Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston kolme uutta vararehtoria valittu

Jaa

Helsingin yliopiston hallitus valitsi tänään yliopiston uusiksi vararehtoreiksi dekaani Keijo Hämäläisen, dekaani Anna Maurasen ja varajohtaja, professori Pertti Panulan. He aloittavat työnsä vararehtoreina tammikuun alussa.

Professori Keijo Hämäläinen on matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan nykyinen dekaani. Hänen tehtäviinsä vararehtorina kuuluvat muun muassa tutkimusasiat, opetus- ja opintoasiat, infrastruktuurit, innovaatiotoiminta sekä suhteet sektoritutkimuslaitoksiin.

Vararehtorina Anna Mauranen toimii rehtorin sijaisena. Hän vastaa myös muun muassa kansainvälisyydestä, yhteiskuntasuhteista, henkilöstöpolitiikasta, akateemisesta laadunvarmistuksesta ja kirjastoasioista. Mauranen on tällä hetkellä humanistisen tiedekunnan dekaani.

Professori Pertti Panula on biolääketieteen ruotsinkielinen professori ja Neurotieteen Tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja. Vararehtorina hän vastaa kaksikielisyysasioista ja yhteiskuntasuhteista. Hänen tehtävänsä on osa-aikainen. 

Vararehtoreiden yksityiskohtaisempi työnjako sovitaan syksyn kuluessa.

Yliopistolla on jatkossa aiemman neljän sijaan kolme vararehtoria. Vararehtorien tehtävien määrittelyyn on rehtori Jukka Kolan mukaan vaikuttanut erityisesti kansainvälistyminen. Kola korostaa myös koulutuksen ja tutkimuksen tiivistä yhteyttä.

Lisätietoja:
rehtori Jukka Kola, jukka.kola@helsinki.fi, puh.09-191 22211
dekaani Keijo Hämäläinen, keijo.hamalainen@helsinki.fi, puh.09-1915 0640
dekaani Anna Mauranen, anna.mauranen@helsinki.fi, puh.09-1912 2898
professori Pertti Panula, pertti.panula@helsinki.fi, puh 09-1912 5253
viestintäpäällikkö Hannamaija Helander, hannamaija.helander@helsinki.fi, p. 0400 675 820

Kuvat

Hämäläinen Keijo, photo Veikko Somerpuro
Hämäläinen Keijo, photo Veikko Somerpuro
Lataa
Mauranen Anna, photo Veikko Somerpuro
Mauranen Anna, photo Veikko Somerpuro
Lataa
Panula Pertti, photo Veikko Somerpuro
Panula Pertti, photo Veikko Somerpuro
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme