Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusi kaupunginhallitus kokoontui ensi kertaa – kaupunginhallitus asetti nimistötoimikunnan ja päätti viedä useita kaavamuutoksia valtuustoon

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus kokoontui uudella kokoonpanolla ensimmäiseen kokoukseensa 9.8.2021. Kokouksessa hyväksyttiin muun muassa useita kaavamuutoksia valtuuston käsittelyyn ja asetettiin nimistötoimikunta kahden vuoden toimikaudeksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimii nelivuotisella kaudella pormestari Juhana Vartiainen (kok.). Kaupunginhallituksen jäsenet ovat:

 • Kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.)
 • Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.)
 • Sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.)
 • Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas.)
 • Sari Sarkomaa (kok.)
 • Anniina Iskanius (kok.)
 • Maarit Vierunen (kok.)
 • Reetta Vanhanen (vihr.)
 • Tuomas Rantanen (vihr.)
 • Johanna Nuorteva (vihr.)
 • Elisa Gebhard (sd.)
 • Minja Koskela (vas.)
 • Jussi Halla-Aho (ps.)
 • Marcus Rantala (r.)

Kaupunginhallituksen jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaisin kello 16. Kokouksia ei pidetä juhlapyhinä tai loma-aikoina. Kaupunginhallitus voi pitää tarvittaessa myös ylimääräisiä kokouksia. Kokouspaikkana on kaupunginhallituksen istuntosali kaupungintalolla. Kokoukset eivät ole yleisölle avoimia.

Lisätietoja kaupunginhallituksen jäsenistä ja kokousajoista löytyy hel.fi-sivuilta

Kaupunginhallitus asetti nimistötoimikunnan toimikaudeksi 2021-23

Kaupunginhallitus päätti asettaa kaksivuotiseksi toimikaudeksi nimistötoimikunnan, jonka tehtävänä on tehdä esityksiä ja antaa lausuntoja maankäyttö- ja rakennuslain mukaisista asemakaavojen nimikysymyksistä sekä muista nimistökysymyksistä.

Toimikunnan jäsenet sekä varajäsenet löytyvät esityksestä.

Useita kaavamuutoksia etenee valtuustoon

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä valtuuston käsittelyyn useita asemakaavoja. Kaavamuutokset ovat kohteissa Pakilan Välitalontie 71, Kontulan pelastusasema, Sörnäisten kulmavuorenkatu 4 sekä Pasilan Messukeskus.

Kaupunginhallitus antoi myös lausuntonsa Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle Kaivopuistossa sijaitsevan Marmoripalatsin suojeluesityksestä.

Lausunto työ- ja elinkeinoministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta työnhaun ja työttömyysetuuden uudistamisen lainsäädännöstä

Kaupunginhallitus päätti antaa lausuntonsa työ- ja elinkeinoministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta työnhakijan palveluprosessin ja eräiden työttömyysetuuden saamisen edellytysten uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi.

Lausunnossaan Helsingin kaupunki pitää muun muassa esityskokonaisuuden tavoitteita oikeansuuntaisina, mutta keinoja ja resursseja riittämättöminä sekä työnhakijoiden palveluiden vaikuttavuuden näkökulmasta ongelmallisina.

Koko lausunto on luettavissa esityksestä.

Kaupunginhallitus päätti lisäksi pormestarin ja apulaispormestarien sijaisuuksista sekä perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta aikavälille 10.8.-9.9.2021.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin väkiluku ylittää 700 000 asukasta vuonna 202824.9.2021 10:12:02 EEST | Tiedote

Helsingin kasvun ennustetaan jäävän tänä vuonna 2 000 asukkaaseen, kun 2010-luvulla kasvu on ollut keskimäärin 7 000 asukasta vuodessa. Ensi vuoden kasvuksi ennustetaan 4 400 ja kasvun oletetaan palautuvan lähelle tavanomaista vuodesta 2023 alkaen. Helsingin väkiluvun ennustetaan ylittävän 700 000 asukkaan rajan vuonna 2028. Tiedot selviävät Helsingin kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Helsingin ja Helsingin seudun väestöennuste 2020-2060 sekä Helsingin alueittainen väestöennuste vuoteen 2036.

THL:n uutta koronapassin lukusovellusta testattiin Helsingin kaupungin aamukahvitilaisuudessa24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto on jättänyt eduskunnalle esityksen, jonka perusteella koronapassin käyttöönotto Suomessa mahdollistettaisiin lokakuussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kehittää parhaillaan koronatodistuksen QR-koodin lukusovellusta, jolla Omakannasta saatavaa koronatodistusta voitaisiin käyttää koronapassina. Ennen lukusovelluksen julkaisemista THL on halunnut kokeilla sen toimivuutta ja käytettävyyttä. THL pyysi Helsingin kaupungilta apua kokeiluun, johon kaupunki suostui mielellään. Helsingin kaupunki järjesti jo elokuussa kaksi tilaisuutta, joissa koronapassin mahdollisia toimintamalleja pilotoitiin.

Ekologinen kompensaatio ei estä luontokatoa – luontoa hävittävien hankkeiden hyvitykset eivät ole kattaneet heikennyksiä22.9.2021 09:32:25 EEST | Tiedote

Tuoreet tutkimukset osoittavat, ettei ekologisesta kompensaatiosta, eli elinympäristöhotelleista tai luontoa hävittävien hankkeiden hyvitysjärjestelmistä ole uudeksi keinoksi luontokadon estämiseen. Epäonnistumiset johtuvat yhteisten pelisääntöjen, ohjeiden, velvoitteiden ja seurannan puutteesta sekä kohteiden biodiversiteetin virhearvioinneista. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Ekologinen kompensaatio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme