Helsingin yliopiston rehtorina jatkaa Sari Lindblom

Helsingin yliopiston hallitus valitsi yksimielisesti yliopistopedagogiikan professori ja psykologi, FT Sari Lindblomin, 62, yliopiston rehtoriksi 1.8.2023 alkavalle viisivuotiskaudelle.
Lindblom on toiminut yliopiston rehtorina helmikuusta 2022 lähtien ja hoitanut rehtorin tehtävää Jari Niemelän sairausloman ajan vuosina 2020–2022. Lindblom toimi vuosina 2017–2020 opetuksesta vastaavana vararehtorina ja rehtorin sijaisena.
– Sari Lindblom toimi rehtorina koronapandemian aikana ja osoitti kykyä johtaa laajaa yliopistoyhteisöä kriisissä. Hän on omalla toiminnallaan edistänyt Helsingin yliopiston ja kaikkien Suomen yliopistojen asemaa yhteiskunnassa. Hallituksen arvion mukaan Sari Lindblom on oikea henkilö viemään eteenpäin Helsingin yliopistoa tulevalla kaudella, sanoo yliopiston hallituksen puheenjohtaja Niklas Bruun.
Sari Lindblom on aiemmin toiminut Yliopistopedagogiikan keskus HYPEn johtajana 2004–2017 sekä vuosina 2014–2016 käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tutkimuksesta ja tohtorikoulutuksesta vastaavana varadekaanina ja vuosina 2007–2015 kasvatustieteen ja käyttäytymistieteiden laitoksen tutkimusvarajohtajana.
– Lindblomilla on syvällistä kokemusta tutkimuksen ja opetuksen kehittämisestä, ja hän on tehnyt uraauurtavaa työtä kehittämällä yliopiston opetusta tutkimuspohjaisesti. Hän on ansioitunut ja kansainvälisesti arvostettu tutkija, joka on kansainvälisesti verkostoitunut omalla alallaan, jatkaa Bruun.
Rehtori vastaa yliopistolain mukaisesti yliopiston tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta ja edelleen kehittämisestä. Helsingin yliopiston rehtorin tehtävää haki kaikkiaan 19 henkilöä. Näistä hallitus päätti kutsua yhdeksän henkilöä haastatteluun. Haastattelukierroksen jälkeen seuraavaan vaiheeseen eli yliopistokollegion järjestämään yliopistoyhteisölle avoimeen kuulemistilaisuuteen hallitus kutsui neljä hakijaa. Heistä kolme valittiin rehtorihaun viimeiseen vaiheeseen.
– Hallitus oli tyytyväinen, että kaikki kärkihakijat olivat erittäin päteviä, sanoo Niklas Bruun.
***
Median haastattelu- ja kuvauspyynnöt
Sari Lindblom on median tavattavissa Helsingin yliopiston päärakennuksella to 30.3. klo 13.30-16. Haastattelu- ja kuvausaikojen varaus:
Maija Roitto
johdon assistentti
puh. 02941 22210
maija.roitto@helsinki.fi
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja rehtorin valinnasta:
Tiia Tuomi
henkilöstöjohtaja
tiia.tuomi@helsinki.fi
p. 02941 22601
Niklas Bruun
Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtaja
niklas.bruun@helsinki.fi
p. 050 599 6801
Kuvat

Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
KUTSU: Ydinturvallisuus, pelko ja Ukrainan kriisi puhututtavat Tiedekulmassa 14.5.12.5.2025 12:39:32 EEST | Kutsu
Helsingin yliopisto ja Säteilyturvakeskus järjestävät asiantuntijaseminaarin ydinturvallisuudesta ja Ukrainan kriisistä Tiedekulmassa keskiviikkona 14.5. kello 17-19, Yliopistonkatu 4:ssä.
Lupaava uusi menetelmä hopean irrottamiseen elektroniikkajätteistä – munkkirasva liuottaa ja erottelee hopean romusta12.5.2025 06:00:00 EEST | Tiedote
Rasvahapot toimivat liuottimena. Prosessi vaatii lisäksi valoa ja laimennettua vetyperoksidia. Uuden menetelmän myötä voidaan turvata hopean saanti ja vähentää ympäristön kuormitusta.
Missä ovat pääkaupunkiseudun monimuotoisimmat ja saavutettavimmat viheralueet?9.5.2025 06:50:00 EEST | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen tulokset osoittavat, että viheralueet, jotka ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden kannalta, eivät aina ole samoja kuin ne, jotka ovat tärkeitä saavutettavuuden kannalta. Uudet menetelmät auttavat tunnistamaan viheralueiden merkittävyyden eri näkökulmista.
Preeria laajeni ja kutistui – uusi tutkimus paljastaa muinaisen ilmastonmuutoksen syyt8.5.2025 07:57:06 EEST | Tiedote
Pohjois-Amerikan pitkä kuivuuskausi heti jääkauden jälkeen on ollut tiedossa jo pitkään. Uusi tutkimus osoittaa, että ankaran ilmaston aiheutti maapallon kiertoradan muutos.
Helsingin yliopisto palkitsi neljä ansiokasta väitöskirjaa6.5.2025 20:00:00 EEST | Tiedote
Mattia Cordiolin, Paavo Huotarin, Ita Puuseppin ja Ina Satokankaan väitöskirjat käsittelivät biopankkeja, Vanhaa Testamenttia, koululaisten matematiikan taitojen kehitystä ja luonnon monimuotoisuutta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme