Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto edistää kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä Suomessa yhdessä kumppaneiden kanssa

Jaa

Tue kansainvälistä opiskelijaa –kampanjan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden mahdollisuuksia työllistyä Suomessa ja auttaa yrityksiä löytämään kansainväliset osaajat.

Suomi vetää puoleensa ympäri maailmaa kansainvälisiä opiskelijoita, jotka haluaisivat myös työskennellä Suomessa opintojensa jälkeen. Moni heistä kuitenkin kokee työllistymisen Suomessa haastavaksi ja lähtee siksi muualle valmistumisensa jälkeen. Samaan aikaan suomalaiset yritykset tarvitsevat korkeasti koulutettua monimuotoista työvoimaa lisätäkseen kilpailukykyään.

Helsingin yliopisto haluaa auttaa opiskelijoita ja työnantajia kohtaamaan entistä paremmin. Yliopiston Tue kansainvälistä opiskelijaa kampanjan aikana keskitytään eri tapoihin, joilla yhteistyökumppanit voivat tukea kansainvälisiä opiskelijoita verkostoitumaan ja työllistymään opintojensa jälkeen. 

Kampanjan tavoitteena on tarjota ratkaisuja ja osallistumistapoja

Vuodesta 2017 lähtien innovatiiviset, englanninkieliset kansainväliset maisteriohjelmat ovat mahdollistaneet ympäri maailmaa tulevien lahjakkaiden opiskelijoiden kouluttamisen. Tänä vuonna Helsingin yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin hyväksyttiin 1 246 opiskelijaa ennätyksellisen 7401 hakijan joukosta. Hyväksytyistä opiskelijoista 64 % tulee muualta kuin Suomesta ja 49 % muualta kuin EU- ja ETA-maista. Hakemuksia tuli kaikkiaan 150 eri maasta, eniten hakemuksia tuli Suomen lisäksi Kiinasta ja Yhdysvalloista.

Helsingin yliopisto haluaa lisätä kansainvälisten opiskelijoidensa mahdollisuuksia työllistyä Suomessa ja auttaa yrityksiä löytämään nämä osaajat. Molempia pyrkimyksiä tuetaan työ- ja elinkeinoministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön vetämässä Talent Boost –yhteistyössä, jossa Helsingin yliopisto on myös mukana.

Osana Talent Boostia Helsingin yliopisto aloittaa Tue kansainvälistä opiskelijaa –kampanjan.

– Kampanjan tavoitteena on tuoda esiin haasteita, joita kansainväliset opiskelijat kohtaavat, mutta ennen kaikkea tarjota ratkaisuja ja tapoja osallistua yliopiston kumppaneille ja yrityksille, jotka haluavat auttaa pitämään kansainväliset opiskelijat Suomessa. Yhteistyöllä voimme vaikuttaa ongelmaan ratkaisevasti, Helsingin yliopiston vararehtori Hanna Snellman kertoo.

Kampanjan aikana 11.–17.10. kerrotaan suomalaisille yrityksille ja yhteisöille, miten he voivat osallistua kansainvälisten opiskelijoiden tukemiseen. Yritykset voivat toimia opiskelijoiden mentoreina, tilata maisterintutkielman yritykselle tärkeästä aiheesta, tarjota työharjoittelupaikan tai tukea EU:n ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden stipendirahastoa.

Rethinking international talent –verkkotapahtuma ke 13.10. klo 10

Toivotamme yritysten ja median edustajat tervetulleiksi kuulemaan eri tukimuodoista online-tapahtumaan keskiviikkona 13.10.2021 klo 10-11.30!

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton ja Amcham Finlandin kanssa. Tilaisuus on englanninkielinen ja siellä puhuvat muun muassa EK:n johtaja Taina Susiluoto ja Amcham Finlandin toimitusjohtaja Alexandra Pasternak-Jackson. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen linkistä https://www.lyyti.fi/reg/talent.

Yhteyshenkilöt

Adam Pratchett
Liaison manager
adam.pratchett@helsinki.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme