Helsingin uusi pelastusjohtaja on Vesa Halonen

Jaa

Pelastuslautakunta on kokouksessaan 29.9.2020 nimennyt pelastusjohtajan virkaan kauppatieteen maisteri, pelastusalan insinööri-AMK Vesa Halosen.

Tällä hetkellä Vesa Halonen työskentelee Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella pelastuspäällikkönä. Halonen on työskennellyt aiemmin Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella palopäällikkönä sekä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella palomestarin ja paloesimiehen tehtävissä. Lisäksi hänellä on kokemusta projektitehtävistä Rajavartiolaitokselta sekä Kriisinhallintakeskuksesta.

Pelastusjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto sekä pelastusalan päällystötutkinto (AMK) tai päällystön kelpoisuuden tuottanut aikaisempi tutkinto pelastusalan oppilaitoksessa ja johtamiskokemusta, riittävä kokemus pelastustoimen osaston vastuualueelta sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

 - Tavoitteenamme oli löytää hakijajoukosta paras henkilö täyttämään tehtävälle asetetut vaatimukset ja odotukset. Pelastusjohtaja tulee johtamaan ja kehittämään pelastustoimen osastoa sekä olemaan avainhenkilö toimintakulttuurin muutoksessa, johtamisen modernisoinnissa ja henkilöstön hyvinvoinnin parantamisessa, sanoo pelastuskomentaja Jani Pitkänen. 

Lisätietoja:

Pelastuskomentaja
Jani Pitkänen
p. 050-433 6905

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

5G drone-palvelua kokeillaan ympäristönhoidon töissä Helsingissä - tavoitteena sujuvoittaa töitä ja vähentää CO2-päästöjä8.9.2020 11:54:50 EESTTiedote

Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara ja Helsingin kaupungin pelastuslaitos kokeilevat parhaillaan uudenlaista drone-palvelua yhteistyössä Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin kanssa. Tavoitteena on sujuvoittaa ympäristönhoidon sekä pelastuslaitoksen töitä ja samalla vähentää kaupungin CO2-päästöjä.

Avotulen teko on tarkoin säädeltyä Uutelassa ja muilla kaupungin ulkoilualueilla7.8.2020 16:08:25 EESTTiedote

Helsingin kaupungin alueella tulenteko on sallittua ainoastaan tulentekoon varatuilla paikoilla. Itä-Helsingissä Uutelan ulkoilualueella on kesän aikana poltettu nuotioita paikoilla, joilla se ei ole sallittua. Kaikenlainen tulenteko kyseisellä ulkoilualueella on kielletty, lukuun ottamatta opaskarttaan merkittyjä keittokatoksia, jotka sijaitsevat Nuottaniemessä ja Niemenapajalla. Myös alueella sijaitsevilla viljelypalstoilla on kaikenlainen avotulen teko kielletty.

Kaupungin ensimmäinen kärkiyksikkö käyttöön Ruosilankujan pelastusasemalla6.8.2020 09:57:39 EESTKutsu

Konalan Ruosilankujalla on otettu käyttöön Helsingin ensimmäinen oma kärkiyksikkö. Tämä uudenlainen pelastusyksikkö on kahden hengen pelastusyksikkö, joka mahdollistaa palveluverkon kasvattamisen pienemmillä henkilöresursseilla ja kevyemmällä asemarakentamisella. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tutustumaan kärkiyksikköön tiistaina 11.8. kello 10-11 osoitteessa Ruosilankuja 3.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme