Helsingin uusi pelastusjohtaja on Vesa Halonen

Jaa

Pelastuslautakunta on kokouksessaan 29.9.2020 nimennyt pelastusjohtajan virkaan kauppatieteen maisteri, pelastusalan insinööri-AMK Vesa Halosen.

Tällä hetkellä Vesa Halonen työskentelee Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella pelastuspäällikkönä. Halonen on työskennellyt aiemmin Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella palopäällikkönä sekä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella palomestarin ja paloesimiehen tehtävissä. Lisäksi hänellä on kokemusta projektitehtävistä Rajavartiolaitokselta sekä Kriisinhallintakeskuksesta.

Pelastusjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto sekä pelastusalan päällystötutkinto (AMK) tai päällystön kelpoisuuden tuottanut aikaisempi tutkinto pelastusalan oppilaitoksessa ja johtamiskokemusta, riittävä kokemus pelastustoimen osaston vastuualueelta sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

 - Tavoitteenamme oli löytää hakijajoukosta paras henkilö täyttämään tehtävälle asetetut vaatimukset ja odotukset. Pelastusjohtaja tulee johtamaan ja kehittämään pelastustoimen osastoa sekä olemaan avainhenkilö toimintakulttuurin muutoksessa, johtamisen modernisoinnissa ja henkilöstön hyvinvoinnin parantamisessa, sanoo pelastuskomentaja Jani Pitkänen. 

Lisätietoja:

Pelastuskomentaja
Jani Pitkänen
p. 050-433 6905

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uudenlaisia paikkatieto- ja tilastomenetelmiä hyödynnetty asuinrakennuspalon riskin mallintamisessa10.12.2020 08:57:31 EETTiedote

Asuinrakennuspalojen määrä ja vahingot ovat jo pitkään olleet Helsingissä laskusuuntaiset, mutta asuinrakennuspalot aiheuttavat kaupungissa edelleen merkittävän henkilö- ja omaisuusvahinkoriskin. Helsinkin kaupungin pelastuslaitoksen julkaisusarjassa on julkaistu suomenkielinen tiivistelmä filosofian maisteri Sara Todorovićin pro gradu -tutkielmasta. Tutkielma valmistui kesällä 2020 ja sen aiheena olivat asuinrakennuspalon riski ja siihen vaikuttavat tekijät Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme