Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston kanslerina jatkaa Kaarle Hämeri

Jaa

Yliopistokollegio valitsi Helsingin yliopiston kansleriksi toiselle kaudelle aerosolifysiikan professori, FT Kaarle Hämerin, 57. Kanslerin enintään viisivuotinen toimikausi alkaa 1.10.2022.

Kansleri Kaarle Hämeri. Kuva: Linda Tammisto.
Kansleri Kaarle Hämeri. Kuva: Linda Tammisto.

Filosofian tohtori Kaarle Hämeri on toiminut Helsingin yliopiston kanslerina lokakuusta 2017 lähtien. Hän on toiminut fysiikan alan professorina vuodesta 2002 asti ja ollut aiemmin Helsingin yliopiston fysiikan laitoksen varajohtajana vuosina 2010–2017. Hämeri toimi Professoriliiton puheenjohtajana 2015–2017. Hän on toiminut tutkijan tehtävissä Helsingin yliopiston lisäksi Työterveyslaitoksella, Tukholman yliopistossa ja Lundin yliopistossa sekä monissa tieteenalansa kansallisissa ja kansainvälisissä tehtävissä. Vuonna 2016 hän sai International Aerosol Fellow Award –palkinnon.

Helsingin yliopiston kanslerin tehtävää haki kymmenen henkilöä, jotka olivat Antti Arjava, Francesco Basso, Kaarle Hämeri, Mika-Petri Laakkonen, Erika Löfström, Henrik Meinander, Fernando Oliveira Di Prinzio, Markku Rautiainen, Risto Renkonen ja Jan Smolarski. Heistä Hämeri, Löfström ja Meinander valittiin kanslerihaun toiselle kierrokselle.

Helsingin yliopiston kanslerin tehtävänä on yliopistolain mukaan edistää tieteitä ja yliopiston yhteiskunnallista vuorovaikutusta sekä valvoa yliopiston yleistä etua ja toimintaa. Kanslerilla on oikeus olla läsnä ja käyttää puhevaltaa valtioneuvostossa, kun se käsittelee Helsingin yliopistoa koskevia asioita.

Yliopiston johtosäännön mukaan kansleri myöntää professorin arvonimen ja dosentin arvon. Hän myös johtaa hyvän tieteellisen käytännön loukkaamista koskevien epäilyjen selvittämistä. Yliopiston johdon kanssa sovitun työnjaon mukaisesti kansleri johtaa yliopiston varainhankintaa.

Kaarle Hämeri tutkijaportaalissa

Twitter: @KaarleHameri ‏

Yhteyshenkilöt

Kaarle Hämeri
kansleri
p. 02941 22206
kaarle.hameri@helsinki.fi

Esa Hämäläinen
hallintojohtaja
p. 02941 22212
esa.hamalainen@helsinki.fi

Kuvat

Kansleri Kaarle Hämeri. Kuva: Linda Tammisto.
Kansleri Kaarle Hämeri. Kuva: Linda Tammisto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme