Helsingin tapahtumasäätiö

Helsingin veteraanijuhlaa vietetään poikkeuksellisesti 30. marraskuuta

Jaa

Helsingin veteraanijuhlaa vietetään poikkeuksellisesti tiistaina 30. marraskuuta Talvisodan alkamisen muistopäivänä. Veteraanit ja heidän omaisensa on kutsuttu lounas- ja juhlatilaisuuteen Finlandia-talolle. Tilaisuuden järjestämisessä on kiinnitetty erityistä huomiota koronaturvallisuuteen.

Veteraanipäivän juhla Finlandia-talossa keväällä 2019. Kuva: Helsingin tapahtumasäätiö
Veteraanipäivän juhla Finlandia-talossa keväällä 2019. Kuva: Helsingin tapahtumasäätiö

Kansallista veteraanipäivää juhlitaan tavallisesti Lapin sodan päättymispäivänä 27. huhtikuuta. Koronatilanteen vuoksi Veteraanipäivän juhlallisuudet ovat kuitenkin peruuntuneet keväällä 2020 ja 2021. Nyt järjestettävään juhlaan odotetaan noin 90 veteraania saattajineen.

”Veteraanijuhlalla osoitamme arvostusta maamme itsenäisyyden turvanneille kunniakansalaisillemme. Veteraanit ovat juhlansa sekä meidän kiitoksemme ja kunnioituksemme todella ansainneet”, pormestari Juhana Vartiainen toteaa. 

Vuosittain eri kaupungeissa järjestettävän Kansallisen veteraanipäivän juhlan lisäksi Veteraanipäivää juhlitaan kunnissa eri tavoin. Kansallisen veteraanipäivän keväiseen Helsingin juhlaan ovat veteraaneille ja heidän omaisilleen järjestetyn juhlan lisäksi perinteisesti kuuluneet muistotilaisuus Mannerheimin patsaalla sekä seppeleenlaskut Hietaniemen hautausmaan sankariristillä ja Mannerheimin haudalla. 

Helsingin veteraanijuhla toteutetaan koronaturvallisuus huomioiden. Paikalle saapuviksi on kutsuttu ainoastaan oireettomat veteraanit saattajineen, ja vieraille suositellaan kasvomaskin käyttöä muutoin kuin ruokaillessa sekä hyvästä käsihygieniasta huolehtimista. Väljässä juhlatilassa on lisäksi mahdollisuus noudattaa turvavälejä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 040 468 7243

Vastaava tuottaja Maarit Roschier, Helsingin tapahtumasäätiö, maarit.roschier@eventshelsinki.fi, puh. 040 168 8212

Kuvat

Veteraanipäivän juhla Finlandia-talossa keväällä 2019. Kuva: Helsingin tapahtumasäätiö
Veteraanipäivän juhla Finlandia-talossa keväällä 2019. Kuva: Helsingin tapahtumasäätiö
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivänä illallistetaan yhdessä ja nautitaan kaupunginosakeikoista ympäri Helsinkiä31.5.2022 09:58:00 EEST | Tiedote

Helsinki-päivän juhlinta levittäytyy tänä vuonna koko viikonlopulle 11.–12. kesäkuuta. Lauantaina katetaan Illallinen taivaan alle, ja sunnuntaina kulttuurikeskusten pihat täyttyvät kaupunginosakeikoista. Espan lavan valtaa monimuotoinen kattaus outsider-taidetta. Lisäksi nautitaan aamukahveista kaupungintalolla ja jaetaan mitaleja, palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme