Helsingin yliopisto

Helsingin yliopistolle 50 000 euron lahjoitus Suomen farmaseuttiselta yhdistykseltä

Jaa

Helsingin yliopisto käyttää lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle suunnatun lahjoituksen lääkealan kestävän kehityksen edistämiseen. Yliopiston tavoitteena on perustaa alalle maailman ensimmäinen kestävän farmasian professuuri.

Suomen farmaseuttinen yhdistys lahjoittaa Helsingin yliopiston lääketieteet ja farmasia -koulutusalalle 50 000 euroa. Lahjoitus julkistettiin Farmasian päivillä Helsingissä 1. lokakuuta.

Suomen farmaseuttinen yhdistys on vuonna 1887 perustettu tieteellinen yhdistys, joka jakaa rahastoistaan vuosittain apurahoja farmasian opiskelun, tutkimuksen ja tutkijankoulutustoiminnan tukemiseen.

– Tänä vuonna teimme Helsingin yliopistolle ylimääräisen lahjoituksen, jolla haluamme osaltamme tukea yliopiston työtä entistä kestävämmän maailman rakentamisessa. Yliopiston päätös käyttää lahjoitus kestävän farmasian tueksi on hieno ja meille on tärkeää osallistua maailmanmittakaavassakin ainutlaatuiseen ja uraauurtavaan tutkimuksen ja opetuksen vahvistamiseen, sanoo Suomen farmaseuttisen yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jarkko Rautio.

Helsingin yliopiston tavoitteena on perustaa maailman ensimmäinen kestävän farmasian pysyvä professuuri. Sen kautta työelämän ja yritysten käyttöön koulutetaan farmasian ja lääkealan asiantuntijoita, joilla on osaamista muuttaa alan toimintatapoja paremmin ympäristöä huomioivaan suuntaan.

– Suomen farmaseuttinen yhdistys haluaa lahjoituksellaan edistää juuri tällaisia tekoja. Farmasian kestävälle kehitykselle on maailmanlaajuinen tarve, ja professuuri on edellytys kestävän farmasian opetuksen ja tutkimuksen sekä yleisen osaamisen ja tietoisuuden laajentamiselle. Suomen farmaseuttiselle yhdistykselle on kunnia olla mukana tukemassa Helsingin yliopistoa ja vihreämpää farmasiaa! Jarkko Rautio toteaa.

Suomen farmaseuttisen yhdistyksen lahjoitus on mukana valtion vastinrahaohjelmassa. Yliopisto tekee päätökset vastinrahaohjelman puitteissa tehtyjen lahjoitusten käytöstä. 10 000 euroa ja suuremmat lahjoitukset voi lahjakirjalla kohdistaa tueksi tietylle koulutusalalle, ja yliopisto tekee päätökset lahjoitusten tarkemmasta käytöstä koulutusalan tueksi. Kestävän farmasian professuuria voi tukea myös pienemmillä lahjoituksilla suoraan Farmasian kestävän kehityksen rahaston kautta. Farmasian kestävän kehityksen rahasto ei ole mukana valtion vastinrahaohjelmassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

professori Jarkko Rautio, Suomen farmaseuttinen yhdistys ja Itä-Suomen yliopisto, jarkko.rautio@uef.fi, puh. 040 353 2791

dekaani Jouni Hirvonen, farmasian tiedekunta, Helsingin yliopisto, jouni.hirvonen@helsinki.fi, puh. 040 505 1939

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

 

Tiedeviestinnän asiantuntija Elina Raukko, elina.raukko@helsinki.fi, puh. 050 318 5302, @LifeSciHelsinki, @AgriForHelsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto hakee oikeutta järjestää terveystieteiden maisterikoulutusta – koulutus vahvistaisi sote-alaa koko Uudellamaalla13.10.2021 12:32:17 EEST | Tiedote

Helsingin yliopisto on jättänyt opetus- ja kulttuuriministeriölle osoitetun hakemuksen koulutusvastuusta terveystieteiden alalle. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy sekä keskeiset pääkaupunkiseudun sote-alan koulutusta tarjoavat ammattikorkeakoulut Metropolia ja Laurea ovat ilmaisseet hankkeelle vahvan kannatuksensa.

Ratkaisuja vesihaasteisiin: Helsingin yliopisto osallistuu kansainväliseen Global Water Challenge -haasteeseen13.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Helsingin yliopistosta tulee Global Water Challenge –haasteen kumppani lokakuussa 2021. Haasteen tavoitteena on houkutella pohjoismaiden ja Baltian maiden aloittelevia yrityksiä esittelemään ratkaisuja erilaisiin veteen liittyviin haasteisiin: tulviin, vesipulaan, veden saastumiseen sekä muihin veteen liittyviin ympäristökysymyksiin ympäri maailmaa. Hanke järjestää roundtable -tapahtuman Tiedekulmassa 3. marraskuuta, johon osallistuvat yhteistyökumppanit sekä Helsingin yliopiston tutkijoita.

Solving The Global Water Challenge: University of Helsinki participates in International Innovation, Startup & Sustainability Action13.10.2021 09:30:00 EEST | Press release

The University of Helsinki becomes partner in the Global Water Challenge in October 2021 with a launch in Helsinki. The aim of the Challenge is to attract Nordic and Baltic startups to present solutions in AI, IoT, Digital Twins, 5G, Cyber Security and Robotics among others that can help solve challenges such as floods, irrigation, water shortages, polluted water and environmental issues in cities and regions around the world. Also, these solutions could be used by industry in other sectors.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme