnboat verkossa ja sosiaalisessa mediassa:  www.suomiveneilee.fi
Facebook: www.facebook.com/suomiveneilee.fi
Instagram: @suomiveneilee.fi
Twitter: @FinnboatFi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Helsingin Uivassa venenäyttelyssä on mukana yli 250 venettä ja yli 150 näytteilleasettajaa.
Helsingin Uivassa venenäyttelyssä on mukana yli 250 venettä ja yli 150 näytteilleasettajaa.
Lataa
Uiva näyttely on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua purjeveneisiin omassa elementissään, purjehduskunnossa: mastot, purjeet ja köydet paikoillaan.
Uiva näyttely on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua purjeveneisiin omassa elementissään, purjehduskunnossa: mastot, purjeet ja köydet paikoillaan.
Lataa
Vuosina 1980–1997 Helsingin Uiva venenäyttely pidettiin NJK:lla Valkosaaressa. Kuva vuodelta 1981.
Vuosina 1980–1997 Helsingin Uiva venenäyttely pidettiin NJK:lla Valkosaaressa. Kuva vuodelta 1981.
Lataa
Vuodesta 1998 alkaen Helsingin Uiva venenäyttely on järjestetty nykyisessä  paikassaan HSK:n kerhosatamassa Lauttasaaressa.
Vuodesta 1998 alkaen Helsingin Uiva venenäyttely on järjestetty nykyisessä paikassaan HSK:n kerhosatamassa Lauttasaaressa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finnboat
Käenkuja 8 A 47
00500 Helsinki

020 7669 340http://www.finnboat.fi/

Finnboat on maamme venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Finnboatin jäsenkunta vastaa lähes sataprosenttisesti alan kotimaan liikevaihdosta ja Suomen veneviennistä. Sivulta www.suomiveneilee.fi löydät nopeasti ajan tasalla olevat tiedot jäsenyritysten uusista ja käytetyistä veneistä ja moottoreista sekä tarvikkeista ja muista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnboat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme